Tisdag 30 Mars.....

Kollad in påskvädret nyss och då såg det toppen ut framför allt på lördag. Kan ändra sig till riktigt dåligt emellanåt. Verkar vara verkligen instabilt. Man hoppas och hoppas.

Ha de!

Måndag 29 Mars....

Fick massor gjort på jobbet idag. Tyckte jag iaf. Vissa dagar flyter det på och det e väl tur det. Kan inte bara va uppförsbacke.

2 1/2 dag kvar att jobba innan påsk. 4 dagar ledigt. Hoppas att det blir fina dagar med mycke hoj åka. Som det verkar just nu så e fredag och lördag dom dagar som det kan bli åka. Sigtuna får väl bli målet då vi inte kom dit förra helgen. Denna var ju inte ens att tänka på innan.

Olje byte ska det bli innan svängen och en tvätt. Blev ganska skitig sist vi åkte till Norrtälje.

Spelade Bingo Lotto i lördags. Otroligt. Trodde inte man skulle sitta där och dutta. Var ett nummer ifrån 66.000 och ett från 99.000 men det säger ju inte så mycket egentligen. Men wtf, spelar man inte kan man ju inte vinna.

Ha de!

Söndag 28 Mars....

En helg med mulet väder och regn till och från, men tack å lov ingen snö. Det lät som det skulle bli rejält med snö men blir inte alls sur för att det inte kom något. I Östhammar hade det snöat fick jag veta via FB.

Det blev Biltema idag och lite olja, 1 par arbetshandskar, Cykelkorg, tösalt 10kg (nu fan ska resten bort). Ny öppnade Media Markt skulle föräras av vårt besök, men typ 3000 till hade kommit på samma idé så vi sket i det.

Ja det blev ingen test av vare sig stötdämpare (för mig) eller skinnställ (för Tommy) denna helg. Nu ere gruvan som väntar igen fram till halvdagen på torsdag, sen väntar 4 dagar ledigt. Me like. Känner att jag behöver det. Ska bli bra väder också om prognosen håller. Hoppas det, så vi kan testa våra nya grejor. Skulle villa tvätta hojen efter senaste svängen då den blev skitig igen. Oljebyte står också på menyn.

Ha de!

Botanisering på Biltema...

I morgon blir det troligen botanisering på Biltema. Pissväder väntas, så va ska man annars hitta på. Dom hade visst utökat hoj grejorna såg jag i nåt blad som låg i en tidning. Möjligen blir det ny olja till hojen. Farligt med botanisering. Kan bli dyrt.

Ha de!

Lördag 27 Mars....

Nu ere så pass ljust så jag skippar upp å ner. I morgon blir det sommartid. Fint. Tänk om det var lite vår ute med, så vore det helt ok.

Nu e nya dämparna på och det ska bli kul å känna hur det blir på vägen. Riktigt stumt när man sitter och gungar på hojen och ändå är dom på lösaste läget. Dom gamla va nog bra slut. Har säkert suttit sen hojen var ny. Nu väntar man bara på lite fint väder igen. Blir inget hoj åka i helgen. Pissväder. I påsk verkar det kunna bli bra väder. Skulle va jävligt nice.

Ha de!

Onsdag 24 Mars....

 • Sunrise 05:36
 • Sunset 18:10
  +4, sol. Kalas väder.
 • Kollade norrbaggen nyss och förutsättningarna hade ändrats till helgen :-(

  Lördag: +6 och regn. Shit
  Söndag:Snöblandat regn och nollgrader. Shit igen.

  Han kanske har fel denna gång, men han brukar inte ha det.

  Ha de!


  Tisdag 23 Mars...

 • Sunrise 05:39
 • Sunset 18:07
  +0,5, Snö på morgonen. Sol senare på dagen runt +4
 • Dagen började med snö sem blev det sol runt lunch och några grader varmt. I luften är det ingen värme ännu så är man i skuggan så e det kallt.

  Kan bli en fin söndag den som kommer. Norrbaggen säger att det ska bli +7 och sol. Funderar på en sväng till Sigtuna och Våfflan. Har lagt ut en "krok" på Norrtälje Bikers om samåkning. Få se om nån har hojen hemma och redo för en sväng. Skulle inte tro att det är så stor chans ännu. Vi får se...

  Torsdag blir det nya dämpare om det finns hemma. Risk för stt det inte finns. Vi får se.
  Dom sänkta fotpinnarna för Monica blev kalas.

  Ha de!


  Söndag 21 Mars.....

 • Sunrise 05:45
 • Sunset 18:02
  +1.5 grader, mulet.
 • Idag var det inget hojväder. Mulet å ruggigt. Tur att vi kunde ut igår å åka. Det va värsta läckert. Snart blir det förhoppningsvis helger då vi kan åka några längre sträckor. Nya dämpare e ett måste. Gungigt i gumpen. Lelles here I come. Passar ju fint med Lelledagarna då.

  Idag blir det IT support på Yankee Ranch i Norrtälje. Trådlösa nätverket fungerade inte till belåtenhet. Har några ideer om vad det kan vara som skall testas och även om det inte är just det, så blir det en förbättring.

  Edit: Från runt klockan 12:00 så snöade det som f-a-n. Kom säkert 2 dm snö igen. Piss.

  Ha de!


  Lördag 20 Mars.....

 • Sunrise 05:48
 • Sunset 18:00
  +10, Sol.
 • Idag blev det premiär tur äntligen. Skit fint väder. +10 grader och sol. Blev en sväng på 5 mil. In till Norrtälje och hem igen. Tommy va med på sin hoj. Blåtanden funka skit bra med tre hjälmar. Min var master och jag kunde prata med Tommy och Monica var för sig. Pratade jag med Monica å Tommy ville nåt, så när han pratade så pep det till i min hjälm.

  Bilder från dagen:

       
  Ha de!


  Lörsdag 20 Mars.....

 • Sunrise 05:48
 • Sunset 18:00
  +4, sol kl 8:15
 • Ja då får vi se om det blir en premiärtur idag. Verkar lovande än så länge iaf. Vägarna behöver torka upp mera efter gårdagens regn å rusk. Har inte klivit upp ännu så vet inte säkert hur varmt det är. +4 är taget från yr.no vädertjänsten. I morgon ska det bli regn hela dagen. Då lär den snö som e kvar försvinna.

  Återkommer med rapport. Nu kaffe.

  Ha de!


  Torsdag 18 Mars....

 • Sunrise 05:54
 • Sunset 17:55
  +3, mulet idag men varm grader hela dagen. Har smällt ganska mycket.
 • Idag smällte snön å isen bra fast det var mulet. Det var ganska varmt och sen blåste det lite grand. Sånt tar bra. På lördag ska det fortfarande bli kalas väder. Så jag å Tommy siktar på en sväng iaf. Vet ej vart vi hamnar ännu. Blir väl en sväng runt Finsta eller kanske in till Norrtälje. Bara det blir en sväng så ere bra. Som ni ser så kryper det i kroppen nu.

  Smorde in väskorna och stövlarna med klassikern Viking fisksmorning. Den fanns när en annan var liten med. Minns att läderstövlarna smordes in med det.

  Ha de!


  Tisdag 16 Mars.....

 • Sunrise 06:00
 • Sunset 17:50
  -4, sol. Ingen värme i luften....
 • Nu sitter äntligen dom sänkta fotpinnarna bak på plats. Blev kanon. Monica sitter mycket bättre nu.

  För det priset var det dålig passform på fästena. Fick slipa till en bricka att lägga emellan för att dom inte skulle glappa. Dåligt. Hur som helst så sitter dom där nu iaf. Nästa projekt innan säsongen e nya dämpare. Ska försöka å satsa på Lelles då dom har "Lelle dagarna" 25 - 27 Mars. Suga i sig lite rabatt.

  Men va fan e våren????

  Ha de!


  Söndag 14 Mars.....

 • Sunrise 06:06
 • Sunset 17:45
  +1, sol hela dagen... :-)
 • Helgen har bjudit på kalas väder. Har förberett för "vårfloden" som kommer med snö smältningen. Hackat genom isen så vattnet kan rinna utan att breda ut sig överallt. Skotta upp en gång till garaget så hojarna kan komma ut. Hackat fram dagvatten brunnen vid garaget så vattnet har nån stans att ta vägen.Fan va bra saker det belv gjorda i helgen. Va mycket smältvatten det kommer att bli.
  Yxa, spett och spade var dom verktyg som behövdes för att rå på vallen. Samma verktyg behövdes till trappen ner till garaget. 

  Ved kom inte in men Ted ska ju ha nåt å göra han med. Vill ju inte se att han e sysslolös :-). Nu går det iaf att köra med ved i vagnen igen ända in.

  I morgon ska bakskärmsbågen på och hojen ska sys ihop igen. Blir najs. Man vet ju inte nu när det kan va dags att ta ut den på första svängen igen. Bara det blir +4 och torra vägar nån helg så blir det en kort sväng.

  Ha de!


  Torsdag 11 Mars.....

 • Sunrise 06:15
 • Sunset 17:38
  +1, Sol, men inte så mycket takdropp ?!
 • Idag var det soligt, men konstigt nog så smälte det inte så mycket. Börjar få känslan igen...

  Läste i MC Folket att det var en MC Mässa i Sundsvall i slutet av Mars. En har varit i Halmstad. Men På Två Hjul ställdes in. Märkligt. Undrar om det har nåt å göra med MC Live 2010 i Barkarby 30/4 -- 2/5 ? Verkar som det inte blev nåt i Älvsjö för att det satsas på detta istället. Få se hur det blir. Kan ju bli riktigt lyckat om det e bra väder annars blir det en flopp. Älvsjö e ju inomhus så vädret spelar ju ingen roll, men det finns ju ingen möjlighet å provköra nya hojar.

  Lelles ska ha "Lelle dagar" den 25 - 27 Mars så då ska jag iaf försöka passa på å köpa nya dämpare. Som medlem i SMC så har man rabatt hos Lelles, men bara 5% vilket jag tycker e snålt. Kunde vara 10% iaf. 5% kan man både ha och va utan...Skulle göra 125 kr på mina dämpare. Piss i Missisippi egentligen.

  I natt är det risk för snö eller kanske regn. Skulle ju föredra regn, så snön försvinner fortare. Risken e ju att det blir snöblandat. Helgen kan bli lite kall igen, men solen skall delvis skina så det kryper nog upp över nollan. Man får hoppas.

  Ha de!

   


  Nu ere skottad klart.....

 • Sunrise 06:27
 • Sunset 17:28
  -4, halvklart.
 • Nu e taket äntligen skottat, men fan va jobbigt de va. Ont i rygg, armar och knäna. Undrar hur man känner sig i morgon. Blir att krama kudden tidigt ikväll. Trött. Tog en powernapp i soffan förut när jag "såg" på TV.
    

  Tänk att man börjar se 0 strecket igen på väderkartan. I veckan skulle det bli röda siffror. Det gillar jag!!

  Ha de!


  En bild säger allt......

  En bild säger mer än tusen ord sägs det ju och denna talar verkligen för sig själv. Till och med snögubben tycker det e pest..
  Ha de!

  Lördag 6 Mars....

 • Sunrise 06:30
 • Sunset 17:26
  -4, sol hela dagen, -21 i morse 7:30
 • Nu har det skottats tak igen. Det var mer på framsidan än vad det var på baksidan. Jordens jävla driva uppe vid nocken. Nu har jag bara snö kvar vid altanen och det kommer å bli meckigt å få bort. Några bilder från snöhelvetet:
     

  Nu får det fan va nog med snö. Skit tungt å få bort den packade snön vid trappen. Altan delen blir morgondagens bekymmer. Ont i ryggen och vig som ett spett..

  Den som säger att detta e vackert e den som aldrig behöver flytta på skiten. Jag hatar snön...

  Ha de!


  Äntligen fredag igen.....

 • Sunrise 06:33
 • Sunset 17:23
  -9. sol
 • En dag utan snöfall...Helt otroligt. I morgon ska det bli sol. Hoppas solen värmer. Ska bli runt -6 grader så det e väl ok om det blir sol. Framsidan av taket ska skottas är det tänkt. Fan så mycke snö. Senste dagarna har det kommit ytterligare 3 dm ungefär.

  Bakskärmsbågen har kommit och ligger å väntar på att bli hämtad. Tänkte ner och putsa lite ikväll på hojen kanske. Har haft den på underhållsladdning nu ett par dagar.

  Ha de!


  Torsdag 4 Mars.....

 • Sunrise 06:36
 • Sunset 17:21
  -7, mulet, snöfall (hela dagen )
 • Idag har det snöat hela dagen. Fan ska de aldrig ta slut med detta. Nu har det snöat i 2 dygn igen. Över 2 dm ny äcklig snö. Så här såg det ut i morse 7:15 vid busstation:


  På kvällen nere vid en stor snöhög på ICA parkeringen:


  Det ska bli + grader nästa vecka, så hoppas att det smälter bort fort nu. E så less på skiten. Bakskärmsbågen har kommit å ligger på ICA.

  Ha de!


  Tisdag 2 Mars.....

 • Sunrise 06:42
 • Sunset 17:16
  -7, mulet.
 • Idag var jag ledig. Åkte till Täby Centrum. Skottade taket på baksidan. Framsidan blir till helgen. As mycket snö. Runt 50 cm att skotta bort. Ser ut att vara mer på framsidan. Har nog drivit igen på den sidan.

  Har beställt en bakskärmsbåge från Bike i Trollhättan. Va inte helt gratis precis, men mycket billigare än en ny. Bultfan besegrade mig. Den sitter fortfarande där å flinar åt mig. Fan va surt.

  Vintern biter sig fortfaranda fast. Vill fan inte ge sig. Om 5 dagar så åkte jag hoj förra året.

  Ha de!


  RSS 2.0