Kung Bore visade sin närvaro....

I morse kom den. Fasansfullt smygande längs med gräsmattan. Inte ett strå blev oberört. Dom blev alla insvepta. Frosten har kommit!!

Termometern visade +1,7 grader. Tänk att man nu får börja ange + eller - för graderna. Det är inte givet längre att det är +. Jobbigt det blev. Behöver jag säga att det inte blev hoj idag?

En kul skylt jag hitta på nätet. Kan vara bra att ha med i packväskan.







Ha de!!

Äntligen lurar i hjälmarna...

Då har jag äntligen fått headseten på plats i båda hjälmarna. Var till Kjell & Co i Solna där jag köpte mitt första headset och böt ut dom jag köpte på Täby centrum. Det var tydligen så att samma typ av lur kom från två olika leverantörer. Vi jämförde headseten i butiken och på den från Täby (som inte passade) var den längsta sladden till högtalarelementet som den kortaste i den från Solna C. Killen gjorde en notering om detta och frågade om dom skulle kunna passa i någon hjälm alls. Jag sa att det skulle vara omöjligt med så korta sladdar. Den hjälm jag prövade på var storlek small.

I går blev det åka av.Lasse ringde och var "åksjuk". Han var med till Solna Centrum när jag bytte headsetet. Dit åkte vi mot Vallentuna (268) och ut mot E4 och sedan söderut mot Solna. Hem körde vi via Upplands Väsby - Torsåker - Gottröra. En liten resa på 14 mil blev det. Fint väder, kanske lite blåsigt, men helt okej ändå.

Köpte oss ett par tjockare handskar i helgen som var. Dessa är typ Goretex med vaddering. Känns kanske lite tjocka men det är nog för att jag är van med mina tunna skinnhandskar. Varma är dom i alla fall och det var ju därför jag köpte dom.

Ha de!! 

Nytt batteri till hojen....

Idag fick hojen ett nytt batteri. Det gamla var slut. Drog ur sig själv och tog inte emot laddning ordentligt. Sån snurr som det vart på startmotorn nu, var det inte ens när jag köpte cykeln. I torsdags skulle jag åka hoj till jobbet men det sket sig på grund av batteriet. Cykeln ville inte starta. Ett ynka litet knäpp var det enda som den fick fram. Givetvis hade man fått på sig all utrustning och skulle köra ut hojen från garaget.

Jag har haft lite oflyt med mina grejor en tid. Köpte PMR radio (små kommunikations radio apparater) som jag skulle ansluta till hjälmarna med headset och mick (MIdland G5, finns nu till salu på blocket). Dessa apparater passade inte till headsetet jag köpt. Fick köpa nya radio apparater ( Cobra M800). Monterade headsetet i min hjälm och testade. Fungerade perfekt. Köpte ett set till för frugans hjälm. Funkade inte alls. Kablarna till hörlurarna var för korta. Samma artikel nummer som mina men ändå olika. Tyspiskt jävligt. Får byta dom på samma ställe jag köpte mina. Förpackningen var en annan på det ställe jag köpte dom till mig andå var det samma butiks kedja (Kjell & co)

Ha de!

Antal dagar krymper...

då man kan åka hoj :-( . Sorgligt men sant. På morgonen när man kan tänka sig att åka till jobbet är det så disigt att det är blött på marken. Molnen ligger lågt kan man nästan säga. Det är bara att inse att det går mot höst och vinter. Någon morgon ska man väl kunna åka ändå. Jag behöver bara ett par tjockare handskar. I vinter kommer det att bli en ny jacka. Den jag har var ett lite för snabbt köp. Det var skit varmt och trångt i butiken så det blev inte så många prov av andra jackor. Jag konstaterade nämligen att när jag tagit ut fodret så försvann en innerficka och det fanns bara den. Ingen ficka under fodret. Nästa jacka ska också bli lite längre då denna är i kortaste laget.

Ska skaffa mig en lyft för hojen med så man kan mecka/putsa skruva av ett hjul eller så på ett smidigt sätt. Biltema har en som ser bra ut för 849 kronor. Jag ska nämligen byta däck till nästa säsong. Då är det smidigt att kunna lyfta upp den medans man lämnar in fälgen för montering av däck. Tänkte ge MC Däck en chans. Skapliga priser verkar det vara. Metzeler 880 Marathon fram å bak för c:a 1.700 kr.

Ha de!

Igår åkte trottlarna upp..

Igår var det sol, så det blev lite åka av. Vi åkte in till Norrtälje. Kolla runt i lite öppna affärer. Soppan nere på drägliga 12:54, fast billigare kan det gärna bli ändå. Norska väder kompisen säger att det ska bli halvbra väder idag. Möjligen hoj till jobbet. Kollar in trafiken.nu och bilden från Roslags Näsby där man ser himlen. Ser ut å va mycke moln, men torrt på vägen.

Kollade termometern och den visade 4,5 grader. Så var det med den saken. Idag blir det buss

Ha de!!

Å va tog det fina vädret vägen??

Hej igen,

Jaha. Då var det helg igen och det utlovade fina "vädret" försvann som en avlöning. Så var det med den saken. Man får väl hoppas att det klarnar upp på eftermiddagen, men då finns det annat å göra så det blir inget åkande i alla fall. Får hoppas på morgondagen.

Vi skulle ut igår kväll en stund och han bara ut på 77:an så började det duggregna. Surt va? Så vi vände hemmåt igen. Det var den absolut kortaste svängen vi tagit.
 
Nu börjar faktiskt solen att visa sig :-). Fast det finns lite att torka upp efter regnet som kom tidigare i morse. Hojen är ny puttsad, så jag skulle vilja ha den så. Bara det minsta blöta på vägen så blir det så förbannat skitigt. Det är mycke som ska stämma innan man tar ut hojen.

Jag skrev väl innan formsvackan att vi åkte Mälaren Runt med en jobbarkompis. Det var häftigt. Det var totalt c:a 15.000 hojar!! Att det var sån uppståndelse runt Mälaren med folk som satt och vinkade och hade satt upp camping bord och fikade längs vägen trodde jag inte. Det var fullt överallt. Coolt. Nästa är ska vi försöka få mer fler hojåkare från jobbet. Vi har börjat bearbeta dom lite redan.

Ha de!!

Nya blinkers och baklyset....

ser ut så här. Mycket snyggt. eller hur?


Ha de!

Det blev hoj!

Hej igen,

Det blev hoj idag. Det var 8 grader när jag åkte hemifrån och efter c:a 3 mil blev det lite kallt om händerna. Får skaffa mig ett par lite tjockare handskar. Svårt det där. Man vill ju ändå ha bra kontakt med styret och broms och koppling, så dom får bara bli lite tjockare än dom jag redan har.

Man hinner fundera på lite saker när man glider fram genom landskapet. Fan va djupt det låter. När man åker MC så får man utgå från att övriga trafikanter e idioter. Då klarar man sig bra utan incidenter för man vet att vederbörande bilist, cyklist, eller gående med all säkerhet kommer att göra nåt helt vansinnigt. Ge dom bara lite tid.

I sommras fick jag belägg för min insikt. En bilist framför mig svängde åt höger mot vägkanten och saktade in . Jag noterade att ingen blinkers var på, så jag undrade om detta var en medveten förflyttning eller om den bara hände. Jag saktade in bakom bilen och avvaktade på vad som komma skulle. Då gör bilisten en typ u-sväng rätt över vägen för att ändra färdriktning. Inga som helst tecken eller andra varningar. Jag är övertygad om att han inte ens tittade i backspegeln hur det såg ut bakom honom. Det har ju lika bra kunnat varit en lastbil som kom ångandes. Han kanske skulle behöva det.

Nu skiner solen ute. Fantastiskt!! Det var länge sen man fick se den. Hoppas den e kvar tills man ska glida hem också. Alltid lite skönare med sol och så ser man ju så ball ut med solglasögon :-)....

Ser ut å bli hyffsat hoj väder i helgen .


Ha de!

Äntligen Fredag!!

Hej igen,

Äntligen Fredag. Klockan e 6:00 idag med. Termometern visa 8,1 grader. Står (sitter) i valet och kvalet. Blir det hoj idag eller inte? Brukar spana in trafiken.nu för att se hur vädret  är i realtid mot Stockholm. Har hänt att det varit fint här ute men närmare stan har det regnat. Definitionen på "fint" är i det här fallet inget regn.

Det som jag funderar på om det blir hoj är handskarna. Jag tror dom e lite för tunna. Det kan bli "kallt om fingret" i dom och det e inte bra. Jag har ännu inte åkt med dom när det varit under 13 grader. Jag tyckte att det redan då började kännas lite svalt och nu är det då 5 grader mindre ändå. Vilka problem det blir.

Fördelen med att åka hoj, förutom att det är kul, e ju att jag kommer hem tidigare.

Jag tror det blir hoj idag.

Ha de!

Förbaskat tidigt, eller?

Hej Igen,

Klockan är 06:00. Termometern visar 7 grader. Himlen ser ut som den gjort den senaste månaden. Inte ens en liten skiftning i moln lagren. Hade man räknat med nåt annat? Skulle bli bättre på Lördag den 20/9  enligt Norska vädertjänsten. Deras prognoser har stämt bättre än SMHI:s. Otroligt men sant :-)

Tyckte jag hörde nåt i garaget. Måste va Intrudern som vill ut, men han får vänta. I morgon e de ju Fredag igen, så kanske...

Ha de!!

Tillbaks igen efter en formsvacka, eller nåt!

Hej igen.
Då e ja tillbaka efter en liten formsvacka. Det kan bli så ibland. Det har inte blivit mycke hoj på sista tiden. Har inte varit så  inbjudande med ett förbannat regnande och mulet hela tiden. Temperaturen har som mest krypit upp till 13 grader om dagarna och då sitter man ju lite låst skulle man kunna säga. På morgonen om man funderat på å åka hoj så har det varit runt 7 grader!! 5,5 mil i det är inte så kul, men visst e man sugen ändå.

Nya fiket i Rimbo har öppnat (Lat: N 59º 44' 36.90" Long: E 18º 21' 56.09"). Har inte besökt det ännu, men det ligger perfekt vid 77:an mitt i Rimbo. Förr var det ett fik där som var mycket populärt bland hoj åkare. En trafikskola nånstans ifrån, som brukar passera Rimbo med MC övningskörning brukade stanna där och fika. Hoppas att det går bra för ägarna tills MC säsongen sätter igång igen.

Hojen blir bara snyggare å snyggare!! Vita blinkers och vitt baklyse med dioder från Bröderna Nilsson. Ej monterat på denna bild.


Jag har kommit på en definition på ordet lön. Det måste vara "Ersättning för forlorad fritid" 

Ha de!

RSS 2.0