Ingen jacka idag heller....

Var runt på lunchen å kolla efter jacka, men hitta ingen. Var in på Kapp Ahl, men där fanns inget alls intressant om man nu inte va typ grön ända ut i fingerspetsarna. Kan tänka mig att såna där trädkramare skulle passa i några av jackorna iaf.
Kollade in H&M webshop å såg en jacka i skinnimitation. Snygg var den. En kopia på en  jacka jag hade en gång i tiden. Fast nu passar stilen inte riktigt på mig.
En replika på en knutte jacka som heter Marlon Brando.

Får kolla vidare. Fick ett tips av Tommy på en klädaffär som jag ska kolla in i morgon.

Intressant artikel i Aftonbladet "WHO:s experter betalda – av läkemedelsföretag". Ja mig förvånar det inte ett dugg. Det är säkert bara en av dom grupper/individer som tjänar på att tala om hur farlig smittan är. Bara en massa mygel med tamifan allting. Alltid några feta arslen som ska gödas på allmänhetens bekostnad.

Och se på denna angående klimathotet.

Såg ni va tråkigt jag hade på bussen in till jobbet i morse?

Ha de!


Positioneringen....

Tog bort positioneringen från telefonen. Helt värdelös. Kunde diffa på 5 km i radie.

Ha de!

Danderyds sjukhus....

41b642e1e67eed5c046420236a99b6c1.png

Danderyds sjukhus.... Inte en endaste liten ljusare himmel någonstans. Helt jävla igen mulet. Beight. Ha de!


Lite ljusare...

0-7e3b7d88ea476a17ed49d06b5a046a1f.png

Lite ljusare... Vid Roslagsnäsby har det blivit lite ljusare. Blir en sån där pissväders dag igen. Vädret e stabilt kan man säga. Busschaffisen e nog en rookie. Osäker, bussen vinglar hit och dit. Ha de!


Vilket mörker...

0-4c77c827697edaf81c334e6a22f76030.png

Vilket mörker... På väg till jpbbet. Passerar Brottby. Ingen Metro fanns det i Rimbo. Bilen med tidningar kom när bussen åkte. Måste fördriva tiden med nåt. Ha de!


Va blev det av allt....

Då var denna söndag över och vad blev det av allt som var planerat.

Vi åkte iväg till Arninge och kollade pjäxor. Jennifer och Andreas hittade och om man köpte tre par, så fick man det billigaste paret av dom köpta pjäxorna. Husse klämde till med ett par vinter skor. Första paret vinterskor på länge, annars har det varit träskor som gällt året om. Nu har jag bara foppa tofflor och det e väl i sämsta laget. Dessutom e de såna med små hål på ovansidan.

Sen gick vi in på Jula. Ska styla min 740. Då gummit till koplingspedalen e väck så hitta jag såna där plattor att skruva på pedalerna. 39 kronor kan det va värt.

Kollade runt i klädaffärer  efter en vinterjacka. Min tunna Baker & McKenzie jacka e inte mycke att ha om det blir kallt. Skulle villa ha en skinjacka igen. Hittade en, men det var en kort modell. Kändes helt ok annars. Kanske blir den iaf, få se. Ska kolla lite på stan i morgon på lunchen.

När vi kom hem var det som att se en n....r i arslet. Nån hojtvätt blev det alltså inte. Skjutsade in Jennifer till sin Eddie. Var in på Flygis och kollade lite och det blev lite smågrejor där med. När vi kom hem så var klockan strax efter 19:00, så nån större lust att börja plocka ved fanns inte, så i morgon bitti ligger man där igen och blåser i pannan och försöker få eld på vedhelvetet. Fast jag täckt över det så var det lika blött under presseningen och nu har det legat utan pressening, så nu ere lika blött som varenda bräda var i Vasa skeppet när det bärgades.

Ha de!

1:a advent......

Då vare första advent och julen närmar sig, sa han som låg och lyssnade på järnvägsspåret. Med det så närmar sig okså våren. Låter bättre tycker jag. Som jag tidigare skrev, så åkte jag hoj till jobbet i fredags, vilket resulterade i en kanon skitig hoj och en lycklig människa. Byxorna blev skitiga från knäna och neråt. Man kunde borsta bort det mesta , men får väl bli en tvätt på dom med så småningom.

Idag ere mycket. Det ligger på kan man säga. Vi (Jag, Monica, Andreas, Jennifer och Eddie) ska in till Arninge Centrum å köpa pjäxor (skor för den oinvigde) till Jennifer och Andreas. Blir väl en sväng på Jula med och säkert nåt bra ha köp. Såna e farliga. Dom brukar bli dyra när man väl kommer till kassan. Var in till Clas Ohlson och skulle köpa krankäglor och microfiber dukar. Krankäglorna gör att man kan skruva av vattnet och att det inte droppar. Microfiber dukarna funkar bra att putsa fönster med, sägs det, men det är mycke roligare att putsa hojen med dom. För första gången i världshistorien kom jag bara ut med krankäglorna och putsdukarna. Duktigt.

Annars e det alltid det där extra som gör att det blir så förbannat dyrt. Jag minns att min Pappa sa alltid att man aldrig sjulle åka och handla mat hungrig. Var man hungrig så blev det alltid något extra och jag tror det stämmer. Fast oftast så blir det nog att man e hungrig då. Man börjar bli hungrig och kollar kylen och konstatterar att handling e nödvändig. Till slut står man i affären hungrig som en varg och ser en massa gott i allting. Jättegoda röda tomater typ. Eller kanske inte just tomater. Ni vet säkert hur det är.

Hojen skulle också behöva tvättas idag. Inget inbjudande tvättväder precis, men va fan...

Veden, om man nu kan kalla det för ved, ska plockas in. En jävla massa spint blev det denna gång. Inget bra. Tar sån jävla tid att få in. Idag blev det en Rudolf ramsa i pannrummet. Jag har konstaterat att, om man bygger ett trähus så skall man använda gran. Huset kommer aldrig i helvete att brinna upp/ner. Vedhelvetet i pannan ville inte brinna. Det bara glödde om fanskapet. Efter jag hade dragit ramsan kom jag å tänka på Rudolf. Kunde inte låta bli att garva.

Nu ska jag ner å se om vedhlevetet har slockant igen.

Ha de!

Hoj till jobbet....

Idag blev det hoj till jobbet. Fan va nice. På väg in regnade det lite vid Brottby. Hojen blev as-skitig för det var blött ¨på vägen fram till motorvägen vid Gillinge. Åkte lilla vägen. Det hade nog varit bättre att gå på motorvägen redan vid Söderhall.

Kolsvart när jag åkte hem vid 17. Vägarna var torra utom när jag närmade mig Rimbo, då vare blött igen.

Ha de!

Hur är det med klimatet......

Ja hur är det med klimatet egentligen? Är det så illa som det sägs eller...?  Kolla in denna sida . Man vet inte riktigt vad man ska tro om det heller. Intressant var det iaf. Läste nån stans att om vi i lilla Sverige skulle släcka ner helt och bara vara hemma och inte förbruka nån el alls så skulle föroreningarna ändå öka globalt sett. Fint va?

En del säger att klimatet skulle bli varmare och en del säger att klimatat blir kallare på grund av att polar isen smälter och kyler ner Golfströmmen. LIgger nog penga intressen bakom för att få forskarpengar.

Har ingen facebook än och ska försöka hålla mig undan. Man kan ju inte hinna med att uppdatera överallt. Nog mycket redan tycker jag. Biker Road Friends Sweden har en grupp på facebook som man kan gå med i om man har en facebook själv. Är med på deras Windows Live å det får räcka.

Ha de!

Solid State.....

Efter Lördagens hojåkning e man inne i ett slags Solid State. Va för jävla nice å glida runt på kromsläden igen. Nu klarar man sig utan antidepresiva ett tag igen.

Var på ett seminarium idag om Solid State Diskar till datorer. Har en sån i min laptop och den e rackarns så rapp må ja säga. Stor skillnad mot en vanlig hårddisk. En solid state disk har inga mekaniska rörliga delar utan fungerar ungefär som ett USB minne. En gåva fick vi med oss  i forma av en 64Gb solid state disk. Då jag inte har nån mer bärbar med SATA gränssnit, så får den bli en extern backup disk.

4 veckor kvar till jul. Det går ju ganska fort ändå. Sen vänder det igen och blir ljusare och ljusare för var dag. Det gillar jag.

Ha de!

Idag var det bröllop....

Idag gufte sig Ewa och Björn. Dom var riktigt fina båda två. Ewa såg ut som en Barbie docka. Så fin. Ett strålande väder var det. Sol och 9 grader varmt. Har regnat någon gång per dygn dom senaste 5 veckorna, så solen var välkommen.

Vi han med att åka hoj. Planerat in i minsta detalj. Var in till Norrtälje med busskort till Ted och stannade vid Flygis på väg hem och köpte lite gott bröd.

 

  
Ha de!


Fredag kväll...

I morgon blir det bröllop. Ska bli sol, så en hoj tur skall hinnas med innan det blir bröllop. Hojarna står på laddning nu så att dom e pigga imorgon. Blir en sväng in till Norrtälje.

Ha de!

Torsdag kväll....

Ser ut å bli en ljusning i vädret fredag eftermiddag och lördag. Kanske hinner med lite hojåka på lördag innan brölloppet :-) Skulle sitta fint. Det skulle bli sol och 8-9 grader varmt. Perfekt. Såg två hojåkare i stan idag. Dom va lyckliga dom.

Ser jävligt nice ut när dom puttrar förbi. Om bara denna förb...de vintern var över och sipporna börjar spira i backarna igen. suck!! E så trött på detta evinnerliga regnande varje dag.

Ha de!


Ingen svinis.....

Ingen av oss här hemma har känt av nån baconsjuka, vad vi vet. Börjar tvivla stark på allt vad gäller svininfluensan. Man får för övrigt inte säga svininfluensan enligt sköterskor och läkare. Den kallas "den nya influensan". Varför vet jag inte. Sjukt bara de.

En annan sak slog mig ikväll. Hur många år har dom försökt tagit fram ett vaccin mot HIV? Hur snabbt kom det här vaccinet fram. Typ en månad. Är det för att det inte finns nåt intresse att rädda HIV smittade eller hade dom redan börjat med vaccin mot svininfluensan innan det bröt ut. Och med bröt ut menar jag innan dom släppte ut viruset. Frågan blir då vilka dom är och deras vinst i det hela. Någon har säkert tjänat stora belopp på detta. Det är jag övertygad om.

Angående befolknings explosionen så skulle detta vara ett ypperligt tillfälle att begränsa barnafödandet. Tänk en sån här epidemi och alla/många vaccinerar sig. Mest unga förstås då detta "virus" drabbar dom mest. Sen har vi ju riskkrupperna, med nån sjukdom som kanske är ärftlig. I vaccinet skulle det finnas en substans som göra att vissa blir sterila. Det skulle minska barnafödandet ordentligt ett tag framöver. Ytterligare en vinst blir att inga med nån typ av ärftlig sjukdom skulle födas, vilket leder till minskade kostnader för läkarvård för samhället.

Vet inte om jag börjar bli nojig, men varför inte? Så länge nån tjänar stora pengar på nåt så är allt möjligt.

Sov gott.

Ha de!

Svininfluensan i knutarna....

Då var baconsjukan i knutarna. Moa fick det och ligger nu på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Hon e myckjet bättre nu än igår. Vet inte va jag ska tro om baconsjukan, men jag börjar faktiskt tro att den e precis som alla andra influensa epidemier. Minns Hong Kong influensan. Det var samma där. Dom som var i riskgruppen var dom som var utsatta, vi andra klarade oss.  Skillnaden denna gång är att media skriver mycket mer än då. Jag är övertygad om att det fanns dom som inte klarade av den smittan utan avled, men det skrevs inte om det.

Man får heller inget riktigt grepp om hur man ska bete sig om det kommer i ens närhet. Olika beksed från olika håll. Inkubationstiden är 3 dagar och under dessa så säger en del att man kan göra som vanligt, medans andra säger att man skall avvakta dom dagarna och få se om man blivit smittad efter att varit direkt utsatt för smittan.

Vet den egentliga orsaken till alla influensa epidemier som kommer denna vidriga årstid. FÖR LITE HOJÅKA!!!!

Ha de!

Nu vare länge sen...

Nu var det länge sen det blev en uppdatering. Har varit lite körigt, som Rutger i STRUL säger.

Jag var på kurs hos Cornerstone i början av veckan. Kollade in på nya Exchange 2010. Var så ny att en beta version kördes på kursen. Ett problem med detta är förstås att man inte riktigt vet om man gjort fel när det inte fungerar som det är tänkt eller om det är en bug.

I torsdags kväll åkte Nette in med ambulans till Norrtälje då hon fick svårt att andas igen. Stackars gumma. Måste va jätteläskigt. Ted ringde efter ambulans eftersom han å Johanna var där och Ted skulle klippa sig. Tur att dom var där. Vi var upp till ambulansen kom och sen fick Moa å Lukas sova hemma hos oss. Jag å Adde åkte in till Nette så fort jag lämnat av Monica och barna hemma. Nette såg mycket bättre ut när vi kom in, men då hade hon ju fått en del mediciner redan. Hon hade tydligen lunginflamation.

Kvällen efter var vi in med lite nödvändiga saker till Nette som dator t.ex. E ju så förbannat tråkigt å ligga å stirra på klockan hela tiden. På väg hem möter vi Jennifer som e på väg till akuten. Hon hade as ont i magen igen. Hon fick ligga kvar. På henne konstaterade dom blindtarkms inflamation. En operation skulle bli på eftermiddagen idag (Lördag). Jag har tingt till skorpan ikväll, men inget svar. Hon e väl groggy efter operationen och sover

Ha de!


Söndag 8 Nov (fars dag)...

Då var söndagen snart slut så de e bara å p...s å gå å lägg sig. Nja inte riktigt ännu förstås. Var upp till Lina å Rickard idag och blev firad där på Fars dag. Gott vare med kladdkaka. Milo smakade på lite kaffe som stog för nära när han satt i mitt knä. Som tur vara så var det mjölk i och det var inte alldeles precis ihällt heller så det var fisjummet. Milo fick snutte filten tvättad å de va kanske inte så bra. Dom brukar inte va så gosiga efter en tvätt. Tar ett tag innan dom blir "normala" igen med dom lukter man känner igen.

Vi var till Biltema och investerade i kapell till hojarna. Nu ska dom bara tvättas en gång till och sen ska kapellet på. Testade mitt på hojen och det satt fint. Köpte även en bakaxel krök till avgassystemet som det gått hål på. Hoppas att det är den delen och inte början på den bakre. När jag kollade förut så kom jag fram till att det var bakaxel kröken som var paj precis innan skarven till bakre röret. Jag byyte nån del förut och jag tror att det var det bakre röret. Det jag minns från det var att det var ett Turbo system, som är grövre, som satt på. Mekanikern kommer hem i morgon å ska byta. Fint med egen mekaniker.

Ha de!

Byxor blev det....

Då blev det ett par byxor. Såg en snygg kavaj på H&M, men då var valet av byxor tidigare fel. Blev billigare så iaf. Hitta en annan kavaj sen som skulle passa till inköpta byxor, men snälvattnet börja rinna, så det blev inget. Ska kolla dom jag har om dom funkar annars får det väl bli ny kavaj med. Det är den stora skillnaden mellan tjejer och killar när det gäller kläder. Killar har alltid något, medans tjejer aldrig har nåt. Kan väl bero på att vi killar kan ha samma kläder fler än en gång :-) på en fest eller tillställning.

i morgon blire en tripp till Biltema och köpa kapell till hojarna. Allltid bra att ha ett kapell över. Skyddar hojen en del. Den förbenade hostan verkar ha gett med sig lite med hostmedicinen som inte e å leka med. Mycke gosaker i den som t.ex. morfin. Va ingen triangel på den så man ska få köra bil iaf. Trodde den va så stark att ma inte ens fick åka buss. Då ere starkt.

Ha de!

Lördag den 7 November....

Idag ska vi in till Tälje å glana efter byxor och eventuellt en ny kavaj. Byxor ska det bli iaf. Dom jag har är stora som hus och dom enda som passar har det kommit klorin på, så det ser ut som dom håller på å rosta sönder.

Monica ska iväg till tjorren först å då tänkte jag passa på å städa så det e klart.

Ha de!

Go´ kväll...

I natt ska det bli hostmedicin innan säng gång. Fan va jobbigt de var inatten som var. Somna runt 4 i morse. Beight.

Uppgraderade programvaran i routern och nu fungerar den som den ska. Har inte startat om som den gjorde förut med nån timmes mellanrum ungefär. Man kunde inte heller titta på klipp från Expressens sidor. Då startade den om. Inte för att det är så mycke å se på. Gick otroligt segt också. Nu ere bättre speed.

I morgon ska det nog bli in tripp in till Norrtälje och kolla på lite kläder till brölloppet den 21 Nov. Mycke ere. Ska väl börja snickra på nåt slags tal också. E visst brukligt sägs det. Har inte en susning om vad ännu, men det löser sig. Mycke folk skulle det visst bli. En praktikant på jobbet som e kompis med Ewa skulle dit.

Va ner å klappade lite på Sussie idag. Hon skulle behöva ett kapell över sig såg jag. Mycket damm och annat far i luften i garaget som e typ verkstad. Blir väl Biltemas kapell.

Kul Kawasaki reklam.


Ha de!

Lyssnade på låtar på Youtube...

.. och fastnade för den här gamla godingen från 1984 med Rick Springfield. Inte många som hört talas om han, men han hade även en TV serie en gång i tiden. Nån deckare/kriminal serie.


Försöka sova igen då....

Dä var det dags igen då att försöka sova. Har redan börjat hosta. Tog en Strepsils nu få se om det hjälper. Sån där läskig rethosta. Det bara killar till i halsen och så hostar man som satan, så man nästan tappar andan. Nu ere bara hostan kvar som e as-jobbig.

Ha de!

Nu snöar det....

Kan bara beskrivas på ett sätt. Beight. Har snöat sen i morse, men inget ligger iaf kvar utom på gräsmattan. Var ner till Apoteket och investerade i Strepsils. En beprövad tablett mot hosta. Natten som var vaknade jag runt 4 och hostade fram till klockan 7 ungefär, då jag somnade igen och sov till klockan 9 och började hosta igen. Nu hänger det på Strepsils.


Ha de!


Läges rapport....

Känner mig något bättre iaf. Lite feber, men en jobbig hosta, speciellt på natten. Vaknar hur många gånger som helst med hostattacker. Får gå upp å gå en runda för att det ska lugna ner sig. Sen lägger man sig nån timma igen innan nästa sväng.

Idag såg man det äckligt vita som kom ner ute. Första snöfallet. Lika äckligt som vanligt. Inget låg förstås kvar, men det blev blött på asfalten. Sen blire pest första morgonen man kommer upp och ser att det är vitt ute. Fy va beight. Kan inte förstå dom som gillar vinter. Allt blir ju bara mycket värre, vad man än ska ta sig till.

Ha de!

Då har man varit till Doktorn.....

Då har man besökt farbror Doktorn. En mycket trevlig doktor som kör hoj, men vad jag fick veta var att jag hade ett virus. Ingen överraskning för mig kanske, som har släpat runt på fanstyget ett par dar. Det jag ville veta var om det var ett baconvirus eller ett vanligt skitvirus.

En lustig konversation utspelades när sköterskan ringde upp idag:
-- Larsson
-- Ja hej det är syster xxx från läkarstatioen.
-- Hej
Pinsam tystnad. Fatta inte att det var replik från mig som hon väntade på.
-- Jo jag har ont i halsen, hostar och har feber.
-- Har du svininfluensan?
-- Det var väl kanske det jag tänkte ta reda på och därför har jag ringt.
-- Ja har du det så får du inte komma hit.
-- Nähä. Hur ska jag då kunna kolla det?
-- ja jag skriver att du söker för ont i halsen bara.

Lite coolt vare. Hög berdeskap för att hindra spridning.

Annars blev det som jag skrev i förra inlägget bortsett från att det inte blev nåt piller alls. Lika bra var väl det.

Ha de!


Farbror Doktorn ska ringa...

Snart ska farbror Doktorn ringa. Får väl kolla upp om det är vanlig flunsa eller baconhosta. Jobbit ere iaf. Va lite kaos dit proverna skickas. Dom hade hur mycket som helst att göra. Få se vad det blir utav det. Blir väl det vanliga. Möjligen att man denna gång "får" penicillin eller nåt annat gott. Troligen blire väl febernedsättande typ Alvedom, Ipren och komma tillbaka om 5 dagar om det inte har gått över. Det brukar vara standard lösningen. I IT världen kallas det för boota om (omstart). Skillnaden är att här ringer "patienten" tillbaka inom 2 minuter om det inte lyckats. I den vanliga världen kan patienten vara död. Som det stog i en journal "Patienten försämrades kraftigt i dödsögonblicket". Skarp hjärna som observerade det och kunde föra in det i journalen. Måste va en viktig iaktagelse för kommande lik-nande fall.

Solen skiner. Otroligt. Ser riktigt najs ut med 7 grader varmt.

Ha de!
Nu e man lite mör....

Nu e man uppe en halvtimma å sen sover man typ 3 timmar. Önskan om att gå i ide fram till Maj 2010 har delvis slagit in, men jag menade inte riktigt på detta sätt. Ont i halsen, hostar och feber. Känns det igen på nåt sätt?? Får kanske kolla upp det mer ordentligt. Om det nu går. Litar inte ett skit på doktorer.

Den halvtimman som man är uppe får man vara effektiv :-). Tog ett kort på kaminen som glänser igen. Pest bara att ladda upp bilder. Tar en satans lång tid. Blogg.se har börjat blivit riktigt segt oavsett vad man än ska göra. Konstaterade också att det inte finns nån "motor" för att exporetera bloggen. Allt för att behålla dom som redan är här. Man vill ju inte missta det man en gång gjort.

Ha de!

Den stora kampen e över....

Ärets kamp med löven e över. Äntligen förpassade ner i svarta säckar. En padda hade boat in sig under löven på ett ställe, så jag fick flytta den till ett lugnt hörn och llägga en massa löv lver. Var ingen större fart på honom/henne kan jag säga. Det var mer löv i år än förra året, då jag han ta ett varv med gräsklipparen över dom. I år har det varit pissväder på helgerna då man haft chans, å gräset har aldrig torkat upp. Lite tråkiga och helt meningslösa bilder kan man väl ändå skicka upp
  
Observera det utstuderade systemet med att lägga löven i en sträng. Samlade löven i traditionella högar dom första åren i huset men det blev lite högar här och var och var ett meckigt att lägga dom i säck sen. Det här är mycket smidigare. Har alltså gått över till lövsträng istället för lövhög.

Nu skare bli hojtvätt, så det blir väl lite bilder på det med kan jag tänka.

Ha de!

Söndag 1 November.....

As ont i halsen. Beight. Möjligen feber. Vaknat lite då och då inatt. Är typ förkyld, men istället för näsan så sitter det i halsen. Skitjobbigt. Kan inte få loss det.

Ska ta mig an löven iaf. Pillar i sig lite Ipren så fixar det sig. Solen tittade fram i nån minut. Såg najs ut. Några mil på hojen sen om det blir varmare som det ser ut å bli, så e man på banan igen.

Ha de!

RSS 2.0