Dioderna på plats.....

Dioderna på plats och ingen läckström smiter förbi. Nu blinkar det som det ska, men kontroll lampan för blinkersen har slutat fungera. Fan man kan inte få allt. Man får offra 1 för att få 4 att fungera. Låter rimligt.....

Att detta nu skiter sig kan bero på att det går för lite ström fram till lampan. Varje diod tar 1 volt, men 11 volt borde räcka får att få lamphelvete å glöda iaf. Får klura lite igen. Va ut och provåkte dom nya lamporna ikväll. Totalt åka idag blev, hör (se) och häpna 12,5 mil. Inga 10 mil denna gång. Så här bra har inte Tommy kommit ihåg att slå av blinkersen nån gång hittils. När kontroll lampan sluta fungera,  fungerade Tommy :-)

Ha de!

Diod blinkers sket sig.....

Det  va ett jävla meck bara för å få dit ett par sketna diod blinkers och dom kom ändå inte dit. Beigt. Vi var till Biltema och köpte ett relä som skulle va anpassat för diod blinkers. Skruva bort en blinkers och testade med gamla reläet kvar och det blinkade men fort. Vi gav oss på dom andra blinkerserna med och när alla var bytta så testade vi och då blinkade det inte alls med gamla reläet. Dit med nya reläet. Problemet var att på det gamla så fanns det 2 stift och på det nya 3 stift. Kopplade det som det stod minus på till jord och dom andra två till kontakten där det gamla satt. Gick skit bra. Om det nu var varningsblinkers vi ville ha, men det var väl inte så vi tänkt kanske. Hur fan vi än kopplade så blev det varningsblinkers eller inget alls.

Detta beror, enligt googlande, på att läckström går från kontrolllampan för blinkersen ut igen till den sidan man inte blinkar åt. Detta skall fixas med en diod på vänster och höger kabel till lampan. Va trött man blir. Varför är inget lätt? Allt ska jävlas.

Ha de!

Drev å kedja monterat......

Då var paketet hämtat och drev å kedja monterat på Tommy´s hoj. Vi var ut och provkörde en runda till Norrtälje och sen till Furusund. Hojen gick mjukt å fint tyckte Tommy. Blev runt 10 mil igen. Verkar vara nåt magist med just 10 mil. Vart än man åker så blir det liksom 10 mil. Skumt. I morgon skulle det bli en tur till Biltema i Uppsala för inköp av blinkers relä. Ett som klarar diod blinkers.

Ha de!

Drivpaketet till Tommy på ICA......

Drivpaketet till Tommy´s hoj finns nu på ICA. Då lutar det åt hoj åka imorgon med andra ord. Biltema sväng blir det.

Hjälpte Lina å Rickard att flytta idag. Gick riktigt bra då vi var ganska många. Skönt med flytt till villa. Inga trappor att skena i, då det oftast blir flytt från högst upp till högst upp.

Inget bilmeck idag.

Ha de!

De va inte spridaren.....

De va inte spridaren som var felet. Ank skit. Det var samma symptom med den nya. Fick man tänka till igen. Soppa fick den med den gamla med. Gnista finns. Då återstår bara en enda sak. Kompressionen. Mätte kompen i cylindrarna
1:an 10 Bar,
2:an 2,5 Bar,
3:an10 Bar,
4:an 10 Bar,
5:an 10 Bar.
Gissa vilken cylinder som den inte tänder på?

Just det 2:an. Skit också. Som jag brukar säga till Ted när han bedyrar hur många ventiler en bil har. Ju fler ventiler ju större risk för problem. Volvo 850 GLT har 20 ventiler. :-(

Felet lokaliserat till 2:an cylinders ventiler. Stort jobb två tre dar, som en figur i en Nalle Puh saga säger. Tror jag avbeställer besiktningen på Onsdag. Har man tur e de sotavlagringar i ventilsätet och bara man kommer åt å skruva på ventilen så brukar det gå att få bort, men det ser inte så lätt ut att komma åt å skruva.

Ha de!

Sollentuna i morgon.....

I morgon bär det av till Sollentuna för inköp av spridare till 850:n. Nu ska de snart bli kapning av styre. Lasse på väg hit . Vi ska kapa styret c:a 2 cm på vardera sidan. Lasse domnar i höger tummen vid längre körningar. Kan bero på att tumgreppet blir lite konstigt  då styret kanske är aningen brett.

Skulle va najs med hoj till Sollentuna, men jag e inte 100 på hur jag hittar till Sollentuna Bildemontering. Skulle behöva Garmin till hjälp. Provade ikväll att skicka ut vägledning från Garmin via FM till hjälmen, men efter en stund så bara brusade det. Skulle kunna testa å skicka ut musik då Garmin bryter musiken vid instruktionerna. Snilleblixt alltså så här på kvällen. Man e ju för jävla go alltså :-)

Tog loss spridaren ikväll från 850:n och jämförde den med dom på bild från Bildemonteringen. Dom jag tänkte på passar inte, men det fanns andra där som såg lika dana ut. Känner på mig att det kommer å bli lite cirkus med det här.

Hoppas Tommy´s drivpaket till hans hoj kommer imorgon så vi kan åka lite på dagtid, nu när vi e lediga båda två. Skulle sitta fint med en sväng upp till Grisslehamn och en till Vaxholm. Han börjar ju jobba igen nästa vecka.

Nu ska jag drömma om spridare och hoj turer.

Ha de!

Gick över med hoj åka.....

Grinighten gick över med hoj åka. Drog in till Tälje å köpte lite schampo å tandkräm på ÖB. Va in på Rusta me å köpte Extreme White lampor till 850:n. Blev skit bra. Bytte H3 lampa i höger spoilerlyse, så nu lyser båda lamporna i spiolern. Nu ere bara spridaren som ska dit för att se om den då går på alla cylindrar. Besiktningen böt jag idag från Uppsala till Vallentuna. Nu fans det tider igen i Vallentuna. måste varit nå fel förut.

Ha de!


Nu ere grönbete....

Då var den här. Efterlängtad och med kanske för höga förväntningar på den. S-E-M-E-S-T-E-R!!! Hur som helst så är det inga tider att passa på morgonen. Göra nästan lite som man själv vill och nästan när man vill. Det låter bra iaf.

Vet inte. Har inte den där riktiga semester feelingen iaf. Konstigt. Känner mig bara "grinig". Ändå konstigare?? Fattar nada. Får väl slå ner arslet på hojen imorgon och glida iväg en sväng. Det brukar hjälpa. Önskar att doktorn, nästa gång man besöker honom, ska ordinera full tank istället för smärtstillande .-) Skulle va fan så mycke bättre. Fast dom har ju inte provision på soppan som på pillerna, så det blir väl inget med det.

Ha de!

I morgon blir e nog hoj....

Vädret ser lovande ut för morgondagen. Blir nog hoj. Var ett tag sen nu som det blev åka. Monica fyller ju år också och då kommer man ju hem lite tidigare om man åker hoj.

Idag installerade jag om min dator som blev lite fucked up. Blir det med jämna mellanrum. Man testar ju en hel del olika program och avinstallerar, men skit finns alltid kvar från installationen. Fan va meck det blir även om jag har en nästintill fullständig kopia av burken att hämta. Just nu håller jag på och kopierar Europa kartan 2010 från Garmin till datorn, tror jag. Det är ju inte precis så att man ser på namnet på filen vare e för nåt. Den saknades i MapSource programmet på datorn iaf. Vete fan hur den kom dit från början, men den fanns där. 52 minuter för att kopiera. Nu 19 kvar.

Börjar känna vittring av semestern .-) Så här nära har e inte varit i år. Har dom första dagarna inprickade med att göra. Mest bara skoj att göra dom dagarna, men det ändrar väl sig :-(

Ha de!

Överlevde trots svampen.....

Jaha man överlevde denna svamp också, men man kör ju bara kända märken typ Volvo, Suzuki och kantarell, så va kan egentligen gå fel? Nu är det ännu en dag närmare grönbetet. Veckan kommer nog att gå ganska fort iaf.

Besiktning av 850 blir på Onsdag nästa vecka i Uppsala, om jag får igång bilen på Måndag eller Tisdag nästa vecka. Vallentuna hade inga tider förrän mitten av Augusti. Alla hade tydligen gått åt. Det fanns massor med tider förut, för bara typ en vecka sen. Jobbigt när det finns fler som vill besikta :-(

Ha de!

Åt svamp idag.....

Igår skrev jag att det var bra med regn för svampen. Vi var ut idag och kollade in skogarna och kom hem med runt 2 liter svamp. Inte illa på den korta tid vi var ute. Gott var det med. Det fanns hur mycket blåbär som helst också, men det tycker jag inte e nå kul å plocka. Bara en jävla massa små äckliga vampyrer som flyger runt och förpestar tillvaron i skogen. Tänk att nåt så jävla litet kan va så förbannat irriterande.

Imorgon går jag in på sista veckan före semestern. Känns inte helt fel kan man säga. Ska bli så jävla najs med semester. Känner mig as-trött på morgonen. Ska jag sova eller har jag sovit. Halv sover på bussen både till och från jobbet. Känner mig som en zombie.

Något hoj åka har det inte blivit i helgen. Kollade in 850:n och grejade tuten på den. Ska bli spännande å se om det är bara spridaren som gör att den inte går på alla cyllar. Måste nästan vara det enligt dom tester jag gjort. Går den jyst efter att jag bytt spridaren, så blir det att ställa på den och fixa en trafik försäkring och beställa tid för besiktning. Vallentuna hade massor med tider såg jag förut. Var bara å välja å vraka. Kunde få tid till dagen efter och det fanns flera tider att välja på. Sånt gillar jag.

Ha de!

Ignet speciellt å skriva om....

Idag har det inte hänt så mycket. Som om det gör det annars.....

Vi var iaf ut till Patric å Loppan å fikade. Patric fyllde år. Blev lite dator meck då deras dator va lite fucked up. Fick ordning på den ( som om de va ovanligt...) och körde lite uppdateringar och rensade den lite från skräp. Blev helt ok igen.

En vecka kvar till semestern. Sista jobb veckan brukar kännas seg som fan. Det känns som en uppförs backe typ, och när man väl kommit upp så rullar det utför och fyra veckor passerar som en blixt.

Skulle precis kolla in norrmannen angående vädret. Skulle väl bli regn och nu hör jag at det regnar ute. Kunde bli lite halvtaskigt imorgon och på Måndag morgon. Förrresten såg hela veckan som kommer ut som piss. Nu smattrar det på fönsterblecket. Bra för svampen.

Ha de!

Ikväll kom Sussie ut.....

Jag kom ju på idag att på Lördag ska vi ju bort , så det blir nog ingen sväng då. Nette  å ja var ut ikväll istället. Vi åkte Upplands Väsby svängen. En liten sväng på 10 mil.

Ha de!

Ingen kvälls runda....

Det blev ingen kvällsrunda ikväll. Sussie fick vila. Det var lika fint att glida hem som det var i morse. Det är otroligt lite trafik i stan. Trots att det inte är nån trängselavgift nu under Juli. Inga köer alls och man kan ligga i vanliga filerna och köra. På hemvägen var det lika lugnt, men en idiot utmärkte sig förstås. Bilmärket var ju en av dom fyra. Denna gång en BMW. Han låg i bussfilen och körde som en idiot trots att det inte var köer i vanliga filen. Har man BMW så har man. Då måste man ju bara köra som ett schwein.

Har planer för bilarna på gården, men det skiter väl sig i vanlig ordning. E lite sugen på å få igång 850:n och använda den som bruks bil. Är bensin snålare än 740:n. Ska få igång den och göra en besiktning få se hur det går. Framdäcken e slut, men tänker inte investera i nåt innan jag vet hur den är. Typiska Volvo fram däck kan man säga. Slitna i ytterkant. En kronisk sjukdom på alla Volvo. Kolla in dom får ni se.

På Lördag skare bli en sväng med Nette. Hon har väntat länge nu på en långtur. Får fundera ut nån väg tills dess.

Nä, nu ere piss å gå å lägg se.

Ha de!

Åkte hoj igen till jobbet.....

Idag blev det hoj igen till jobbet. Vilken fantastisk morgon det var/blev. Kändes helt galet bra att glida till jobbet igen. Ville inte komma fram. Ville bara fortsätta och fortsätta och fortsätta......

Tänk om man varit på väg på en liten semester istället tänkte jag. Skulle va mysigt.

Ha de!

Nu körs det nästan varje kväll.....

I söndags och igår kväll  och ikväll blev det några övningskörnings turer igen. ISöndags var Jonathan med på turen det blev 10 mil runt Skedviken - Torsäker - Upplands Väsby - Vallentuna - Kårsta - Rimbo. Turerna finns upplagda via länken du ser i detta inlägg. Igår kväll var Monica med och vi tog en sväng in till Norrtälje och sen ut till Patric å Angelica för en fika med macka. Mycket gott. Ikväll var det bara Tommy och jag som tog en tur runt Lohärad (mötte Lasse på vägen, möjligen på väg till jobbet) ut till Sättraby och sen hem igen.

Ha de!

Noa och hans ark.....

I natt vaknade jag och svettades som en gris. Var upp klockan 3:00 och drack kaffe. Satt å gulla med kompis, som tyckte det va skitkul att jag var uppe. Tog en Alvedon och gick å la mig runt 4. Vaknade av klockan 5:30 och var lika jävla seg som förut. Piss

Igår kväll lekte jag lite Noa fast med lite modernare stuk. Läste om regnet som skulle komma i mängder och insåg att nåt måste göras åt brunnen i garaget. Det var länge sen jag gjorde rent i det. Sagt å gjort ner och görade och tog ut en massa grus som följt med regnvatten förut. Inte nog med det. Sen en lång tid tillbaka hade jag köpt en dränkbar pump med flottör på. Nu skulle den testas.  Monterade slangarna på den och trimmade in flottören så att den skulle gå igång när vattennivån ökade lite mer än det normala. La i trädsgårdsslangen och vred på för fullt och täppte igen utloppet. Här skulle testas ordentligt. Flottören steg och pumpen startade när nivån var lite över det normala. Trots att kranen var på för fullt, så lyckades pumpen få vattnet att minska.

Blev det nån störtskur då? Inte då. Men jag var iaf garderad. Och nu vet jag att det funkar. Det  kommer nog mer regn är jag rädd för.

Ha de!


Förkylning på G......

Nu ere nog en förkylning på G. Känner mig allmänt pissig. Trött för jämnan. Sover på bussen både in och hem. Najs. Ibland när man vaknar i Danderyd får man en sån där nära-döden-upplevelse. Man tror nämligen att man är på väg hem. Snart inser man hur jävla fel man hade :-( Sånt e äckligt.

AAAtjoooo å go natt!

Inget skoj idag.......

Idag har det inte hänt nåt värt att skriva om, så nu fick jag skriva det!

En  regnig dag. Ingen fara att sitta på jobbet då inte. Det ska tydligen bli lite varnnan dags väder med lite chans till sol imorgon och regn i övermorgon. Idag 16:30 så spö regnade det i stan. Norrmannen sa att det skulle vara sol mellan 17:00 och 18:00. 16:59 kom solen fram. Han e då för duktig :-)

Ha de!

Gamla hederliga 740 klarade provet....

Min gamla hederliga robusta 740 klarade provet idag. Nu får man köra ett år till. Nu ska han få lite omsorg i sommar. Ny olja ska pyttsas i. Blir Biltema olja då den fungerat perfekt till hojen. Renault projektet måste också sättas igång.

Ha de!

Idag har det åkts vill jag lova....

Idag har det åkts hoj. Började med en sväng in till Biltema där Tommy köpte lite grejer till hojen. Sedan hem igen via Almunge och Rånäs. Blev runt 11 mil. Tommy bytte backspeglar och sen va vi ut å åkte igen. Denna gång till Vätö. Var bara dit och vände hemmåt igen. Blev väl runt 10 mil till, så totalt blev det 21 mil idag. Kändes lite kyligt i luften på Vätö.

Biltema olja.....

Jag glömde å skriva att jag har nu bytt till Biltema´s Racing olja i hojen och det blev skillnad det. Nu slirar den inte på 4:an eller 5:an när man gasar på och ska köra om. Med andra ord helt nöjd med oljan för 74:90 / liter jämfört med Castrol´s 149 kr/ l som gjorde att hojen slirade på lamellerna. Allt är inte bra bara för att det kostar. Castrol som haft oljor sen tidernas begynnelse typ.

I morgon blir det nog en sväng till Biltema. Tommy ska köpa en integral hjälm. Funkar inte å åka med crosshjälm i över 70 km/h. Jonathan behöver köpa nytt batteri till sin hoj. Tar inte emot laddning längre. Blir ett Biltema batteri. Möjligen ett gelé om det finns i dom måtten och polerna på rätt ställe. Till min stämnde måtten sånär som på ett par millimeter, men polerna var felplacerade, så det sket sig. Det fick bli ett original batteri.

Ha de!

Så fick man belägg för sin teori.....

Imorse på väg till jobbet fick man belägg för sin teori angående ägare av, BMW, Mercedes, SUV och Lexus. Jag brukar gå från Tekniska Högskolan till jobbet och vid en korsning på Vallhallavägen fick jag se beviset igen. En WW typ stadsjeep hade snyggt och prydligt parkerat på en hoj parkering. Tänk att dom e såna jävla idioter. Ju mer man tänker på det så ju mer ser man. Jag har berättat om denna teori på jobbet och en jobbar kompis såg en gång på väg från jobbet, en gående på ett övergångställe som höll på att bli nedmejad av en Lexus. Bilföraren var helt oförstående att den gående blev förbannad. I och för sig får man också som gående passa sig. Det gör lika jävla ont att få en bil på sig, även om man har rätten på sin sida. Jag kollar alltid innan jag sätter ut en fot i vägbanan om bilisten tänker stanna eller skaffa sig en trofé.

Idag fick jag handledar beviset för Jonathan, så nu blir det åka av med honom med. Får väl bli så så småningom att jag skjutsar den ena på hans hoj medans den andra övningskör och sen byter man. Man vill ju ändå köra sin hoj och Jonathans hoj är mindre strypt då han får övningsköra med o-strypt hoj.

Ha de! 

RSS 2.0