Effekt insatserna......

Solen up:    8:07
Solen ner: 15:51

54 minuter längre dag sen sist jag skrev. Skitbra!!!! Om 2,5 månader räknar jag nästan med att åka lite igen :-). Då är vi ju inne på mitten av April så då måste det fungera.

Nu är effekt insatserna monterade. Fint ljud blev det. Ska ta ut hojen ur garaget och pröva hur det låter utomhus. I garaget lät det riktigt bra.

Vi var på MC mässan i helgen. Det var kul. Gjorde ett riktigt kap 2 stycken MC jackor för 1200 kr. Jag var ute efter en längre jacka än den jag har och med mer fickor och hittade en. Lika jacka hittade vi till Monica. Hon hade ingen riktigt hoj jacka förut.

Letade efter bluetooth headset och hittade två. Skulle tydligen finnas 26 stycken tillverkare, men vart fan e dom. Den ena var en modell med struphuvuds mick och öronproppar. Hur bra funkar det med öronproppar och hjälm. Inte vidare bra. Jag hatar att ha öronproppar i vanliga fall utan hjälm.

Den andra var en med små platta runda högtalare att lägga i hjälmens stoppning och en mick antingen på bom eller på tråd att fästa i hjälmen vid munnen. Det var ett riktigt bra ljud och vox som var rapp och kvick. Nu kommer vi till haken. Priset. 5.995 kronor :-(. Helt jävla sjukt. Scala Rider Q2 ligger klart bäst till ännu prismässigt, men som sagt jag vet inte hur bra dom fungerar. Fungerar dom inte bra så är det ju dyrt med 2400 för två hjälmar i alla fall.

Ha de!

En vecka kvar till mässan....

Solen upp: 8:29
Solen ner: 15:24

Nu är det "dag" hela 6 tim 55 min :-). 17 minuter längre dag än sist jag skrev och det var för fem dagar sen.

En vecka kvar till MC Mässan. En höjdpunkt denna tid på året. Man får drömma sig bort ett tag. Till sommar, torra vägar, soliga dagar......Ska bli kul att kolla in lite nyheter och tillbehör. Mest ute efter att kolla efter tillbehör faktiskt. Är så nöjd med min Intruder.

Effekt insatserna har kommit, men ej blivit hämtade ännu. Var ner i garaget nyss och borrade bort popnitarna från ena röret. Insatsen sitter fast som fan och det kan man väl förstå. Dom har ju suttit där sen 1995. Måste värma med gasolen tror jag för att få bort den, men eftersom man slutat att röka har man ingen tändare :-(.  Får vänta tills Monica kommer hem och försöka då. Det ska tydligen bara vara att borra ur nitarna och dra insatsen bakåt och sen dit med nya och nita fast den. Med detta gjort har man tydligen ökat effekten och fått ett lite fylligare ljud.

Fick tidningen "Allt om MC" igår som jag börjat prenumerera på. Mest för att testa den. MC Nytt rules. Detta nummer var det mest om sporthojar. Inte riktigt min grej, men jag tycker att dom e rätt läckra att se på. Provkörde en förra sommaren, men det var inte min grej. Efter c:a 3 Km så bytte vi tillbaka igen. Det var en otroligt stor skillnad att köra en "plast raket "jämfört med en glidar hoj. Vore man yngre så var det nog en sån som gällde, om man nu hade råd med försäkringen. Helt sannslösa försäkringspremier på dom. Kan i princip kosta hur mycket som helst. 2000:-  i månaden är ingen ovanlighet. Tacka vet jag min Intruder. Helår och helförsäkrat kostar den 1200 kr. Det e lagom det. Då har man ju faktiskt råd och köra med och det är ju det som e grejen liksom.

Ringde en försäljare för ett tag sen. Hade väl kollat nåt register över Intruder ägare. Han hade ett "förträffligt bra" erbjudande. För den lilla summan av 1.600 kr så kunde jag få 4 öl glas. Fantastiskt va. Endast 400 kronor per glas. Jag kunde faktiskt motstå frestelsen utan större problem kan jag säga. För samma summa som 4 ölglas kan jag åka 340 mil! Gissa om jag hellre åker hoj än dricker öl.

Ha de!

Runt 20 minuter.....

Solen upp: 8:36
Solen ned: 15:13

Runt 20 minuter längre dagar på en vecka :-)

Nu har det varit riktigt varmt för årstiden. 5,5 grader för tillfället. Blåsigt så det börjar torka upp på vägarna. Måste få av däcken snart så jag kan byta. Vill inte åka en meter med dom som sitter på. Blir Jula i "lönehelgen". Först mässan den 24 Jan och den 25:e blir det JulaBiltema och LellesMc som har mässpriser i butiken.

Jennifer ska måla om i sitt rum så därför blir det Biltema. Hon skulle spreja en fondvägg eller nåt. Blir säkert bra om jag känner henne.

Jag har många gånger nämt det här med att åka hoj till jobbet, men det här ger det en liten annan innebörd. Dom e otroliga.

Ha de!

Man vänjer sig.....

Solen upp: 8:41
Solen ner : 15:05

Man vänjer sig snabbt med att jobba igen. Tur är väl det. Fick ett kul mail från "På två hjul" förresten. Jag var med i en tävling där man skulle skriva varför just jag skulle vinna fribiljetter och lyckades tydligen med det och vann två biljetter :-) .

Det var kul. I år känner jag att turen e på min sida. Undrar när miljonvinsten kommer. Är väl bara en tidsfråga. Jobbigt å vänta bara :-)

Ha de!

Arbeta igen.....

Jag skulle lätt kunna vänja mig vid att inte behöva arbeta :-) utan göra det jag vill och framförallt när jag vill.

Nu har man varit ledig i en vecka och skall om några timmar upp igen för att sätta mig på bussen på väg till jobbet. Känns lite tungt må ja säga. Känns ungefär som en söndagskväll på sista semesterdagen om ni förstår vad jag menar.

Ha de!

Nu har det varit kallt ett tag.......

Nu har det varit kallt ett tag. Runt -15 på nätterna. "När nätterna e långa, å kölden sätter in...." känns den  igen?

Solen upp: 8:43
Solen ner: 15:02

Dag hela 6 timmar 15 minuter! Ser bättre och bättre ut.

Nu har det faktiskt blivit mildare. -1,5 grader. Kan man stå ut med.

Ha de!

God fortsättning....

God fortsättning på 2009.

Solen upp: 8:46 (stått still ett par dagar)
Solen ner: 14:54 (+2)

Såg på kort jag tog i April förra året och då var det riktigt varmt. Varmt = hojväder :-)

Var in på en websida med Nya och Begagnade custom prylar  (MC Custom.se). Klart värt ett besök. Investerade i ett par effekt insatser till Intrudern. Höjer effekten och mullrar lite mer. Sånt e fint. Såg många intressanta saker där så det blir nog fler besök. Jag rekommenderar att ni går in och kikar. Plånboken mår inte bra av för många besök. Man lyckas ju alltid hitta nåt. Intresserad av deras stötdämpare. Som jag skrivit tidigare så är jag i behov av att byta. Lite gungit ere.


Å du! Ifall du e ute och kör nu så kör inte fortare än din skyddsängel kan flyga.

Ha de!

RSS 2.0