Gott Nytt År!!!!

Gott Nytt år på er som läser detta.

Solen upp: 8:46
Solen ner: 14:52

Längre dag igen. Fantastiskt går ju med en rasande fart nu. 3 minuter sen igår.


Vi ska till Angelica å fira nyår. Jag kör i vanlig ordning eftersom jag e den enda som får köra, så det blir inget dricka i år heller. Jag varken röker eller dricker. Fan va ordentligt jag e!! Va gör jag istället då?? Drömmer om sommaren så klart.. Det här e bara en jävla transport sträcka till S-O-M-M-A-R.

Skulle inte förvåna mig om den jäveln regnar bort med.

Nu e d surt. Märks det?

Ha de!


Snart nyår......

Solen upp: 8:47
Solen ner: 14:50

Hela 2 minuter längre idag mot igår. Va ska man hitta på då? Man får väl klura ut nå bra så man tar tillvara på dessa två minuter.  Närmare sommar än igår. Ja då va d gjort :-)

Ha de!

Julen förbi......

Då va julen förbi för denna gång. Två jobbar dagar och sen ledig till 7 Januari. Fint. Ändå närmare sommar sen sist jag skrev. Sol upp: 8:47, Sol ned: 14:48.

Var till Biltema i Lördags och investerade i en sats med torx bits (T20-T55). Helt jävla värdelös. Ämnet var som gjutgods. För säkerhets skull köpte jag även en ask med flera T40 bits som jag var ute efter och det visade sig att dom var bättre än satsen med bits. Satsen var inte med på deras websida såg jag nu när jag letade efter den. Man får ju vad man betalar för, men dessa bits var inte ens värda hälften av vad jag gav. När det var dom större bitsen så tänkte man att dom ska väl tåla en del, men dessa kunde jag vrida av med ett spärrskaft och det behövdes inte mycke kraft. Jag trodde skruven gav med sig men det var bitsen som mjukt och fint gick av på dom yttersta 2 millimetrarna. Blev man imponerad och sa några väl valda ord.

En erfarenhet rikare. Om man nu lär sig av misstagen. Hur som helst så lyckades jag få bort bromsskivan på en Renault Laguna. Höll på med den andra sidan í sommras och dom två torxskruvarna som håller skivan mot navet gick av. Hörde mig för vad ett nytt nav skulle kosta och det gick på 2000 kronor. Fick borra ur skruvarna och det var ett jävla pyssel. Tog flera timmar. Nu hade jag gasolbrännare och värmde skiten, och då släppte dom utan att gå av i alla fall men satt fast som fan ändå.

Min älskade Intruder då. Jo jag tog ut han ur garaget i Fredags och varmkörde. Stod bara still och puttrade. Sprang igång direkt. Sist jag körde var den 27 Oktober då jag åkte till och från jobbet. Kollade lyft hos Biltema men dom hade slutat med den lyften. Jula har den kvar så då blev valet av ställe för inköp lätt. Verkade vara en stabil konstruktion. Undra bara hur svajigt det blir med hojen på. Cykeln väger ändå 213 Kg så det e ju lite vikt att balansera. Man e ju inte så sugen på att det ska tippa iväg åt nåt håll. Fanns 3 lägen där man kunde spärra lyften. Sån får det bli nåsta månad så att jag e redo till nästkommande månad då nya däck skall på.

Ha de!


3 dagar till jul.....

Då va det bara 3 dagar kvar till julafton. Idag den 21 December är det den kortaste/mörkaste dagen på året. Som tur va så var det en solig dag, men den var kort. Någon dag står det still men sen vänder det!!! och vet ni va det innebär. Varje dag går solen upp lite tidigare och ner lite senare. Varje dag närmare sommar och hojåka igen!!!

Ha de!

Ny resa....

Denna gång till Vengarn och hem igen. Har inte varit dit och fikat ännu, men har hört att det är ett resmål för många hoj åkare. Inte så långt från Rimbo heller, Resan på kartan är 11,9 km.  En tripp man kan ta om det är så där halvdant väder. Fan va åk sugen ja e....

Kommer att bli helt jävla fantastiskt med första turen. Vilken känsla det kommer att vara igen att ge sig ut på vägarna med hojen. Men så långt det e kvar, suck.

Bara Januari passerar så blir det nog lite lättare. I Januari har man ju MC Mässan att se framemot. Jobbar kompisen började faktiskt åka hoj till jobbet i början eller mitten av April i våras. Han har visserligen mycket närmare till jobbet än vad jag har, men hoj åkning fungerade igen så det kan väl bli en sväng på nån helg eller så.

Å du! Kör inte fortare än din skyddsängel kan flyga.

Ha de!

En resa planerad....

Hej.

Nu är en resa planerad. Det blir en tur på 16,7 mil. En fika korg i packväskan sitter fint. Då stannar vi till vid ett fint ställe å tar en kopp. Det sitter bra det. Resan kommer att gå till Östhammar via Hallstavik och på vägar som jag inte ens åkt med bil på.  Sedan tillbaka till Rimbo via Gimo och in på 273:an mot Alunda - Almunge Kyrkby - "Almunge korset" på 77:an och sen mot Rimbo.

Resan bjuder nog på många fina krokar lagom för en cruising hoj.

Ska skaffa ett fäste för telefonen att fästa på styret så man har koll på GPS:en. På Touratech  finns det hållare för dom flesta typer av GPS modeller. Dom har även annat smått å gott till hojarna, typ väskor , Intercom & headset och tält + mycke mer. Kolla in själv.

Va ner i garaget å klistrade på nya skattlappen. Hojen såg för jävla fin ut. Blank som bara fan. Tänkte på det där med skatt lapparna för fordonen. Måste vara det mest onödiga som finns. Vad fyller dom för funktion egentligen. Visar att fordonet är besiktigat och skattat. Inte fan tittar länsman efter skattemärket. Han kollar ju registreringsnumret och får all information om detta. Kostar säkert en förmögenhet att ta fram ett enda märke och distribuera detta. Ta och lägg dom pengarna på upprustning av vägar istället.

En väg som är i behov att rustas e 77:an mellan Rimbo och Uppsala. Jag brukar ta av vid Östuna och åka lilla vägen som längre fram går under E4:an. Är visserligen inte 77:an. Den biten e riktigt dålig. Spårig som fan. Har det regnat så får man ligga i mitten så man inte hamnar i dom två vatten reservoarer som samlats i spåren.

Å du! Kör inte fortare än din skyddsängel kan flyga.

Ha de!

Headset igen...


Hej igen.


Jag satt igår kväll och läste lite hoj sajter på Internet igen. Drömde mig bort ett tag. Till sommar, sol, torra fina vägar, vackert landskap, olika doftar som passerar.....


Tills slut såg jag ett bluetooth headset igen, Scala Rider Q2. Började surfa runt och läsa om det och den såg väldigt bra ut. Det är faktiskt lite meckigt med sladdar härs och tvärs som jag har det nu med komradio kommunikation med frugan bakpå. Mellan två hojar är det helt OK, men inte med passageraren. Eftersom VOX  inte  heller fungerar, så man måste trycka på knappen för sändning och det är inte heller bra. Sen är det ju bara simplex kommunikation. Blir bökigt det med om man jämför med duplex då man i princip kan prata i mun på varandra.


Det går att använda headsetet på många olika sätt. Det finns radio och du kan förstås koppla ihop dig med telefon och GPS och med passageraren. Med GPS så får man rösten in i hjälmen. Jag läste en hel del recensioner om enheten och det var allt från nöjda till missnöjda. Allt beroende på hur mycket dom skulle koppla ihop. En del tyckte att ljudet var piss och en del tyckte det var bra. Med andra ord så blev jag inte ett skit klokare av detta. Fick väl egentligen bara bekräftat att detta skulle man behöva pröva själv på vägen monterat och klart. Priset är 1 199 kr hos CDON.com som var billigast (5/12 -08)


Ska försöka hitta en affär som säljer dessa och kolla lite på plats. Man får då känna lite på dom och se om det verkar vara någon kvalitet på själva hårdvaran. Ska på MC Mässan i Älvsjö (På två hjul) som är den 22-25 Januari 2009. Där finns det säkert enheter att titta på och kanske man kan komma över dessa till mässpris. Finns säkert fler fabrikat också, så man kan jämföra lite på plats. Fortfarande svårt att egentligen veta vad man köper.


Å du! Kör inte fortare än din skyddsängel kan flyga.


Ha de!


RSS 2.0