1 - 0 till löven....

Löven vann denna omgång. Dom ägde hela planen från början till slut. Kände sig inte alls hotade en endaste sekund. Var rätt placerade över hela planen.

Jävla löv. I morrn ska dom väck.

Ha de!

Inget är...

-7e94e212cb2383e44fb0dee066266bd.png

Kolla varifrån!

Inget är som väntans tider. Att det ska ta sån tid att handla? Måste säga att positionen e jätte bra. Nu finns ICA vid kantan av sjön Syningen. Imponerande.


Lördag den 30 Oktober....

Vädret är mycket stabilt. Mulet som vanligt , men iaf uppehåll. Än så länge. Idag tänkt "husse" ut på tomten och flytta löven. Dom har legat där ett tag nu, så nu är det dags att byta plats på dom. Verkar inte bli nån vidare blåst att hoppas på heller, som en gång för länge sen. Det kom en kraftig vind som liksom lyfte löven får vår tomt till grannens. Han blev inte lika imponerad över fenomenet.

Fixade klockarmbandet igår (Clas tyckte jag skulle komma över :-)). Har iinte haft klockan på flera månader och har saknat den ofta. Trodde man skulle ställa om sig å klara sig utan, men det sket sig. Jag har ju en sän där radiokontrollerad klocka. Alltid exakt rätt tid. Coolt. Har haft en sån många år nu och man behöver aldrig fundera på om den går rätt när t.ex bussen åker 4 minuter för tidigt eller ett par minuter för sent. En sak med bussar som irriterar mig mycket, är när det är pissväder, som det faktiskt kan va ibland :-), och bussen med chaufför står typ 200 meter bort. Varför i helvete inte köra fram, då det oftast kan röra sig om max 10 minuter innan den skall gå. Vid Tekniska, så brukar den köra fram när avgångstiden är.  Ska kanske skirva till SL och höra dom kanske har nån förklaring. Om den sen är bra eller inte får jag se.

Nu ere kaffe som gäller och sen elda lite för varmvatten. Sen åker sjumila stövlarna på. Undrar om inte morfar skulle behöva lite hjälp av Moa? Löven ligger jävligt risigt till nu. Får väl som alla andra medier ta en sån där före och efter bild. Tuvärr kan jag inte lägga på nån gosig låt som förhöjer intrycket.

I morgon skulle det bli 8 grader varmt runt 12:00, så då kanske man kan ta en kort tur. Tommy e sugen. Om inte så åker hojen ut och blir tvättad. E skitig nu.  Vid närmare eftertanke måste den bli tvättad iaf.

Ha de!


Nu har Garmin fått kräm.....

Nu kan Garmin få ström när vi är ute och åker. Äntligen klart med Garmin installationen. Blev riktigt braHa de!

Lurtestet....

Det sjuka var att man måste skicka med en bild till bloggen, annars kommer den inte in. Beight. Borde ju kunna skicka in en text bara, men se de gick inte.

Blev inget Lelles denna gång heller på deras "rabatt" vecka. Idag har dom öppet till 24:00. Får väl bli en sväng i vår då dom också brukar ha en sådan vecka. Känns lite bättre då med då säsongen snart ska börja igen.

Ha de!

Lurtestet....

Det sjuka var att man måste skicka med en bild till bloggen, annars kommer den inte in. Beight. Borde ju kunna skicka in en text bara, men se de gick inte.

Blev inget Lelles denna gång heller på deras "rabatt" vecka. Idag har dom öppet till 24:00. Får väl bli en sväng i vår då dom också brukar ha en sådan vecka. Känns lite bättre då med då säsongen snart ska börja igen.

Ha de!

Test från...

 Test från luren. Här kommer en test meed att blogga från luren. Mår för övrigt inget vidare. Fryser, ont i huvet. 
Ha de!

Åter till det normala......

Idag var det mer normalt på jobbet. Äckligt väder hela dagen. Undrar vart den där stora gula grejen har tagit vägen som syntes i sommras på himlen. Har nog fan brunnit upp eller nåt. Snart November. 2 månader till Jul. 7 månader till tvätta hjul :-)

Tänkte på nåt riktigt djupt/skoj på bussen på väg till jobbet idag, men kommer inte ihåg vare va. Kul va.  Ungefär lika roligt som när nån ska berätta en historia och sen inte kommer ihåg slutet/poängen. Man hinner tänka till lite på bussen medans hjärnan e i nån slags twilight zone. Knappt vaken, men sover ändå inte. Länge sen jag hade en sån där "nära döden upplevelse" att man tror att man är på väg hem när man sitter där och halvsover och sen ser man att man är på väg till jobbet. Beight.

Nu har hojarna blivit laddade. Läste nån stans att det är rekommenderat att sätta dom på laddning var tredje vecka under "vinterdvalan". Cool laddare jag vann iaf. Blinkar och har sig när den testar batteriet för att sedan ladda det. Gör visst 8 olika tester under laddningen. Coolt.

Får nöja mig i vinter med ett Moto GP spel som Tommy köpte. Testade det första gången igår och for runt som en blind vessla på banan. Kan väl säga att vesslan inte fick nån syn på ett bra tag. Verkar va totalt blind, men jävligt snabb. Alla andra hade typ kommit i mål och börjat tvätta hojarna när en annan passerade mållinjen, mer diagonalt än rakt över, men fan va fort det gick. Kan konstatera att det går snabbast att följa banan, inte fram och tillbaka, på reklam pelare, in i däcks högar, in i räcken. Värre blev det när Tommy körde för första gången och kom i mål som fyra. Ger mig fan på att dom plockat bort reklam pelare och däck som låg lite överallt där jag kom farande. På några ställen hade dom även öst ut en massa grus. Beight. OK han hade ju köpt spelet så han fick väl klå mig då.

Ha de!


Måndag, full fart hela dagen.....

Då väre måndag igen. Värsta måndagen på länge. Värsta dagen på länge. Det blev full fart från 8:05 i morse och höll i sig hela dagen. En instaöllation av av två program var planerade och då häbde försåts en massa annat akut som att en laptop fick ett systemfel och vägrade starta. Lagom kul då det tar runt 2 timmar att konfigurera en ny dator. Ska man sen samtidigt va med vid en installation så blire mycke.

Det var åtta grader varmt i morse, så hojen var på tapeten. Funderade på att åka, men bangade då det var ganska dimmigt. Närmare Stockholm så var det ett klokt val visade det sig. Pissväder från Danderyd. Regnade ganska ordentligt, så det kändes skönt å sitta på bussen.

Ha de!

Det gick att ringa....

Då ere lördag igen. Äcklig höst ute. Fan va ja hatar det här. Helt jävla onödiga årstider på väg. Har för mig att jag whina om detta förut, men så ere bara. 7 månaders "mörker". Det är faktiskt bara 5 månader i detta land som går att använda till nåt. Mer än hälften av året kan man ge bort till typ Afghanistan. Dom behöver kylas ner.

Telefonen e helt ok ännu och det gick att både ringa ifrån den och svara med den. Inte illa. Förra tog det ett tag innan man lyckades hitta knappen för att svar på ett samtal. På denna var det mycket tydligare och man hade fler val vad man ville göra.

På hojsidan så ere laddat kan man säga. Håller på att ladda Tommy´s och Jonathan´s hojar. Skarvsladden hade vittrat sönder vid ena kontakten. Kapade av den biten och skruvade dit kontakten igen. När jag sen lindade upp kabeln på armen, så föll ytterhölje och isolering av på typ 5 cm av kablen. Va bara att skruva bort komtakten igen och kolla resten av kabeln. använde den del som såg jyst ut, men den får nog gå i sopen när jag skaffat ny.

Ha de!

Ny lur testad.....

Inget har hänt på hoj fronten sen sist. På lur fronten har det hänt nåt nytt. Sony Ericsson har ju kommit med ett par nya lurar och just nu testar jag Satio. En "pekmobil" med Symbian OS. Det enda jag egentligen saknar från min gamla P1i är rullhjulet på sidan. Det var smidigt att använda. Lite knepigt att hitta i menyerna, men man lär sig hitte mer och mer vartefter man använder den. Kameran är på 12 mp (4:3 format) men som standard står den på 9 mp (16:9 format). Många finesser med kameran. Best Picture är en funktion som tar en hel serie med kort med ett knäpp och sen väljer man den bästa. Användbart för porträtt bilder då man alltid lyckas "sova" på ett kort.

Panorama kort finns det en funktion som heter. Med den tar man 3 bilder. Man knäpper första bilden flyttar sedan kameran åt höger eller vänster och kameran knäpper själv kort när den kommer i kanten av det man nyss knäppte och sen lika dant med det tredje och sista kortet. På så sätt får man ett kort som blir ett riktigt panorama foto.

Sen tror jag att den går å ringa på med :-)

Ha de!

En höst sväng....

Idag blev det en sväng igen. Det var +5 grader och lite blött på vägen som började torka upp. Tommy och jag åkte in till Norrrtälje och snurrade runt en stund innan vi åkte hem igen. Blev sket bra med gps´n på hojen. Riktigt stadigt fäste. Inget skakande utan gps´n satt stadigt. Skickar upp en höstbild på hojen med gps´n.

Det enda jag saknar är att få vägbeskrivning via blåtanden, men det fungerar inte på Garmin 760. Den kan bara koppla blåtand till telefoner och inte till andra blåtands enheter. Men det fungerar fint med visuell visning så det ska inte va nåt problem egentligen. Man kollar ju på GPS´n när man närmar sig en korsning.

Han inte tvätta hojen efter svängen så den är ganska skitig nu. Inte bra.

Ja de!

Ny placering....

Det blev en ny placering av GPS´n. Lite lägre och mer i blickfånget. Skulle nog bli ännu bättre med en kortare hållare som jag såg att det fanns.. Finns i kromat utförande också, men var mycket dyrare.Ha de!

Garmin på hojen.....

Nu har hållaren för Garmin GPS´n kommit. Monterad på hojen blev det jävligt najs. Jaha och när kunde man pröva den nu då. Om typ 7 månader. Surt.

  
Ha de!

Hög tid å gå i ide.....

Nu ere riktigt beight ute. Snö, fy, Vill inte ha sån skit. Inte ännu iaf. Vintern blir så lång då. Det är ändå bara mitten av oktober. Inse det. Det var länge sen som det kom snö redan i oktober. Nu e det väl ingen risk att skiten ligger kvar, men ändå.

Nu e hållare till Garmin beställt. Kom undan "billigt" från ett annat ställe Pro-Am Motors heter firman. Ska bli kul å se hur det blir på hojen. Ett litet problem har jag kommit på. Verkar inte hitta nån extra 12v laddkabel till GPS´n. Få se hur det ska lösas, men på nåt sätt fixar jag nog det.

Ha de!

Söndag med regn.....

Det blev regn på eftermiddagen idag. Kocken vakna sent, så det blev inget hoj åka. Det var bara 5 grader varmt innan också. Skjutsa ut Ted till Söderhall där han skulle möta en kille som skulle laga cylindern till Yz:an. På väg dit blev vi omåkta av två hojar. Det spöregnade och nästan haglade. Såg inte så inbjudande ut. Man ser inga custom hojar vid pissväder bara touring. Custom hör till vackert väder.

Va å hälsa på Milo (och Lina å Rickard) ikväll. Milo fastna för morfar. Han gick bra han med när inte mamma hade tid. Kändes lite kul :-)

Ha de!

Gött de va....

Då blev det en sväng. Vi var in till Norrtälje och handla lite, med betoning på lite, på ÖB. Va över till Johannas mamma å pappa å fika innan vi åkte hemmåt igen. Var hemma runt 6 och då började det bli lite kyligt igen. Det kändes fint å lufta hojen lite igen. Konstatterade att jag sitter bättre när jag har Monica med, som då får va lite ryggstöd.

Få se om det blir nåt imorgon. Tommy ville ut och köra lite.

Ha de!

Lördag och sol.....

Otroligt. Idag e de lördag och solen skiner. Norrmannen har lovat runt 8 grader klockan 14:00 så då ska Sussie ut i friska luften. Hon behöver det. Ser lite blek ut. I morgon när Tommy e ledig, så ska det bli mulet och regnskurar. Trist. Han e nog bra sugen nu. för att inte tala om Jonathan.

Nu ere fika sen ere plocke pinn som gäller. För närvarande så ere bara 1 grad varmt, men jag litar helt på norrmannen. Han ska nog syysla med det och inte dela ut fredspris till vilken tomte som hells. Hur tänkte dom då??

Ha de!

Rapport om hojåkningen kommer ikväll.

Äntligen fredag igen.....

Äntligen fredag. På väg till jobbet igen. Ingen hoj till jobbet idag heller. Var på vippen att åka, men fegade ur. Visade sig vara klokt för det började regna.. Strax innan Brottby och nu vräker det ner igen. Nu känns det bra att sitta på bussen.

Läste Metro nyss och såg att villor inte ens går säkra för mördare. En ny gripen för villamord. Hur ska detta sluta. Troligen var det i ett villaområde så det bör ju finnas andra villor som vittnen. Måste va lätt å sätta dit mördaren. 

Rickard var uppe i sadeln igen efter förra fredagen´s incident. Nu på en BMW R 1200 RT som levereras nästa lördag. Vi provkörde en sån i början av säsongen hos BMW i Solna och en 1300 GT. Den vi provkörde hade inte nå riktigt vrid vid låga varv, men det skulle vara ändrat nu med lite justeringar av insprutning bland annat. Rickard tyckte den kändes piggare iaf. Den skulle vara utrustad med det mesta typ värme i sadel och passagerarsadel.

Har passerat Roslags Näsby nu och det klarnar upp. Nu kommer resten av dagen säkerligen att bli strålande sol och runt 10 grader varmt. Allt för å jävlas med mig. Helgen som kommer blir piss som vanligt. En långtradare åkte om bussen med lera och jord droppandes ner på vägen från hela lastbilen. Mysigt å ligga bakom en sån med hojen, fast det gör man aldrig. Såna kör man alltid om. Kan komma stora stenar som lossnar å de e jobbigt.

Ha de!


De va kallt.....

Blev ingen hoj till jobbet idag. De va kallt. Bara 2,5 grader. Typiskt. På dagen blev det runt 10 grader å sol, men va hade man för nytta av det. Inte mycke.

Imorgon bitti ser det ut å bli 4 grader. Kanske, kanske.... E lite avundsjuk på dom som har värme i handtagen. Skulle vilja sätta det på min hoj med, så kan man förlänga säsongen några veckor iaf.

Jag läste en kul grej som en reporter i en hoj tidning skrev efter det att han provkört en Triumph Thunderbird i ett par dagar. När han lämna tillbaka Trajan igen och körde hem med sin beskrev han följande om sin hoj:
"Accelerationen var som att sparka en död gris i arslet"'

Det e därför de e farligt att provköra en annan hoj, om man nu inte har "matjord i fickorna".

Ha de!

Vackert väder, men....

Det ska bli vackert väder imorgon, men om ni tittar på bilden och gissar vilken tid jag kommer att åka hemifrån.
 
Ja man kan ju säga att det är en liten svacka just där. Typiskt. Börjar bli supersugen igen. 4 grader ser det ut å bli vid 7. Undrar om man skulle greja 5,5 mil i det? Hem skulle det bli 8 grader och det grejar man utan problem. Visserligen e hoj kläderna undanstuvade, men dom går ju å ta fram igen.

Får sova på saken.

Ha de!

Transportsträcka......

Så var den här i år igen. Hösten - Vintern. Äckligt. Nu ere en transportsträcka på typ 6 månader. Långt ere. Många månvarv skulle Sitting Bull ha uttryckt sig. I morse vare minus 0,8 grader. Då åkte pelekronerna (som Ewa sa om pelargoner) in och ner i källaren. Skrapa is på rutorna på bilen. Går nästan lika fort att gå ner till bussen som att ta bilen och skrapa is. Men fan va najs de e när man kommer hem att sätta sig i bilen å gasa hem istället för att gå. E astrött på bussen. Somnade idag och vaknade med ett ryck av att nån snarkade. Undrar vem? Tur att man inte ännu suttit med truten halvöppen å dregglat som ett miffo. De e skämmigt.

Satt på sätet bakom dragspelet. Går på samma grej dag efter dag. Bra plats för benen, men i Brottby brakar helvetet lös i värme systemet (läs kyl systemet). Blåser kallt så in i h----e. Det blåser inte måttligt heller. Att det inte gör så när det är 25-30 grader varmt ute på sommaren. Nä då har jag lärt mig att då måste full värme va på för att bussen inte ska koka. Beight.

Nu har jag whine färdigt. Klart slut.

Ha de!


Se upp, se upp. Nu blir e regn.....

Regnmolnen avlöser varandra. Beight. Trodde det skulle kunna bli en kort sväng idag, men ser inte så ut. Nu sjunker tempen med för varje timma. Solen kommer fram mellan skurarna, men det hinner aldrig torka upp. Blir så jävla skitigt om man kör när det är blött. Iofs så ska det väl bli tvätt iaf innan man får anse att nu blir e inget mer åka.

Funderar på å byta olja med, men vet inte, En del säger att man gör det bäst på våren så har man fräsch olja i när man börjar åka och en del säger att man skall ha ny olja i när hojen står still. Vet inte vilket som e bäst, men jag tror huvudsaken e att man byter och inte när. Jag menar hur dålig kan oljan bli på dom 500 mil som man hinner avverka på en säsong. Jag kom på att jag till och med bytte olja och filter en gång till i somras. Saken e Oskar. Byte till våren. Klart slut.

Annars då? Vi stängde av sommarvattnet idag. Mycket smidigare än att koppla på kan jag säga. Gjorde en manual för det gäng som ska ta över, så blir det inga undringar om hur man gör. Hade inte vi varit 3 stycken som bidrog med var sitt lilla minne om hur det gick till, så hade det nog inte kommit igång så snabbt. Nu  var det 2:a gången vi gjorde detta på typ 21 år, så att man glömt e inget tecken på Alsheimer. Finns andra indikeringar på det :-(

Öööhh var var jag? Jo. Funderar på å byta olja i hojen. Nu lura jag dig. Så illa ere inte, men nästan.

Ha de"

Sjuk(a) journaler.....

Ja de e fan inte konstigt att läkarna har svårt å ställa en diagnos, när dom inte ens vet vad dom skriver. Några exempel:

1. "Patienten är en 65-årig kvinna som ramlade och föll omkull ute på gatan. Fallet komplicerades av att en lastbil därefter körde över henne. "

2. "Utskrivningsstatus: Levande, men utan tillåtelse."

3. "Uppjagad man som håller huvudet i vänster hand."

4. "Gift med en 7 veckor gammal son."

5. "När döden inträffade blev patienten plötsligt försämrad."

6. "Patienten har bedömts som osammanhängande."

7. "Jag tittar på patienten i mikroskop och blir inte klokare för det."


Man måste va frisk för å vara sjuk, annars vete fan hur det går.

Nu ska jag stapla ved från garage uppfarten, som ska in i pannan. Läkarskrift med typiskt syftningsfel.

Ha de!

Marknaden passerad....

Ännu en "milstolpe" mot vintern har passerat. Rimbo marknad. Nu går det verkligen utför igen. Frost på nätterna och svinkallt igen innan man blivit van. Blir man nånsin det? Några hojåkare har jag sett på väg till jobbet. En har jag faktiskt sett som åker här utifrån. Han brukar gasa om bussen vid Södeerhall ungefär. Det e ju lite skillnad å åka över 5 mil mot kanske 1.

Var ner till Konsum nyss å köpte lite bröd och mjölk och på hemvägen mötte jag en lycklig en. Han var påbylltad ordentligt. Svårast e att hålla händer och hals varma. Händerna kan man inte ha för tjockt heller då blir det som å trava ärtor med boxhandskar. Man har ingen kontroll över reglagen. Halsen kan man fixa. Värme i handtagen gör nog ganska mycket för händerna.

10 kubik ved ligger i garage uppfarten, eller varför inte nerfarten. Det ska staplas

Några bilder från marknaden
  

En snygg retrohoj från Honda som kommer 2010. Honda CB1100. Lagom mycket retrostuk. Mycket ny teknik har använts, men varför då inte ABS med?
Ha de!


RSS 2.0