Dagens resa till Wärstamarkanden.....

Här kommer några bilder från marknaden. Det var kanon väder. Lasse höll på att flyta bort i skinbyxorna. Mycket folk. Vi gjorde väl inte direkt några fynd, men det blev en scarf och några klädhängare. En skön dag att minnas blev det iaf. En tunnbrödsrulle blev det i Sigtuna på hemvägen. Hela Sigtuna vimlade av folk. Var tydligen några jippon lite överallt i Sigtuna. Nya styret känns bra nu när man vant sig.
Så här såg min första hoj ut, fast den var röd. En Honda CB125 K5.Monica och Lasse stuvar undan kläder innan vandringen på marknaden.En snygg Ninja. Den var lila till färgen men det syns inte så bra på bilden.Två skönheter som solar sig!
Ha de!

Testat nya styret....

Då blev det hoj till jobbet och test av nya styret. Var ok, men det tog ett tag innan man vant sig. Känns lite ´brett ännu efter 11,5 mil, men tror inte jag skulle byta tillbaka till det gamla. Här är det nytvättat inför turen till Wärstamarknaden.Ha de!

Nya styret på plats....

Nu är nya styret på plats. Ganska mycket meck då jag drog elen i styret igen. Få se hur det känns. Just nu känns det väldigt brett, men man vänjer sig nog. Ska bli kul å känna hur det är när man kör. Undrar om det blir väder imorgon (idag). Värst vad klockan gick. Började med hojen runt 20:00 och blev väl klar för en halv timma sen. Mest tid tog det att göra hålen i styret.

Ska ta en bild imorgon och lägga upp.

Ha de!

Ingen hoj idag trots sol....

Det blev inget hojåka idag trots det fina vädret. Var liksom inte på humör :-(

Ha de!

Dåligt väder idag med.....

Det blev dåligt väder idag med. I alla fall på förmiddagen och en bra bit in på eftermiddagen. Det blev ingen Biltema sväng idag. Dagen bara försvann. Regna väl bort typ.

Imorgon blir det fira Nette som fyller år. Hon fyller egentligen inte föränn den 25:e men, då blir det så sent . Jag är ju inte hemma föränn runt halv 7. Möjligen blir det hoj på måndag till jobbet. Verkar bli upp emot 22 grader å sol. Ska nog in till Clas Ohlson å fynda lite på måndag. Nytt armband till klockan står på listan. Bökigt utan klocka när man är van. Får ta upp telefonen jämt å kolla.

Skulle nog behöva en sväng med Suzzie imorgon.

Ha de!

Dåligt väder.....

Kan inte sova. Vakna med huvudvärk :-(

Regnar gör det. Tråkigt. Ska åka in till Jula och byta en bil som var trasig redan i förpackningen. Fan va sånt e tråkigt plus att man får åka tillbaka till affären igen. En massa jävla meck.

Ska in till Biltema igen å köpa lite grejer till Lasse, som han ska ha till hojen. Funderar själv på å byta olja i hojen till deras. Jag har nu Castrol olja. Slirar på 5:an om jag drar på. Läste om detta  i ett forum. Fler som hade Castrol olja hade kopplingar som slirade. Några av dom bytte till Biltemas och efter ett par mil så försvann det. Inga mer slirande kopplingar.

Ha de!

Vart hos Biltema.....

Då var vi in till Biltema idag. Köpte det vi skulle å lite till förstås. En grej  till Sussie blev det med. En "gashjälp" att sätta på gashandtaget. Med den hjälper man till med handleden att gasa . Fungerade helt ok för att vara så enkel. Man kan sträcka på fingrarna samtidigt som man gasar.

Var in en sväng till Jula med och köpte större blindnitar och en nittång som man kan vrida på huvudet med, för att komma åt bättre. Monterade om insatserna, då jag förut bara kunde använda 2 av dom tre hålen att fästa insatsen i. Med nya nittången och dom lite större nitarna blev det perfa. Nu sitter dom ordentligt.

Nästa Lördag är det planerat en tur till trakterna av Skokloster. Ska vara nåt som heter Wärstamarknaden och skall vara riktigt stort. Än så länge verkar inte vädret vara det bästa den helgen som kommer den 30:e. Har lagt ut en blänkare om resan på Norrtelje Bikers sida. Få se om det är nåra som nappar. Kör du hoj så är det bara att haka på.

Ingen hoj till kursen....

Halloj,

Det blev ingen hoj till kursen idag. Mulet vid starten och det kom faktiskt lite regn på väg in till stan. Inte mycket men ändå. Så pass mycket att kromsläden skulle bli skitig iaf.

Ikväll tog Monica å jag en liten kvällstur. Vi åkte runt Skedviken och stanna till  vid Fasterna kyrka. Skedviken låg alldeles blank. En anka simmade runt och gjorde lite ringar på vattnet. Alldeles vindstilla. Precis när vi kom hem så började det att regna. Fick in Sussie i garaget i rätt tid.

I morgon blir det Biltema och inköp av cykeldäck å slang.

Ha de!

Sista dagen för kursen....

Blev ingen sol idag föränn på kvällen. Tänkte ut å glida lite, men blev inte av. Sista dagen för kursen i morgon. Om vädret tillåter så blir det hoj i morgon. Kanske slutar lite tidigare ,men det blir nog fram till 16:00 i morgon med. Finns en hel del kvar att gå igenom i kursmaterialet.

Torsdag blir det Biltema (med bil). Diverse däck skall köpas för att få igång cykelparken igen. Lina har en cykel här som skall få nytt däck och ny slang. Har för mig att jag var in en gång förut med hojen och Tommy därbak. Han hade däcken runt halsen på hemvägen. Nu ska ju även ett hjul köpas så då blir det lite problem.

Ha de!

Sol i morgon....

I morgon skall det bli sol säger norrmannen. Tänker lite på det här med Norrmannen. Vill förtydliga det och säga att det inte är en man som kommer från Norr utan en norrmann. Du vet landet som vann schlagerfestivalen. 17 Maj å de. Nu eru me va?

" Varsel for Rimbo tirsdag 19.05.2009: Sol. Svak vind, 2,0 m/s fra vest. 0 mm nedbør. 15 grader varmt"

Så skare låta. Å me "skare" mena jag inte hård snöskorpa utan lite slang för "ska de".  "Slang" i föregående mening har inget att göra med det som ligger innanför ett däck. Observera att "däck" stavades med ä och inte med e som i sådana fall får en annan innebörd.

Ja mycket skrivet om egentligen ingenting :-)

Trots solen kan jag inte åka hoj imorgon då jag skall hämta Anita på Centralen.

Nu ska jag ta min medicin :-)

Ha de!

Kurs imorgon.....

Nu ere kurs i 3 dagar. Verkar inte å va läge för hoj. Norrmanen säger regn. Möjligen hoj på Tisdag. Skulle va grejt då man kan komma hem lite tidigare. Kurserna brukar sluta runt 16:30 typ vilket skulle göra att jag kunde va hemma 17:20. En hel timma tidigare mot när jag åker buss. Får se hur det blir.

Inget hoj åka blev det idag. Kom upp ganska sent trots att Lukas sov över. Han vakna samtidigt som mig runt 9. Han brukar sova länge när han varit här i alla fall. Han tycker min muche e kul. Han måste bara känna på den lite då och då. Sen blev det lite fix på tomten när man fått i sig några koppar kaffe. Var ut och klippte gräset på baksidan och klippte ner lite körsbärsträd. Ska försöka få till två träd så att man plocka körsbär på dom med. Vi har två redan men körsbären är bara till glädje för ankorna (ankorna=fåglarna). Jag har för enkelhetens skull delat in vissa djurarter och växter i större grupper. Alla fåglar är ankor. Alla fiskar är Aborrar. Alla blommor är hibiskus. Blir lite lättare så tycker jag.

Ha de!

Dagens tur.....

Här kommer lite bilder från dagens mycket trevliga tur till Kårsta för Vårmuller och Din MC i Sollentuna med några från Norrtälje. I Kårsta blev det kaffe och macka hos Byknuttarna. Från Kårsta tog jag och Patrik vägen över Frösunda och Lindholmen till Vallentuna och vidare till Upplands Väsby och sedan Rotebro.

Jag hade min Garmin med förstås och eftersom jag inte har fixat fäste ännu låg den i jackfickan och noterade vart jag åkte. Denna karta finns nu på connect.garmin . Synd att inte fler använder sig av detta. Jag har faktiskt sett ett par GPS:er som suttit på hojarna. Men va fan man e väl pionjär inom detta område med liksom headset. Folk har saker, men använder bara en bråkdel av deras möjligheter.

Ha de!

I morgon.....

I morgon blir det en sväng till Kårsta. Ska möta upp en kille i Norrtälje för gemensam sväng till Kårsta. Vet ej hur många det blir som åker. Det är Vårmuller i Kårsta som Byknuttarna anordnar. Har inte varit där förut. Hojar och bilar ska finnas till beskådning.

Ha de!

Det var ett tag sen....

Det var ett tag sen jag skrev sist. Har haft fullt up med att trimma Garmin med hjälmens headset och telefonen. Mycke knappa har det varit ska ni veta innan man luskar ut hur det fungerar och hur man vill ha det. Nu har jag fått allt att lira ihop. Fick byta telefon från SE X1 till SE P1i som jag haft förut. Saknade funk-tionen röstuppringning och svara med tal i X1:an . Nu ere grejat i P1i och nu kan jag ringa från headsetet i hjälmen till dom närmaste. Svara går också utmärkt utan att ta händerna från styret. Häftigt. Ringde Rickard idag på väg in till jobbet och han blev riktigt avundsjuk. Han kommer nog att skaffa bluetooth inom kort.

Var in på en Garmin sida på nätet ( Zumo Connect ) där man kan hämta och lägga upp rutter. Mest anpassad för Zumo förstås, men att lägga upp funka i alla fall med Nuvi. Hade man tripplogg på i Nuvi så kan man lägga up den rutten man kört och lägga mer information om den.

Ha de!

Måndag igen....

Så vare måndag igen då å ekorrhjulet snurrar igen. Denna måndag har den snurrat lättare. Igår fick jag nämligen mina födelsedags presenter och ibland dom en Garmin Nuvi 760!!

Jag blev jätteglad!! Gick genast å satte den på laddning så man kunde pilla lite på den. Uppdaterade kartan och programvaror till den. Tog en himla tid. Började runt 17:00 och 4 timmar senare var allt klart. Då hade jag senaste kartan, senaste fartkontrollerna och den senaste programvaran för alla delar i den. Den har precis allt.

Uppdaterade kartprogrammet jag har i datorn idag med så nu ere bara å göra rutter. Nu ska jag kolla efter fäste att ha på hojen.  Touratech har ett stötdämpat fäste till den. Synd att dom inte finns i Stockholms trakten, så man skulle kunna "känna å klämma" på den. Känns lite som å köpa grisen i säcken, även om det är nog det bästa i GPS hållare man kan hitta. En liten väska att sätta GPS:en i så den blir skyddad  för lättare regn.

Det bredare styret skulle nog bli bra till hållaren för GPS:en då det blir lite mer plats. Ett problem som gjorde att det inte var helt lätt å byte styre var att elen gick inuti styret. Surt. En massa extra jobb, då jag misstänker att allt är lödet i handtagen och sedan draget genom styret för att kopplas ihop med stammen. För å få loss eländet måste kablarna lödas loss och sedan lödas fast igen. Stort jobb, två tre dar. Ska ta en koll imorgon kväll tänkte jag hur det ser ut.

Ha de!

En strålande söndag.....

Ja nu kan man lite på norrmannen igen. Han hade en formsvacka och det var väl tur att det bara var det. Nu ser det ut å bli en strålande söndag. Solen skiner för fullt. En tur till Rusta i Norrtälje kommer det att bli med Jeanette som va "åksjuk". Det var länge sen hon åkte lite hoj. Dimper styret ner kommer jag nog att försöka byta idag. Lite orolig för längden på vajrarna på min hoj. Ser lite snålt ut redan nu med detta styre, men det kanske finns att ta på. Slänger väl in en bild sen på traditionellt före/efter stuk.

Har märkt att blogg.se funkar skitbra på morgonen, men sent på kvällen är det as-segt. Har förstås att göra med samtidiga användare och det tyder på att det blivit fler på sista tiden. Skulle nog vara läge för blogg.se att börja se över lastbalanseringen.

Nu e jag kaffesugen!

Ha de!

Byte av styre....

Då blev det byte av styre på Lasse´s hoj. Va lite meck, men det gick skapligt bra. Inga problem med korta vajrar. Blev bra när allt va färdigt, men som vanligt kom väl nästan alla verktyg ut. Fick hem ett styre från Lasse, nästan i alla fall, som jag ska prova på hojen. Lite bredare än det jag har nu som är original. Man får nog lite bättre balans med det skulle jag tro. Ska bli kul å testa. Nu har man ju snittsen på å byte styre, Kommer inte å ta många timmar :-)

Ha de!

Det har spruckit upp....

Ja nu var han tillbaka i sina gamla gängor igen, norrmannen. Solen kom fram 12:30 igen. Måsta va tack vare honom eller...? Nu blir det hojtvätt!!

Även solen har sina fläckar....

Undrar vad som hänt med min kära norrmanm. Han sa att det skulle bli fint väder idag. Ja han kan ju inte få rätt jämt. Nu sa han att runt klockan 13:00 så skulle det klarna upp å bli sol igen. Hoppas han har återhämtat sig efter formsvackan så han får rätt. Lite orolig. Vem ska man nu lita på?
 
Skulle behöva tvätta hojen och sen skulle jag ju ut till Lasse å hjälpa honom å mecka styre och resan ut måste ju ske med hojen :-). Klarnar det upp så blir det väl en sväng senare idag till honom.

Tvätt i morgon....

I morgon ska det bli tvätt. Hojen var ganska skitig efter hemresan i Måndags från jobbet. Ska ut till Lasse sen och byta styre på hans hoj. Få se om vajrarna räcker till. Styret skulle tydligen vara bredare, mend et kanske går. Får inte bli spända vajrar. Då blir det gas när man svänger och det e inget vidare. Sånt vill man bestämma själv.

Blev ingen tvätt....

Det blev ingen tvätt. Skulle köra igång men klockan var över 21:00. Inte poppis då att dra igång Sussie och köra ut på gräsmattan. Hälften av grannarna sover väl redan, så det verkar inte som nån vidare ljus idé. Hon fick i alla fall lite fräsh 95 oktan.

Blåser som fan. Riktigt mörka moln i söder. Ser nästan ut som åskmoln. Var in på trafiken.nu och det ser ut som det regnar i Stockholm. Billysena glänser i asfalten. Tecken på våta vägbanor.

Ha de!

Sussie å jag, 1 år....

Idag har Sussie å jag varit ihop i 1 år. Ska åka å köpa lite fräsh 95 oktanig dricka till henne. Blir nog hoj till jobbet i morgon. Hon var ganska skitig nu efter regnet som kom i Måndags. Funderar på å gå ut och tvätt av henne. Måste ju glänsa när hon kommer till Staaan. Får nog bli så. tvätt av hoj.

Verktygs väska....

Skrev för nån dag sen att jag kollade efter verktyg att ha med på hojen. Hittade inga bra satser. Kom på en idé om att ha en väska bara som man kan fylla på själv med dom verktyg man vill ha med sig och välja kvalité på verktygen själv. Fan va klever man e ibland. La fram idén till Nette som e en klippa på hantverk. Hon syr just nu på en prototyp som jag kommer att visa här. Man kommer att få plats med en hel del verktyg i den. Kanske kan bli nåt å sälja vidare.

Ha de!

Skruva styre...

Lasse ringde ikväll och ville få hjälp med att skruva dit ett nytt styre på hans hoj på Lördag. Blir kanske en resa ut i Syninge skogarna till helgen och om vi får dit styret en sväng förstås.

Semester idag.....

 • Soloppgang 04:32
 • Solnedgang 20:55

 • Idag hade jag semester och endast en ringde från jobbet trots att Rickard var där. Ovanligt eller...? Nä inte speciellt.

  Jag tror sommaren har kommit. Ser ut å bli regn minst en gång per dygn framåt ett par dagar. I morgon har Sussie å jag varit ihop 1 år!! Måste firas med tårta eller nåt annat gott. Sussie kanske ska få lite ny 95 oktan. Inte för att den har blivit gammal, men jag tror hon blir glad åt det. Det går ju alltid åt.

  Känner för å knåpa ihop en tur igen på datorn. Har snart åkt dom flesta vägarna här i kring känns det som, men det finns säkert vägar kvar ändå. Har en klar som går upp mot Hallstavik-Hargshamn-Östhammar-Gimo-Almunge och hemåt igen. Den får bli vid fint väder och med kaffe och mackor i väskorna. Skulle va jävligt najs å ha en GPS på hojen. E lite knepigt ibland med småvägar å hitta å sen ser man lite mer vad som finns runt-i-kring.

  Ha de!


  Stora dagen för undertecknad....

 • Soloppgang 4:35
 • Solnedgang 20:52

 • Idag fyller man år. Grattis på mig. Fast det blir fira på Söndag då alla kunde komma. I dag blev det hoj. Misstänkte det redan i går att det skulle bli det. Någon lånade min bussbiljett och skulle komma hem tidigt i morse, men så blev det ju inte riktigt. Hon e för rar ändå.

  Solen sken när jag åkte men norrmannen visade att det skulle bli piss väder och mitt på dagen så blev det så. Det regnade visserligen inte när jag åkte hem men det var blött på vägen, så vatten dimma från bilar fastnade på visiret så man fick torka lite då och då.

  Blir alltså en hoj tvätt i helgen med tillhörande putts.

  Ha de!


  Ny vecka igen.....

 • Soloppgang 4:37
 • Solnedgang 20:50

 • Så var det en ny vecka igen. Helgen gick undan som vanligt. Inget hojåkande denna helg. Fick lite annat gjort istället. Kapade grenar på ett körsbärsträd. Vi är nog dom enda kvarvarande med luftledningar för telefonen. Ett riktigt praktiskt arrangemang. Grannens ledning går över vår tomt och vår över grannens. Genomtänkt. Anledning att vi kapade lite grenar är förstås att dom började snärja in sig i luftledningen och vi funderar på att fälla trädet som givetvis lutar åt fel håll. Alla körsbär som kommer sitter uppe i toppen av trädet, så det är ingen större vits med att ha det kvar. Det kommer fler träd. För att inte ledningarna ska rivas om/när vi fäller trädet så var det tvunget att kapa dom först. Vi får kapa dom grövre grenarna först innan vi går lös på stammen. Gäller att lätta upp trädet först så vi orkar dra det åt rätt håll när vi fäller det.

  Sussie har fått vila ett tag nu. Inget åka i helgen som var. Hon va bara ut å sola lite. Nu har norrmannen lovat regn ett par dar denna vecka, så hon får vila ett tag till. Han har ju som bekant rätt denna däringa norrmannen. Till och med i morgon, den 5 Maj, skulle det bli regn. Otroligt. Brukar va fint då :-).Blir nog fint på Söndag istället :-)

  Såg en idiot igår. Kanske fler om jag tänker efter, men just denna var en bilist förstås. Körde ut strax framför en hoj, som fick slå på hejdarn för å inte smeta sig fast som en dekal på bilen. Begriper inte hur fan han inte kunde se hojen. Verkade precis som han gjorde det med flit på nåt sätt. Han kanske inte hade körkort, utan egentligen ett lånekort som blivit omvandlat till ett körkort, om ni förstår vad jag menar. Det är så jävla vanligt att bilar svänger ut framför en när man kommer. Kanske får hänga på sig en sån där "dagis väst", fast dom ser för jävla töntiga ut. Risk finns väl att dom fladdrar i blåsten med, som nåt jävla segel som sitter löst och rycker å sliter i en. Nån sport butik skulle visst ha nån bra, har jag läst på nåt hoj forum. Men hallå. Hur fort springer en motionär? Typ max 20 km/h en liten bit. Blåser det då eller...? Får se hur det blir med "dagis väst".

  Nä dags å krama kudden. Ska ha utbildning i morgon för rookie´s.

  Ha de!


  Ingen sväng idag.....

 • Soloppgang 4:43
 • Solnedgang 20:45

 • Idag fick Sussie vila. Hon va ut o sola lite på gården. Tommy fyllde 20 idag, så vi fira honom. Körde in honom till Norrtälje sen med presenten, som var lite bökig att ta med på bussen. Nu kan det bli micromat på Tullportsgatan!

  Såg en Yamaha VMAX som tanka vid OK. Hördes knappt att den gick. Jag skulle helt klart fixat lite med piporna, så det hördes vad som kom. Har man en VMAX ska re fan höras. 200 hk på 197 kilo e inte dåligt. Såg ganska liten ut ändå på nåt sätt. Kort hjulbas?

  Det var kanon väder idag med. Ska bli mulet imorgon men fortfarande varmt. Börjar redan mulna på ute.
   
  Kollar lite efter nån bra verktygssats att ha med på hojen med spärrskaft och mejselskaft. Får alltså inte va stor men innehålla några skruvbits (stjärn/spår) några hylsor 8 - 15 mm. Kanske ringnycklar 8 - 15 mm. Nån tång och avbitare. Har inte hittat nån med denna kombination. Ska förstås va lite kvalité i grejorna med så inte skiten viker sig när man tar i. Köpte några torx bits på Biltema förut som va bara skit. Bör alltså vara nåt känt märke.

  Ha de!


  Sussie solar......

 • Soloppgang 4:45
 • Solnedgang 20:43

 • Då var det första Maj. I Norrköping hade dom tydligen ett Maj tåg bestående av massor av hojar och Amerikanare. Dom fick ju ett himla fint glidarväder.

  Sitter på altanen och smurfar och ser på Sussie som solar på gården. Hon e riktigt fin....Sa att hon ville ut en stund senare idag. Får väl lyda som vanligt. Vill ju inte bråka. :-)

  Ha de!


  RSS 2.0