Söndag 19 September..

Då var det söndag och valdagen 2010.

Dagen började, efter allt vanliga, med att göra sin medborgerliga plikt och gå och rösta. Nu gäller det bara att hoppas igen då.

Det var ju uppehåll så det skulle bli en hojtur var det bestämt. Ringde å väckte Tommy så att vi skulle komma iväg. Monica var inte piggelin, så hon valde att passa soffan under ett täcke. Tommy la in röstkommande i luren så han via hjälmens bluetooth kunde ringa upp Jonathan. Jonathan meddelade att det regnade i Uppsala. Tommy och jag åkte mot Uppsala för vi skulle möta upp Jonathan som slutade sitt jobb och skulle haka på. Vi stämde träff på MAX i Uppsala brediv Biltema. Strax innan Uppsla gick vi in i regnet. Det regnade inte lika ihärdigt som igår, då det fullkomligt vräkte ner. Vi kom fram till MAX och snart dök Jonathan upp också. Efter en burgare så gav vi oss iväg.
Tommy och Jonathan synkade ihop sina hjälmar. Oftast funkar synkningen bra, men ibland strular det av nån anledning. Denna gång gick det kanon. Funkar fint att koppla 3 hjälmar. En av hjälmarna blir "bas hjälm" beroende på sättet man kopplar dom.


Ett hotfullt moln närmade sig när vi åkte från MAX. Riktigt mörkt på himlen och hade det varit mitt i sommaren, så hade det nog blivit ett rejält åskväder. Vi åkte tillbaka gamla vägen mot Rimbo. Efter Danmarks Söderby så svängde vi av mot Alsike. Alsike minns jag från när jag va liten. Vi hälsade på någon släkting där. Dom bodde alldeles bredvid järnvägen. Det såg inte alls ut som jag minns det. Kanske hade vägen fått en annan sträckning än förr. Jag tyckte att vägen korsade järnvägen och just där vid korset så bodde dom vi hälsade på.

Framme i Sigtuna var det dags för tankning för Tommy. Även om han klarat hemfärden så är det ju bra att va på den säkra sidan. Blir så meckigt med soppatorsk. Vi hade ännu så länge klarat oss från regn, men molnen tätnade alltmer. Vi tog en snabb runda i Sigtuna och var förbi Hamn Cafét. Två hojar var där, men vi fortsatte hemmåt för att undvika regnet så långt vi kunde och till en hemmagjord pizza som väntade. Vi tog 263:an mot Arlanda. Vid Arlanda så öppnades kranarna och det regnade en stund. Regnet varade tills vi svängde av från 273:an mot Skepptuna - Gottröra.

Vi landade hemma igen och trippmätaren visade på 13,9 mil. Inne väntade en god hemlagad pizza.

Ha de!

Lördag 18 September....

Idag blev åkte vi hoj till Täby C och Clas Ohlsson. Skulle kolla om dom fått in nya lampan avsedd för hojar (Night Racer och X-Racer). Hade inte kommit. Var egentligen Me´konomen och Shell/Seven Eleven som skulle sälja dom. Båda ställen ser ut som frågetecken när man frågar om dom. Finns inte med i deras artikel lista ens. Lampan skulle komma i våras. Den ska ha ett nästan lika bra sken som xenon lysen. 4000 K skulle Night Racer leverera och xenon lampor ger 4100 K. Spännande ska det bli å se när dom kommer.

Den kommer att levereras med en reserv lampa som sitter i en liten hjälm. Så jävla coolt.

Men som vanligt när man besöker Clas, så går man inte tomhänt därifrån. Det blev ett par Night Breaker till bilen istället + lite till förstås. Ny plånbok bland annat. Tyvärr lika tom som min gamla. Lamporna till bilen skall ge ett betydligt bättre ljus än vanliga H4 lampor. Tycker att lyset blivit riktigt dåligt, men det kan ju bero på att vid helljus så levereras det 420 watt framåt. Långtradarna bländar av före mig och det vill inte säga lite det. Ska bli en test av dom nya lamporna snart.

På hemväg från Täby så kom ett sjuhelvetes regnväder. Det vräkte ner större delen av hemresan, så det blev lite fuktigt kan man säga. Kläderna på tork nu för imorgon ska det bli sol lovar norrmannen.

Ha de!!

Lördag 11 September...

Helg igen och regn. Ska bli regn imorgon också. Piss...

Idag var det ÖB och Knutby torg som gällde. Gjorde ett fynd på Lidl. Ett tapetserar bord i aluminium för 399 kronor. Provmonterade det och det kändes riktigt stabilt. Nu blir man bergis tvungen att pröva det också. Attans tänkte inte på de.

Det blev hojåka 3 dagar till gruvan i veckan som var. I fredags blev det en lite kul grej på nya kontoret som håller på att inredas och byggas färdigt. Jag gjorde iordning en PC att ta med till nya kontoret. Tog på mig hojjackan och ringde efter en taxi. Väl framme vid kontoret ringer farbror blå och säger att ett överfallslarm har gått. Jag kliver ut taxin och går till hissen. När jag står där och väntar på hissen kommer en målad bil med blåljus och stannar utanför. Ut springer Bill och Bull och börjar yra runt utanför ingången. Jag misstänkte att dom skulle till oss, så jag gick ut och nu kommer det lite komiska. Istallet för att fråga om dom skall till firman säger jag, med knuttejacka och en PC under armen: Är det mig ni söker?

Man såg tydligt att jag blev betraktad som den som satt igång hela baletten. På två röda hade jag Bill och Bull runt mig som började ställa en massa frågor. Till slut så blev situationen utredd och jag var inte längre den misstänkte brottslingen som tänkte ange sig själv för förvar i häktet i många år framöver för tillgrepp av en PC.

Ha de!


Tisdag 7 September...

Konstigt väder. På morgonen 6 grader varmt och jordens dimma. På dagen kommer solen fram, men kraftiga moln lurar i luften. Runt 15 grader mitt på dagen,
Idag var jag på Vasagatan (nya kontoret) och gick igenom nya utrustningen i serverrummet. Många nya saker att lära sig handha, men man e ju proffs så det ska inte va några problem. Bilden är från köket och trappen upp till våningen ovanför. Kommer att bli riktigt fint.Denna lilla knubbis var på besök i lördgas. Liam ska han heta. Låg och gluttade på morfar ett bra tag.
Skogen e nu full av svamp. Denna svamp fick stå kvar. Ingen susning vad det kan vara för en. Plockar bara ett känt "märke". Kantarell ska det vara. Lite fegt, men ett säkert kort. Det farliga med svampförgiftning e att den har gått så långt innan man känner av den.

Ha de!


RSS 2.0