Ny dator.....

Nu har man nästan "trimmat" in den nya datorn igen. Otroligt va många program man lyckas installera. Dom flesta e faktiskt program jag använder i jobbet. En väldigt smidig dator. Mycket mindre än den förra, men ändå en skärm som man ser nåt på.

Imorse började helvetet igen. Is på rutan. Äckligt. Va tvungen å skrapa rutan för första gången. Beight. Vi va in till Skorpan i Norrtälje ikväll med andra skor till henne. Kolsvart och kallt och vi såg inte en enda lycklig människa. Nu ere dags å gå i ide igen. Krypa fram nån gång i Maj typ. Ruska lite på sig. Ta en kopp kaffe. Dra igång hojen.

En liten historia:

En apa och en blondin skulle ut i rymden tillsammans, Blondinen fick stränga order om att bara utföra det som sas när den röda lampan lyste, Raketen sköts iväg och dom var snart ute i rymden.

Den gröna kampan tändes och en röst sa;
-- Kolla luftventilerna och trycket.
Apan utförde uppgifterna blixt snabbt. Det gick en liten stund och den gröna kampan tändes igen och rösten sa:
-- Korrigera kapseln 2 grader och öka levationen med 13 grader.
Apan gjorde det som rösten sa omedlebart. Nu hade det gått fyra timmar och då tändes den röda lampan och rösten sa:
-- Ge apan mat.

Kul va?


Ha de!

Kul polis video......

Såg en kul polis video. Inte bara våra poliser kan. Har inte så mycket annat å tillägga ikväll. Ha de! Söndag kväll....

Då var det söndag kväll igen. Har hänt lite av varje idag. Hjälpte grannen med att skaffa och konfigurera en ny mobil. Hans gamla hade sagt upp sig. Familjen hans ville att han skulle ha en mobil med sig när han var ute och gick. Dom är båda pensionärer. Kollade efter en sån där senior telefon som det heter med stora knappar och inte en massa lull lull. 2 500 kronor skulle en sån kosta. Det tyckte jag var ett häftigt pris för en simpel telefon. Ända "finessen" är stora knappar. Det blev en Nokia 1661 för 499 kronor. Knapparna på den var ungefär som dom hade hade förut. En enkel telefon. Det enda som var lite extra var en lampa och FM radio.

Sen var jag upp till Nette och fixade lite med hennes dator. Rensade ur spel som inte används och la in ett fotoredigerings program (GIMP). Ett riktigt trevligt gratis program. Gratis e gott å trevligt. Svenska menyer till och med.

Väntade hem 10 kubik ved, men det kom inte. Var väl iofs ute och gasa lite bil men det var folk hemma och så hade jag mobilen med mig.

Ha de!

5 grader varmt.....

Ja norrmannen hade rätt igen. Det var 5 grader varmt i morse när det va dags å ge sig iväg, så det blev buss :-(

Tänk att vissa busschaufförer kan va så otroligt dåliga på å köra. Dom flesta e som tur är bra på att köra. Den som körde i morse 7:35 från Rimbo va en riktig klantskalle på å köra. Köra mjukt fanns inte med på hans karta. Nä sväng med ratten hit och dit så det känns som bussen gick på nån slags halvtaskig gruvräls. Samtidigt så kan man gasa för fullt, för att i nästa sekund bromsa kraftigt. Samtliga hållplatser med folk som skulle stiga på dök upp som från tomma intet, 60 meter framför bussen som givetvis resulterade i panikbromsning. Detta troligen för att få dom som eventuellt satt kvar på sina säten att drösa av. Tänk dig å sitta så i 5,5 mil.

Ändå roligare får dom när det börjar tätna på med trafik närmare stan. Då gäller det att ligga max 2 meter bakom framförvarande fordon i 100 km/tim. Ni förstår med vilken precision gas och broms måste hanteras. En annan intressant sak jag sett är vid hållplatsen Mörby Centrum. Det får inte rum så många bussar samtidigt där för att den sista inte kan släppa av passagerarna för ett räcke. Man ser hållplatsen på mer än 500 meters avstånd och kan redan då inse att jag kommer inte att få plats för att släppa av passagerarna. Tror du att han släpper lite på gasen då rå, för att samtidigt som det rullar hoppas att några bussar åker iväg? Det vore väl dumt. Nä full fart framåt gäller och sen panikbromsningen igen så att bussen står still, men kan ändå inte släppa av passagerarne för räcket.

Ha de!

Hoj idag.....

Efter ett par dagars "bloggtorka" e jag åter. Idag blev det hoj till jobbet.. Graderna sjönk oroväckande på morgonen när solen gick upp. Var nere på 7 grader, men till 7:15 var det 8,4 grader igen. Ingen åsk värme precis, men fodret åkte i byxor å jacka igår kväll. Kändes som en Michelin gubbe igen, men varmt å gott vare. Med dom tjockare handskarna så gick det bra. På kvällen blev det dom tunna handkasrna.

Imorgon ska det nog bli hoj med. Säsongen minskar kraftigt nu. Till helgen skulle det bli skapligt igen. Såg just att i morgon bitti skulle det bli typ 5 grader runt 7:00 och det verkar bistert. Nu skulle det va BMW med både värme för händerna och häcken. Fast häcken tror jag inte det e nåt problem att hålla varm. Händerna och halsen e största problemet.

Ha de!

Öregrund.....

Idag blev det en tur till Öregrund. Kanon väder. Vi blev 5 stycken som körde. Morgan och 2 till slöt upp vid Shell macken vid avfarten ner till Hallstavik. Jag/Monica å Tommy härifrån. Sandra å Anton kunde tyvärr inte haka på. Synd. Vi tog Kustvägen till Harg och sen en annan mindre väg till Öregrund via Östhammar. Riktigt fina vägar som bjöd på många kurvor. Fikade i Öregrund. Fiket hade en helvetesmaskin som fräste och rykte men gott blev det. Vi satt i solen och snackade och garvade och bara njöt av det fina vädret. Det var en kanon dag.

För att ladda till Garmin GPS eller bara titta på turen så finns den här på karta.


Tack alla som var med och gjorde dagen till vad den blev.

Här kommer lite bilder:

          

Ha de!

Fredag kvälll....

Då vare Fredag kväll igen. Vi var upp till Nette å käka langos. En försmak av marknaden alltså. Det va riktigt gott som vanligt. Hemma igen så fick man peta i sig ett gäng tabletter. Nu kokar man igen typ.

Hade Fredags mys i soffan med läsk å chips å ost bågar och såg på Boog & Elliot. En animerad barnfilm. Dom e riktigt sköna dom där filmerna. Helt sjuka "scener" ibland och jag med min humor ligger dubbelvikt. Ibland e de nog så att dom runtikring mig inte garvar åt filmen, men det bjuder jag på. Vissa scenrer kan jag bara tänka på så garvar jag. En klassikt sån scen e från Morrhår & Ärtor med Gösta Ekman. Han e hemma hos en tjej (Lena Nyman) för första gången och river i stort sett hela lägenheten innan han råkar sätta eld på den.


Ha de!

Torsdag em....

Somnade till slut i natt runt klockan 2. Drömde helkonstiga saker. Det var bilar, hojar, stora tunnlar och små tunnlar som jag kröp i. Helskum dröm. En sån där typisk Twin Peaks för er som känner till det. För er som inte känner till det, så gick det omkring en gumma  i den serien och pratade med ett ved trä. Övriga figurerna va lite mysko dom med. Spännande värre alltså.

Apropå skumma serier. Tele Tubbies. E dom skumma eller...? Undrar vad författaren går på för droger. Tänk den där solen som kommer upp med ett barn ansikte i. Skumt ere. Sen är det nån snurra som kommer ibland och som ser ut å sprida nå glittrigt pulver. jo, jo, vet man nog va de e.

Ha de!

Snart Torsdag, som han bli det....

Mår skitpiss. Fan va jag hatar å va sjuk. Trött som fan, men kan inte sova ändå. Svettas och fryser hela tiden. Ont bara man kliar sig. Lägger sig i sängen och vrider och vänder på sig och lakanen känns som sandpapper. Äckligt.

Fick lite sjukgodis i kväll iaf. KEX Choklad. Kändes mycket bättre. Favoriten bland godis. En choklad kaka med Rom/Russin e inte dumt heller med ett glas mjölk eller två, men fan så svår å hitta. Tror faktiskt att bara min konsumtion inte räckte för att hålla den vid liv. Taskigt. Om ni ser en sån chokladkaka så meddela mig vart den finns.

Käkar "dunder" Alvedon, men inte fan hjälper de. Får nog krypa ner till veterinären och ta lite prover. Bergis fel på kylsystemet. Det e därför jag har feber. Kanske blir ordinerad 2 veckors hoj åkning på en ny Bandit i Italien. Känner på mig att det skulle nog hjälpa. F-kassan skjuter ju villigt till medel både till hoj och soppa och uppehälle. Såna e dom.

Ha de!


Onsdag.....

Ligger hemma idag. Feber och ont i skallen. Kollar runt lite på Aftonbladet och läser en massa skit om terrorsvenskar. Fan va trött man blir. Skrev några kommentarer och en del blev borttagna. Så fick man inte skriva inte. Dom flesta var på samma linje iaf.

Läste även att ett MC olycka med dödlig utgång skett i Filipstad. Tråkigt att det ska behöva hända. Tänk så många han lämnat efter sig. 3 hoj kompisar hade han med sig när det small. Dom kommer aldrig att glömma denna sväng och säkerligen funderat om dom tagit en annan väg just idag. Hade han levat nu?

Ha de!

Tisdag.......

Så vare Tisdag kväll igen. Dagarna går fort. Ekorrhjulet rullar på. Varje varv e sig likt.

Hoj åkar dagarna krymper kraftigt. Imorse vare runt 7 grader och vid Brottby var det alldeles disigt. Såg äckligt kallt ut. Men på dagarna så blir det riktigt fint igen. E just det där på morgonen som e lite pest.

Ha de!

Måndag igen.....

Känner mig lite konstig fortfarande. Vet inte va som e på G. Nåt skit ere iaf.

E väl för lite hoj som vanligt. Tredje världkriget i Tommy´s rum. Inte bra med för bra högtalare när man spelar spel :-). Det konstiga e att man tänker inte på det själv när man spelar, även om det var år å dar sen jag spelade nåt. Senaste jag spelat var "CSI Miami" och det var ganska stillsamt.  Man gick runt å letade ledtrådar och det förde inte mycket oväsen av sig. Lite bakgrundsmusik var det väl, men spelar man inte kan det få en å flippa helt. Rätt kul vare iaf. Jag spelade det när jag låg hemma med feber sist.

Ha de!

Lördag igen.....

Äntligen Lördag igen å man ligger i sängen och skriver. Nu får älgar och annat vilt passa sig. Idag ska det bli svampskogen. Jennifer å  Eddie ville ut och sen ville Lina ha lite svamp också. Solen skiner så det ser ut å bli en fin dag. Säg inget till Sussie.

Igår morse hade man lite små funderingar på å åka hoj till jobbet. Visade sig vara 5 grader varmt när jag skulle ge mig iväg runt 7 så det blev buss. 5 grader e för kallt. Visserligen stiger tempen fort sen, men å starta i 5 grader e inget vidare. Har man bara nån mil eller så så e de inga prblem, men 5,5 mil e långt. Som kallast har det varit 8 grader när jag åkt till jobbet. Det kändes som det var gränsen att åka 5,5 mil i. Man kan ju bylsa på sig mer kläder under å så, men då känner man sig som en Michelin gubbe.

Ha de!

Torsdag kväll.....

Idag har det inte hänt nåt speciellt faktiskt. Nästan mitten av September redan. Kanske 2 veckor av hoj åka kvar på säsongen. Möjligen funkar det nån helg senare kanske, då man kan åka mitt på dagen. Gick hem från Nette strax efter 20:00 och då vare kol svart och lite kyligt. Ere kallt när man går, så blire desto kallare om man åker hoj.

Jag har ändrat lite i bloggen. Reklam tjafset i höger kant e borta och bloggen centrerad. Man skulle få betalt per klick någon gjorde i reklamen och det fick man. Typ 25 öre per klick. Den summa som översteg 1000 kronor på en månad skulle betalas ut. För att komma upp i 1000 kronor behövdes alltså 4000 klick som i sin tur skulle vara 133 klick per dag vilket per timme skulle va 5 i timmen dygnet runt. Med andra ord så spred man reklamen gratis.
Ha de! 

Bara måste visa......

Detta är Norska motsvarigheten till SMC (Sveriges Motorcyklister) sätt att påtala för bilister att vi är små men vi är inte insekter. Faktiskt klockren med sitt råa budskap....

Ha de!

Who are you?

Kollade in statistiken för min blogg å såg, till min obeskrivliga glädje, att hit raten har stigit markant. Tackar!!!

Lina hade ställt en fråga på sin blogg å jag tyckte också att det kunde va kul å se vilka som besöker. Ni behöver givetvis inte skriva ert namn, men lite om er själv och era intressen och vart i det avlånga Sverige ni befinner er. Skulle va kul.

Känner mig bättre än igår, men har ingen matlust. Maten smakar liksom ingenting. Går väl över nån gång. Men det e ju så, att får man inte mos å korv, så kan det va.

Såg Bandit 1250:n på väg till jobbet igen. Han som ägde den hade klivit av, men han gick iväg för långt för att jag skulle kunna prata med honom. Kan ju inte gapa över halva stan för å fråga lite om hojen. Hoj åkare berättar gärna om deras älsklingar. Dom som står på gatan i stan. Vet nog va ni tänker på, men jag skrev "står på gatan". Finns en del hojparkeringar, men dom flesta jag sett är faktiskt fulla. En stod det en VW Taurus på. Får väl va glad så länge dom finns kvar. Göteborg hade eller skulle slopa hojparkeringar. Vet inte hur det har gått.

Buffen jag fick av Nette blev testad i Söndags och den fungerade bra. Vad annars var att vänta av Nettes grejor!!

Ha de!

Måndagen passerad...

Då har man genomlidit Måndagen med och en dag närmare graven. Fan va hemskt det låter, men så ere. Känner mig inget vidare. Nåt e på G. Mår nästan illa och känner mig snurrig (mer än vanligt).

För lite hoj idag måste re va. Läste att det är bevisat att hojåkning e bra för hälsan, om man inte krockar förstås. Då blir e jobbigt. Så pass bra att doktorerna kan skriva ut typ : Patienten ordineras två veckors sjukskrivning med hojåkning minst 1 gång dagligen och inte under 10 mil. F-kassan, dom trevlig prickarna, hakar på och beviljar bensin och fikapengar till ett belopp av 258 kr/dygn. Skulle patienten inte disponera MC, så kan ett sjukbidrag beviljas med högst 70 000 kr. Allt detta under förutsättning att patienten har erfordligt tillstånd i form av A kort.

Klippte gräset i Söndags (i går alltså). Otroligt eller hur? På sidan av huset växte en häftig svamp som jag knäppte kort på innan jag manglade ner och pulvriserade den med helvetesmaskinen. Var säkert nån utrotningshotad art.

Ha de!

  

Tommy å jag tog en tur.....

Idag så tog Tommy å jag en liten sväng igen. Vi passerade denna gång det magiska 10 mil med 7,5 mil. En ganska lång sväng med andra ord.

Vi började med att åka mot Norrtälje. In på ÖB och handlade lite småsaker. Sen bar det av mot Hallstavik där Tommy bunkrade lite snus. Hojen hans fick lite 95 oktan. Alla var nöjda å glada.  Vi åkte vidare mot Östhammar, men inte den vanliga vägen (76:an) utan en mindre väg som går via Hargshamn. Jädrigt  kul väg var det med böj efter böj.  Hyfsat fin asfalt får man väl säga, för att vara in the middle of noware. Lite guppig på sina ställen och en större spricka såg/kände vi. Annars var den helt ok. Framme i Östhammar stannade vi till nere vid hamnen och tog en bensträckare.  Riktigt fint var det. Kan tänka mig att det kan va lite folk därnere en sommarkväll. Sen åkte vi hem igen via 76:an. Nästan 90 väg hela vägen, så hemresan gick fort. Det känns att det börjar gå mot höst. Vi var hemma igen runt 18:30 och det började kännas lite kyligt. Ändå var det 16 grader på termometern. Svängen ligger uppe på Zumo Connect

Hur gick det då med miljonvinsten? Det gick som vanligt åt helvete. 1 rätt + 2 tillägg. Kan det bli mycket sämre.

Nedan bilder från svängen

Ha de!
    

Lördag kväll......

Blev en solig dag, men inget hoj åka. Var till Uppsala å kolla havremoppen. Såg ut å va en 50cc Shettis. Svart å vit lackad. Såg bra ut, inget rost eller så.

Imorgon skulle det bli mulet med nån regnskur mellan 16:00 -- 18:00. Ni e säkert jätte nyfikna hur det gick med miljon vinsten? Vet inte ännu. Spänningen e olidlig.

Ha de!

Lördag morgon....

Då var det Lördag morgon å 9 timmar innan man e miljonär .-). Ligger å kollar vad som hänt i världen och i bloggsfären. Rätt kul å kolla runt faktiskt.

Solen ser ut å skina, så Sussie ska nog få ta en dusch idag. Det var ganska länge sen, men hon e inte så skitig. Tänkte låna Nette´s kamera å ta ett kort som ska få pryda väggen tillsammans med dom andra hojarna. Lät som Johanna ville åka till Uppsala å kolla på en havremoppe. Skulle visst finnas strax utanför Uppsala på norrsidan.

Nu ere kaffe som gäller, så man vaknar och kommer igång lite. Blir nog en macka med låter det som.

Ha de!

Ser inte ut å bli nå väder....

Helgen verkar bjuda på halvtaskigt väder. Få så om man kan hinna me en tur med hojen. En kort en. Lite svamp plock ska re väl bli iaf. Flera intresserade har nappat.

På väg till jobbet såg jag en Bandit 1250 parkerad. Såg jävligt läcker ut måste jag säga. Det här var modellen utan kåpa, men jag skulle vilja ha den med kåpa. Skulle va kul å testa en få se hur man sitter och hur den känns på vägen. Man ser ut å kunna sitta rätt rakt iaf. Styret e ganska högt upp. Får väl slå till med drömvinsten så e saken biff.

Fick några bilder av Rickard från Mälaren Runt.
  Ha de!


Växer som svampar.....

Idag blev det plocka svamp. Det fanns hur mycket som helst. Höstkantarellerna växer som svampar, kan man säga. Man satte sig ner och plockade och samtidigt spejade man efter nya klungor med svamp. Otroligt,. Blev en god svamp stuvning till maten. Mumms.

Nu blev jag trött. Sov gott.

Ha de!

Mötte ett monster idag.....

Idag när jag gick från bussen till jobbet mötte jag en riktig best som kom springande i Humlegården. Som tur var så var den kopplad, annars vet man inte hur det hade gått. Nu undrar ni säkert vad det var. Jo det ska jag säga er att jag aldrig sett något liknande förut. Sånt här kan bara hända i Stockholm. Det var en gumma på 80+ som kom med en fjärilshund med munkorg. Ni läste rätt, munkorg. Munkorgen va fan inte större än en äggkopp. Ja menar, hur mycket skada skulle en hund som får hoppa för att nå upp till fotknölarna kunna göra. Tror ni jag hade svårt för att hålla mig för garv?

Nu märks det ordentligt att det börjar gå mot höst. Tempen på morgonen ligger runt 11 grader. Beight. Får sätta i fodret i hoj jackan när man ska åka till jobbet. Grejen e den att när man ska hem så är det varmt. Löven börjar dala i Humlegården. Tur att nåt inte träffade hunden :-). Fick en buff av Nette som hon gjort. Tackar, tackar. Måste testa den vid första bästa tillfälle.

Ja då var de 1:a September. Nu ere nog bara denna månad som man kan tänka sig köra hoj. Sen blir de för kallt igen. Äckligt. Fan va sommaren går fort. Ett halvårs mörker väntar igen. Fy fan. De  e bara 4 månader som är nåt att ha i Sverige.  Resten e bara pest å pina.

En del tycker hösten är så fin med alla färger. Ja visst, men färgen ramlar ner liksom och lägger sig i drivor som ska krattas. Beight.

Andra tycker vintern e så vit å fin. När var den vit senast? Och förresten, det vita skiten ska bort det med och har en förmåga att komma allt på en gång när det väl kommer. Beight.

Våren då? Ja nu börjar vi väl snacka lite, men..... fan va lerigt och skitigt det är. Beight.

Ha de!


RSS 2.0