Onsdag den 28 April....

I morse var det lite kyligt igen. Har åkt två dagar till jobbet så man får väl va nöjd ändå.

Igår morse ville jag testa en ny väg, så jag gjorde en i mapsource programmet som jag sen körde över till GPS´n.  Vid Rosenkälla tog jag en ny väg via Gribbylund, Skarpäng och Enebyberg. Nu vet jag vart alla jävla bilar i stan kommer ifrån. Dom kommer från dessa områden. Så jävla mycket bilar från alla håll och kanter. Det var makalöst. 3 stycken dragspels bussar på rad till exempel. Bara dom tog upp typ 150 meter. Höll på få spelet. Djungelns lag rådde. Tog hjälp av GPS´n för att fly ut från detta kaos.

I söndags tog vi en sväng med Rickard. Vi möttes vid Mekonomen i Täby. Skulle kolla efter dom nya hoj lamporna från Osram, Night racer och x-racer, men dom såg ut som frågetecken i butiken. Tog iaf mitt telenummer och skulle återkomma. Efter det tog vi en sväng ut till Vaxholm och Bogesund. Därefter åkte vi till Åkersberga via Svinesund. Sen tog vi vägen via Österåker mot Brottby. Sen åkte vi at varsitt håll hemåt igen.

Film från Bogesund:
Ha de!


Måndag 26 April....

Den här måndagen har inte har inte flytit speciellt bra för mig.

Började kanon med +7 grader och hoj till jobbet. Väl framme började jag förstås att ta av mig hojkläderna och konstaterade att jag inte hade andra skor än mc stövlarna. Bestämda att åka till Sergels torg och Skopunkten på lunchen för att köpa mig ett par skor att ha på jobbet. Känner på mig att detta skulle kunna (kommer att) hända igen. Lunchen kom och jag skulle åka till Sergels torg kommunalt. Var ligger då buss biljetten, om inte i min andra jacka som är hemma. Bara att börja gå mot Skopunkten. Efter dryga 10 minuters promenad insåg jag nästa problem. Varje morgon så byter jag backup band som förvaras i ett kassaskåp. Nyckeln till den ligger i min plånbok och idag liksom alla andra dagar brukar jag lägga plånboken på mitt bord. Så även idag. Varför ändra sig? Plånboken låg alltså kvar på mitt bord, så det var bara att vända tillbaka igen för att hämta den. Kom tillslut fram och kunde köpa mig ett par skor.

Idag var jag fullrustad på hojen. GPS och hjälmkamera. Med GPS följer en hel del kopplande med sladdar och ett fäste som ska skruvas på. Efter dagens slut gick man ner i garaget för att ta en härlig tur hemåt. Låste upp hojen, meckade dit GPS´n, kopplade strömsladden till den, satte hjälmkameran på hjälmen startade den tog på mig ryggsäcken och hjälmen och handskarna. Va fan va handskarna? Uppe på rummet så klart. Till saken hör att allt som inte väger mer än 2 ton eller är fastlåst försvinner från garaget. Återstod bara att mecka bort allt igen och ta sig upp till rummet, för att hämta handskarna och sen ner igen för att börja om med monteringen av alla grejor.

Till slut var allt klart och jag kunde gasa hemåt igen.

Blev ytterligare en sväng...

Det blev en sväng till med Tommy. Här är rutten från Garmin.

En tråkig sak hände denna dag. När vi var ute och åkte fick vi meddelande om att en 50 åring omkommit i en trafikolycka mellan en MC och en bil alldeles i närheten av Frötuna kyrka. Oklart ännu hur den gick till.
Någons man försvann.
Någons pappa försvann.
Någons farfar/morfar försvann.
Någons arbetskamrat försvann.
Någons hojkompis försvann.
Någons "vet vem det var" försvann.

Tänk så många som blir lidande av denna tragiska olycka. Så snabbt ett liv kan ryckas bort. På hemväg från Norrtälje passerade vi plattsen där någon avlidit ett par timmar tidigare. Det var läskigt att se den blodpöl som fanns kvar. Man tänker efter både en och två gånger.

Ha de!

Lördag 25 April....

Idag blev det en långtur. 20 mil närmare bestämt. Mötte upp ett trevligt (som vanligt) litet gäng i Upplands Väsby. Patrik hämtade hem sin hoj från Din MC där den varit på vinterförvaring. Hade hoj kameran med men sket sig. Man lär sig av misstagen. Lite bilder blev iaf:
      
Ha de!

Torsdag 23 April...

Nu ere formsvacka på vädret. Kallas Gökdödare har jag hört. +1 grad och skit mulet på vippen till regn eller kanske snö. Det ska bli skapligt väder imorgon, men så jävla kallt på morgonen. Beight...

På lördag blir det troligen en sväng till Upplands Väsby och därifrån med några hojar till Norrtälje för en fika. Bajen-Sam tar ut sin pärla från Din MC där den stått i förvaring under vintern. Själv har jag nog kört runt 35 mil denna säsong, men ibland har det varit lite kyligt.

Ha de!

Onsdag 21 April....

Så var det snö igen. Beight. Har snöat under eftermiddagen, så nu är det vitt igen på gräsmattorna. Våren verkar långt borta igen, för att inte tala om sommaren. Nu längtar man till riktigt varmt väder med hojåka. Hittills har det inte varit så där jätte varmt. Oftast har det blivit lite kallt när vi kommit hem igen.

Har ju några långturer färdiga för Garmin. Ska bli najs å köra med Garmin. Blir första riktiga testet med den. Har inte fått nån riktig koll på Scala problemet. Funkade klockrent vid första testen vi gjorde med 3 hjälmar, men sen dess har det bara gått med 2 åt gången. Får läsa manualen igen och göra det steg för steg och då inte precis när vi ska åka.

Kameran fungerar superbra. Lagt upp några filmer på Youtube, Sök på "helmetmounted" så kommer dom upp. Använder "VideoPad Video Editor" för att redigera filmerna. Ett gratis program. Gratis e gott.

Ikväll kommer Lina, Rickard å Milo hem från den ofrivilligt förlängda Spanien vistelsen.

Ha de!

Söndag 18 April....

Idag blev det en sväng med Tommy och Jonathan. Premiär tur för i år för Jonathan. Åkte till Norrtälje och mot Söderbykarl och vek av mot Hallstaviksvägen och hem igen via Edsbro. Blev lite kallt igen på slutet men vi klara och precis från regnet som kom strax efter att vi kommit hem. Ingen karmera den missade vi denna gång.

Ha de!

Lördag 17 April....

Då har man varit på kurs i 3 dagar på Cornerstone i Mörny Centrum. Kursen var om Windows 7, med installations tips och konfigurering för bästa prestanda. Många tips fick man. En hel del förbättringar jämfört med Vista (som tur är).

Vädret var fint en dag och då blev det hoj till Mörby. Kameran fick följa med en dag då det var fint väder. Vid starten var det +4,5 grader och det är gränsen för å åka 5 mil.


Torsdag 15 April....

Det blev hoj till kursen idag. +4,5 grader vid starten och det gick alldeles utmärkt utan att frysa. Konstigt att det va/kändes så kallt häromkvällen då det ändå var +8 grader. Sol på hemvägen bara kom bort en bit från Tokholm. Filmade på dit vägen, men missa att få på kameran på hemvägen.

Helgen ser inte så lovande ut för hojåka. Regn och mulet sägd det bli. Ska hämta Rickard å Lina å Milo på lördag natt vid Arlanda.

Ha de!


Onsdag 14 April....

Idag var det en solig dag igen. Morgonen tyvärr svinkall +0.5 grader och det var frost i gräset. Klocka 7:30 hade tempen stigit till +2,5 grader,  så det blev buss. Går på kurs (Installing and configuring Windows 7 client) på Cornerstone i Mörby Centrum resten av denna vecka. I morgon kan det bli hoj då det ska va +6 grader klockan 8:00.

Igår kväll va vi ute på äventyr. Vi (Jag, Ted och Tommy) tog en runda efter jobbet. Det var kanon väder och riktigt skönt ute. Vi åkte väl iväg runt 19:15. Vi åkte till Kårsta och vidare mot Vallentuna, på mindre asfalterade vägar, och sedan Upplands Väsby. När vi kom till Upplands Väsby började solen gå ner. Vi stannade till en stund så att Ted kunde värma händerna då han hade sommarhandskar på sig. Tommy började också frysa. Han har ju skinnställ som kyler ganska bra. Vi åkte vidare mot Arlanda via Torsåker på Almungevägen. Vid Torsåker ungefär så domnade min högerhand bort. Va svårt med gasen. Fick röra lite på fingrarna så släppte det igen.

Vi stannade vid affären och macken vid avfarten mot Gottröra. Nu hade det blivit ganska mörkt och kyligt då solen gick ner för en bra stund sedan. Tommy som har mörkt visir fick åka med "luckan" öppen resten av vägen till Rimbo. Inte nog med att han frös om kroppen nu skulle fejset bli kallt också. Vi kom iaf hem och Tommy tinade upp efter en stund. Jag klarade mig nog bäst, men jag hade också dom mest lämpade kläderna.

Det e inge skoj när man fryser. Blev alldeles för långt för en kvällsrunda denna årstid. Det blev 9,5 mil varav 2 mil i mörker.

Ha de!

Måndag 12 April...

Det blev en sväng efter jobbet idag. Jag och Tommy tog en sväng in till Norrtan. Tommy testade montering av kameran på sidan av hjälmen. Det blev helt ok det med. Jag håller på och gör om filmen från i söndags. Misste en hel del i kvalité på grund av konverteringar hit och dit. Nu lir det AVI till AVI med redigeringar. Tar bara sån djävelusisk tid att ladda upp.

Ha de!

Söndag 11 April....

Så blev det iaf åka och testa kameran idag. Såg inget vidare ut i morse med mulet och +2,5 grader. Framåt 13:00 så började det spricka upp. Snart var det sol å då steg tempen snabbt. Ingen värme i luften men solen värmde gott.

Då var första filmen klar med GoPro Hero. Vi Åkte in till Uppsala och Fyrishov och hälsade på Jonathan. Jag hade kameran monterad på hjälmen in. Tommy skulle ha den på tanken hem, men batteri torsk å jag hade inte tagit med det andra paret av batterier. Inspelningstid var c:a 50 minuter. Enligt instruktions boken rekommenderas det inte att köra med "vanliga" batterier i den. Nu sitter det uppladdningsbara batterier i den. Bytte batterier när vi kom hem och vi (Tommy å jag) tog en liten sväng till för å kolla hur tankmonteringen blev i högre farter.

Vi fikade på Fyrishov med kaffe och en baguette med ost/skinka. Kaffet var kanon och baguetten var stor och den bästa jag ätit på något fik . Riktigt saftig och inte så där torra å hårda som dom brukar vara. 60 kronor för detta var inget överpris heller.

Ha de!


Söndag 11 April....

Kunde inte sova så man började glutta runt lite på webben. Kollade mailen och såg ett från Bike redaktionen. Detta tog mig till en sida med Ducati Multistrada 1200. Vilken hoj. En hoj för alla körstilar. Såg jäkligt läcker ut. Jag har tyckt Ducce har haft lite udda utseende med sina röda rör ramar. Den här däremot såg ju as-läcker ut. En sån man skulle vilja att den stog i garaget direkt. Såg ut å va bekväm även för passageraren. Coolt med nyckel i fickan som hojen känner av. Bara att trycka på start knappen. En knapp för att "byta" hoj. Touring, Race, Enduro eller Urban (stads hoj). Fan va coolt.


Sen undrar man om man kommer att använda alla lägen eller om man ställer in den på ett favorit läge och kör med det. Touring å Race lämmnade 150 hp, medans Enduro å Urban gav 100 hp. Skulle va jäkligt kul å provköra en sån hoj, men jag tror att man skulle behöva några mil för att testa dom olika lägen den erbjuder. Inget man kollar igenom på ett varv runt kvarteret precis. Inte ens om man tar en sväng genom parken (Enduro).

Idag ska vädergudarna le mot oss hojåkare, vilket kan vara på tiden. Det ska bli sol och upp emot +8 grader. Sånt gillar vi. Kommer att bli kamera tester så filmer kommer att dyka upp senare ikväll.

Ha de!

Lördag 10 April.....

I morgon ska det bli bättre väder än idag. Då ska det bli test av hjälm kameran. Testade lite olika placeringar för den idag i garaget, men jag tror att tank placering blir bäst. Såg en film med kameran placerad på hjälmen och det var inget vidare. Nu vet jag inte om han hade ticks eller nåt annat som gjorde att skallen fladdrade hit och dit. Humla under hjälmen? Ska bli kul att testa och se vilket som blir bäst. Tommy´s placering på tanken blev perfekt. En riktigt fin bild blev det och ändå hade det börjat skymma lite. Kom å tänka på en sak idag. Nu börjar det bli ganska komplicerat om allt ska med och testas innan turen. 

  1. Bluetooth headseten skall trimmas in för kommunikation mellan 3 hjälmar. Två hjälmar är inget problem.
  2. Navigatorn skall monteras och strömförsörjningen dras så den inte kommer åt varma delar. Måste montera en säkring på ström uttaget på hojen kom jag på.
  3. Kameran skall riktas in.

Headseten funkande inte hundra sist vi var ut. Kunde inte koppla ihop alla 3 hjälmarna. Jag och Tommy, som var det viktigaste då han övningskör, pratade med varandra. När headseten gick ner i viloläge försvann Tommy´s hjälm och jag hörde Monica. Bytte Scala Rider på Tommy´s hjälm med den Monica hade och då hade Tommy å jag kontakt hela vägen hem. Kan va så att batteriet i Tommy´s headset var taskigt laddat och därför försvann han.

Man får väl börja lite tidigare att koppla ihop hjälmarna och montera navigatorn och kameran, än när man står vid hojarna . Framför allt att man gör det innan man har klätt på sig hojkläderna. Blir pinsvettigt annars och Rudolf ramsorna haglar.

Återkommer med filmer från testen.

Ha de!


Fredag 9 April....

Första testet med hjälm kameran (Go Pro Hero Wide). Blev riktigt bra. Trodde det skulle skaka mer med kameran monterad på tanken, men det gick super.


Torsdag 8 April......

Idag blev det hoj till jobbet. AS-MYSIGT. Inte jobbet alltså, men hoj åkandet. Det var 6,2 grader varmt när jag startade hemifrån i morse. Ville inte kliva av när jag va framme. Det hade skett en olycka i tunnelbanan på eftermiddagen så det va kaos på stan när jag åkte hem. Bussar, bilar, folk som skena kors och tvärs. Tokholm får spatt om t-banan inte går. Jag satt på min hoj och gled förbi köerna och lyssnade på radio. :-)

Hjälmkameran kom idag. Fästet monterat på hjälmen. Tommy satte ett sugkoppsfäste på tanken och tog en test runda. Det blev skitbra. Såg varvräknare och hastighetsmätare riktigt bra. Ska bli kul och testa kameran på hjälmen. 170 graders vidvinkel, så man såg riktigt mycket. Nu blire Youtube filmer.

Ha de!

Onsdag 7 April.....

Då var redan lill lördagen över. Två dar i gruvan kvar, sen frihet i helgen. En helg som verkar bjuda på både sol å hoj åka. Söndagen verkar bli bäst. Lördagen kan bli lite kall.

Att det ska va så förbannat kallt på morgonen. Inget hoj åka till gruvan än. Bara max 2 grader på morgonen. Inte bra.

Ha de!


Lördag 3 April....

Idag blev det 10 mil på hojarna. Vädret var kanon. Det bästa hittills tror jag. Runt +13 grader och strålande sol. Fan va najs de va. Bytte olja i hojarna efter turen då hojarna svalnat lite.

Tommy å jag ska dela på en Go Pro Hero Wide. Nu ska det filmas när vi e ute och åker. En ganska proffsig kamera att fästa på hjälmen. Tar väldigt fina bilder. Kollade in ett gäng på Youtube. Klart godkänd kvalité.


Här lite bilder från dagens tur.
       
Ha de!

Arlanda Airport....

Det blev inget Sigtuna. Vi stannade vid Arlanda. Va lite kallt ändå och ett hotfullt moln dök upp. Premiär turen vi gjorde för typ 2 veckor sen var varmare. Våfflan får bli senare på säsongen. Nya stötdämparna gjorde att hojen blev som ny igen. Otroligt skillnad. Har för mig att dom inte va så här ens när jag köpte den, men vet inte. Man glömmer så lätt.

Lite bilder från gårdagens tvätt och dagens fika stund på Arlanda Airport.

      
Ha de!

Lördag 2 April......

Då är vi inne i April. Idag är det sol och ska bli upp till +8 grader och det är i skuggan. I solen blir det ju ännu varmare. Fint.

Blir en sväng med hojarna idag. Troligen till Sigtuna. Läter längt men e bara 4,6 mil. GPS kommer med för första gången med en rutt inlagd.

Ha de!

RSS 2.0