Första övningsturen......

I dag fick jag mina handledarpapper så ikväll blev det första övningsturen. Den gick till Brottby - Österåkersvägen - 276 mot Norrtälje - E18 till Rösa och hem via 77an. Det blev 11,5 mil. Var hemma 22:45.. Funkade kanon med Scala mellan hojarna. Underligt att det inte är ett krav att kunna tala med sin elev. Mycket smidigare att kunne ge tips direkt istället för att där borta vid den skarpa kurvan till vänster strax för det stora krönet.....Ingen jävel kan veta vart det är.

Ha de!

Biltema.....

Idag blir det en sväng till Biltema. Troligen med hoj. Jonathan åTommy åker bil så den kan man lassa i. Jag ska byta olja och filter på hojen. Deras racing olja har fått bra kritik i olika mc forum. Problem med slirande kopplingar har försvunnit. Kör nu med Castrol olja och hojen vill slira på 4:an och 5;an när man drar på för att köra om.

Sen ska vi fira Rickard med som fyllde 25 i veckan. Grattis på dig!!

Ha de!

Grisslehamn....

Nyss hemkomna från Grisslehamn. Underbart hojväder. Fler tyckte tydligen det och var ute och gled. Dom flesta tog det faktiskt lugnt, men å andra sidan såg jag ingen plastraket. stannade till vid Väddö (N59 58.282 E18 48.544) och tog en dricka. Fortsatte sen mot Grisslehamn. Framme vid Grisslehamn blev det en mjukglas och en galss med 2 kulor (N60 06.032 E18 48.526). Kollad in gästerna som satt å drack vin. En liten kille va alldeles förtrollad av hojen och det var det enda han hade pratat om hörde vi. Han fick sitta på hojen när jag drog igång den. Det bara lös om honom. En typisk hoj åkare om 16 år typ.

Nu ska det bli grillat på altanen. Grillen är snart färdig för och lägga på köttet.

Ha de!

Vilka kvällar....

Sitter på altanen och "smurfar". Fan vilka nice kvällar det varit. Igår blev det en kvällsrunda på 7 mil. (Nu åker ett helt gäng hojar/plastraketer förbi). Med milen till å från jobbet blev det 18 mil igår. Inte illa. Ingen hoj tur ikväll. Blir nog en tur i morgon istället. Om mitt  handledarintyg kommer blir det en runda med Tommy. Han har fått sina papper nu. 4 veckor tog det. Riktiga skylten monterade jag på hans hoj igår. Lorke´s skylt skickade jag idag.

Ska in snart och se till så inte pengarna blir för gamla på kontot. Tänkte väl i stort sett vända dom ut igen :-(
Ni vet väl den riktiga benämningen för lön? Det är ersättning för förlorad fritid.

Ha de!

Din plats i kön är nummer 19....

Ringde till Länsstyrelsen i dag. På deras sida står det att det kan ta upp till 5 veckor innan intygen kommer för handledare och övningskörning. Nu har det gått 4 veckor och det hon på lässtyrelsen såg var att jag hade två ansökningar inne, men hon kunde inte säga hur lång tid det skulle ta innan det var klart. Fick iaf veta att dom kommit in. Hur svårt kan detta va nu då?? Säkert bara en jävla princip sak. Står det att det kan ta upp till 5 veckor så ska det fanimej göra det med eller....

Åkte hoj till jobbet i dag. Fint som snus. Lyssnade på Radio Stockholm i hjälmen (coolt va) och ett trafikmeddelande var att det var pågående olje sanering i Rosenkälla. Jag var typ 6 minuter därifrån när jag hörde det. Väl framme började jag kolla efter saneringbilar eller olja på vägen för att väja, men inte märkte jag nåt speciellt. Såg ut som vanligt med fläckarna på vägbanan.  I torsdags skulle det vara en and familj på motorvägen vid Rosenkälla, men jag såg inget då heller. Konstigt ställe det där Rosenkälla.

Såg en idiot idag med på hemvägen. Det var en hoj framför mig som blev skapligt irriterad på en bilist. Vi låg väl i 90 km/h i vänsterfilen och körde om några bilar. Killen framför mig hade ett par meter kvar till att köra om en bil. Det var en Lexus. Vad har jag skrivit om dom som bland annat kör en Lexus? Dom måsta fan va idioter. Den jäveln svängde in precis framför honom så han fick bromsa och veja för att inte åka in i bilen. Ha åkte upp jämsides på höger sida och gav han fingret, du vet. Helt rätt. Bara ett par hundra meter efter detta så vek Lexusen in igen i högerfilen och körde sakta igen. Va han skulle ut i vänsterfilen från början vet jag inte om inte för att jävlas med hojen.

I morgon blir det hoj igen. Så jävla nice å åka hoj. E sugen på å crusa lite på helgen. Dra iväg å käka en glass i Korpilombolo typ :-)

Ha de!

Nu finns det hojar.....

Nu har Jonatan köpt hoj med så nu är det bara papper som saknas för han med. Var upp till kyrkan på kvällen och körde lite med Tommy. Krypkörning å slalom mellan koner. Gick bra efter ett tag när Tommy fick in snitsen. Här är lite bilder på Jonatan´s hoj och ett "grupp foto".

Jonatan har en Kawasaki GPZ 500.
Observera min Volvo som jag nästan lyckats fått med på alla bilder. En riktig linslus.

Från vänster är det Kawasaki 500 GPZ (Jonatan), Suzuki GS 500 E (Tommy), Suzuki Intruder VS 800 (min)

Himla snyggt är det med dom uppradade i kvällssolen. Det blev riktigt fint väder till kvällen, fast det under eftermiddagen kom skurar lite då och då.

Ha de!


Min andra "elev" har skaffat hoj....

Nu har min andra elev skaffat hoj. Det blev en Kawasaki GPZ 500. Nu är stallet fulltaligt. Bara dessa förbaskade papper kommer nån gång. :-(

I morgon måste det bli lite crusing.

Ha de!

God fortsättning....

Idag midsommardagen e allt stängt. Inga roliga affärer är öppna. Får väl tillbringa dagen med sånt som behöver göras, typ klippa gräs, bygga staket, ställa in parabolen, måla om i källaren, laga alla bilar, putsa fönster. Ser ut å kunna fylla dagen iaf :-)

Ska försöka klämma in en hojtvätt med. Sussie har blivit lite skitig igen. Tommy putsade upp sin hoj igår å den va blank förut, men nu blev det ännu blankare. Är faktiskt lite som kompis: Va hon så här fin i går?
Några små, små repor i tanken försvann helt med putsen. Blir kanske en tur med Sussie idag. Ser ju ut å få lite tid över :-)


Nu väntar en kopp kaffe eller två, sen är man reda att fronta dagen.

Ha de!


Norrmannen har gjrort entré på bloggen.....

Observera att norrmannen har gjort entré på bloggen. Nu behöver du inte fundera över vädret framöver utan använd funktionerna i YR.NO

Ha de!

Midsommar......

Glad midsommar på er alla!

Nu så ere midsommar väder och kommer så att vara fram till söndag. Det skulle väl inte regna imorgon. midsommarafton, men det skulle bli mulet.

Tankade igår innan jag åkte till jobbet. 95 oktan gick då på 13,09 kr. I morse tankade jag igen och då kostade det 13,19 för 95 oktan. Så jävla typiskt att priset bara höjs rätt upp å ner när det är helg och speciellt vid en sån här helg. Ingen motororganisation som reagerat på detta, men va fan hjälper det. Dom höjer ändå dom jävla bensinbolagen.

Lyssnade på radion, i hjälmen (fan va nice), i morse när jag åkte hoj till jobbet. Har tänkt på hur det talas om när det är en olycka med en MC inblandad. Det var en i morse på väg 276 och vanligtvis säger dom:

-- En trafikolycka har inträffat på riksväg 276......

när en hoj e inblandad blir det:

-- En motorcykel olycka har inträffat på riksväg 276....

Det måste alltid poängteras att det är en MC inblandad. Skulle det vara två bilar och en hoj så blir det iaf MC olycka. Det "säljer" mer och blir bättre rubriker i tidningarna.

Tyvärr så är det väl så att många hojåkare överskattar sin förmåga och framförallt inte "läser av" bilisterna. Man ser ganska tydligt faktiskt vilka som kommer att göra nåt oförutsett. Oftast beroende på vilket fordon dom kör faktiskt. Trot eller ej (läs gårdagens inlägg för fordons typer). Fick ännu en bekräftelse på detta idag. En BMW Q5 (både BMW och SUV) vinklade ut i bussfilen. Tack  vare min teori så var det långt ifrån en incident. BMW föraren märkte förstås inte att jag kom eller sket i det helt.

Ha de!

Vilken galning....

Äntligen lite sol igen, men va fan e värmen. Konstaterat för lite global uppvärmning. Kan vi åtminstone få en lokal sådan???

Åkte hoj till jobbet idag. Tjocka handskar är det som gäller på morgonen. Mycke bilar var det. Märks inte att det är "trängselskatt" inte. Med hoj så går det ju fint ändå. Man för ju köra i bussfilen. Grejen är den att många andra med börjar köra där med. Ett visst system ser man bland dessa. Dom kör stora SUV.ar eller BMW eller Mercedes och en och annan Lexus. Många v dom har jätte viktiga samtal på gång med. Luren hårt tryckt mot örat förstås. Har man en sån bil så är man en VIP you see. Farligast är dom som sitter i en kö och får härdsmälta och bara vrider ut bilen i bussfilen. Jag önskar bara att en stor jävla buss drar in i sidan på dom. Då kanske dom vaknar upp.

Nu börjar man se att bilisterna täpper till inne i stan där inga bussfiler finns så att det blir svårare och ibland omöjligt för hojar att glida förbi. Dom täpper till smitvägarna kan man säga.
-- Måste jag stå å vänta så ska minsan inte hojarna kunna åka förbi heller. Så är det bara.

Man ska ju inte prata i telefon när man kör bil, men kör man hoj är det inga problem....

Nu var hojen hemma....

Då var hojen hemma. Den var riktigt skön att köra måste jag erkänna. Jag satt riktigt bra på den. Inte alls så illa som jag trodde jag skulle göra. Körde lilla vägen över Brottby, så man fick känna lite på den i kurvorna. Jag tror den kommer att bli en bra hoj att övningsköra med. Den var väldigt lättkörd och man lär sig den ganska fort. Lite skillnad på körstil jämfort med min Intruder, men inte alls dum. Jag va lite skrajsen att jag skulle fastna för touring hoj och risken är att jag blev det. Men jag är nog en en glidare trots allt. Hoppas intygen kommer snart så vi kan övningsköra.Ha de!

Hoj hem från jobbet....

I morgon blir det hoj hem från jobbet. Då kommer Tommy´s hoj. Ska bli fint väder med. Både tisdag och onsdag, men sen går det utför igen. Har redan nu ont i ryggen för jag legat knasigt. Är nämligen van att sova på en kudde som är typ lika tjock som en dubbelvikt filt. Nu knoppade jag in på två tjocka kuddar. Få se hur det är efter att  ha kört sport/touring hojen hem. Kommer att köra den fram till ett träd och luta den mot det.. Sen kommer jag nog att sitta där utan att kunna gå av :-)

En annan tanke slog mig just. Tänk om jag fastnar för touring hoj?

Det var ett jävulusiskt regnande.....

Idag har det regnat konstant hela dagen. Ted har grejat en pool sen ett par veckor tillbaka. Jag har tömt pressenningen, som ligger över den, på vatten flera gånger idag. Jag har en vattenslang som jag lägger i den och använder det gamla beprövade självsuget för att tömma den. Funkar riktigt bra. Går snabbt att tömma vattnet som samlats. Måste vara åtskilliga mm regn som kommit idag. Jag har en elektronisk regnmätare som ligger i en kartong. Den har en givare som skall monteras på taket. Problemet är att när det regnar vill man ha den, men inte sätta upp den. När det inte regnar glömmer man bort att sätta upp den. Nu har jag iaf tagit fram den ur kartongen så man ser den och kanske inte glömmer att sätta upp den när det blir fint väder igen.

Ha de!

Regnar som satan.....

Inte blir det nå uppehåll idag inte. Regnar som satan för tillfället och har gjort det i omgångar har jag hört. Snart får jag byta Sussie mot en vatten skoter :-(

Ha det!

Hojen kommer på tisdag....

På tisdag kommer Tommy´s hoj till jobbet. Firman ringde idag och bekräftade leverans. Jag frågade efter reg nummer för att kolla lite olika försäkringsbolag på måndag, men han visste inte det förrän på måndag fm. Måste höra med han igen på måndag om den verkligen hinner bli ok att köra hem med. Om han inte visste reg numret förrän på måndag hur skall då reg skyllt kunna finnas på tisdag?

Regnat hela dagen igen :-( . Blir det uppehåll imorgon (idag: såg att klockan var 15 sekunder över 12) så blir det tvätt av hojen. Grämattan skulle behövas klippas med, men det går ju inte så länge gräset är blött.

Ha de! 

Idag har det regnat.....

Idag har det regnat mest hela dagen. Riktiga åskskurar fast utan åska. Regn lördag och söndag med :-(

Hioppas det blir fint väder tisdag och onsdag i nästa vecka. Hojen från Kalmar kommer ju då och jag ska köra hem den från jobbet (Stockholm). Lär väl inte kunna räta på ryggen efter 5,5 mil lutandes över tanken :-)

Kvällsrundan....

Ikväll åkte Ronny med på en sväng . Han blev såld på hoj åka han med. Det blev en riktigt fin kväll fast dagen började lite dåligt. Det var en riktig dimma i morse på väg in till jobbet. Blev blött på visiret.

Ha de!

På tisdag eller onsdag nästa vecka...

På Tisdag eller Onsdag nästa vecka kommer Tommys hoj till Stockholm. Då blir det köra GS 500 E hem till Rimbo. :-)


Ha de!

Nu börjar jag bli åksjuk.....

Skulle sitta fint å glida till jobbet igen. Kan kanske bli på Torsdag då vädret tillfälligt ska bli bättre annars ser det piss ut. Fredag då jag har semester blir det riktigt pissväder. Äckligt.

Ha de!


Sigtuna hojen.....

Hojen var riktigt snygg, men det blir för mycket meck. Den var inte strypt och den satsen gick på 1795 kr +frakt. Sen behövdes ett nytt framdäck 950 kr från MC däck Online. Sen när strypsatsen är på ska den registrerings besiktigas för 25 Kw och det kostar ytterligare 600 kr. Sen kan det dröja med tid till besiktningen med så åktiden minskar. Sen har jag läst att har man otur, vilket jag har, så skall orginal delarna finnas på hojen vid besiktningen. Ljuddämparen var inte original på denna hoj. Då måsta man köpa en sån med, plus ombesiktning. Ja ni fattar nu vad jag menar med "mycke meck"....?

Nya objekt redan i sikte. Denna gång hos en firma i Kalmar. En -93 reggad för 25 Kw och nybesiktigad och körklar med 3 mån garanti eller 300 mil. Misstänker att milgränsen överskrids först :-) .Dom hade möjlighet att frakta upp den.  Vi kan ju också köra hoj ner och mellanlanda i Söderköping. Bara papperen kommer så. Det skulle bli ett riktigt eldprov för "eleven" det.

Ha  de!


Kvällstur till Sigtuna...

Tommy var med till Sigtuna och kollade in hojen som han eventuellt ska köpa. Den såg fin ut. Lite trött när man gasade, men med en förgasar rengöring så e nog det grejat. Framdäcket behövdes bytas annars i bra skick i förhållande till ålder. Skall strypas till 25 Kw och typbesiktigas för det. Kåpan vid framlyset kommer att tas bort.


Sussie solar igen.....

Solen skiner fortfarande. Sussie är ute och solar sig lite innan hon ska till Sigtuna. Tommy skulle köra lite cross först å sen ska vi åka till Sigtuna å kolla på en Susuki GS 500 E. Ska ringa först å kolla så den är kvar, men eftersom annonsen ligger kvar så....

Ha de!

Strålande sol.....

Då hade man vaknat igen och fått i sig mer kaffe :-). Denna fantastiska dryck....

Nu skiner solen och det är ett strålande väder. 14 grader och svag vind. Idag blir det en sväng på hojen med Tommy. Då blir han säkert ännu mer sugen på att köpa hoj. Kanske tar en sväng till Sigtuna och kollar på ett objekt om det finns kvar.

Ha de!

Kan inte somna om....

Vaknade 2:35 och kan inte somna om. Låg och snurrade i sängen och konstaterde att det var lika bra å  "smurfa" lite. Börjar bli kaffe sugen med. Jobbigt. Måste man ju kliva upp ur sängen och värma kaffet. Måste nog bli så iaf.

Tillbaka igen. Gott med kaffe. Klockan är 3:50 nu och man börjar faktiskt bli lite trött nu. Vädret är mulet, men man kan se lite blå himmel mellan molnen. Kanske blir skapligt väder ändå. Bara det blir varmare. Dom senaste dagarna har det varit runt 8 grader och det är ingen sommarvärme. Nu har ankorna vaknat med.

Nu ska jag nog försöka sova igen.

Ha de!

För lite global uppvärmning......

Kom inte å snacka om global uppvärmning.... 6,5 grader den 5 Juni kan man inte kalla för varmt. Nä mer utsläpp så det blir lite varmare :-). Släng cyklarna och köp moppar och hojar och bilar. Och inga jävla miljöbilar. Här måste tas ett krafttag om vi ska få det varmare. :-)

Såg varmt ut när man satt på bussen hem ikväll, men det sket sig när man klev av den. Kallt som fan. Fick åka med en buss bygd för stadstrafik. Smidigt. Lät som fan vid 90 och hårda säten utan bälten. Nä tacka vet jag hojen. Där är det mjukt å gott. Var ett tag sen nu som man åkte. Söndag kan det väl bli en sväng.

Känner mig som en riktigt sur whiner! Trots att det är Fredag kväll. Helt sjukt.

Har druckit lite kaffe nu så det börjar kännas bättre eller.....?

Nästa vecka får vi prisa Gud. Skatteåterbäringen skulle visst komma. Alltid lika välkommet.

Ha de!

Snart blir man hoj-körar-lärare.....

Snart ska det börja övningsköras. Så fort pappren har kommit så kommer Tommy nog snabbt att köpa hoj och kläder. Sen blir det åka av. Måste greja headset med så vi kan prata. Blir mycket lättare då när man kan välja väg under körning. Inte bara bestämma att vi åker dit och dit innan man startat.

Idag har det varit riktigt piss väder, men det behövs regn med. Var ganska torrt. Helgen ser inte alltför lovande ut heller. Mulet och lite regn kan komma.

Ha de!

Kyligt...

Nu har det inte varit nån åskvärme precis och det ska inte bli så varmt ett par dagar framåt heller. Skulle väl bli runt 10 grader imorgon. 10 grader den 4 Juli. Hur de kan bli....

Norrtälje sväng....

Igår kväll blev det en snabb sväng in till Norrtälje. Ner till hamnen och tog en glass. Idag har det regnat större delen av dagen. imorgon ska det väl bli skapligt väder, men sen blir det piss ett tag framöver.

Snart midsommar och sen vänder det igen om några dagar. Har ni tänkt på det ....? Kortare och kortare dagar. Fan va det går fort. Kommer att bli sen semester i år med början 27 Juli och fyra veckor framåt. Detta för att vi kommer att byta skrivare på jobbet sista helgen i Juni. Normalt så brukar jag börja två veckor tidigare än i år. Det kan ju vara fina kvällar i Augusti med, men förra året var det egentligen inte nån fin kväll som man kunde sitta ute utan att ha jacka på sig. Sen brukar det vara ganska fuktigt på kvällarna med.

Bara det blir hojväder så blir det nog bra. Vi har väl inte planerat nåt direkt vad vi ska göra. Däremot så vet jag att en massa "måsten" bara ökar och ökar. Några som skulle behövas göras omgående.

Genmanipulerad häst för lång lopp.Måste visa en bild på en genmanipulerad häst. Speciellt framtagen för krävande lång-lopp. Han var riktigt skygg och ville inte egentligen vara med på bild. Klicka på bilden så ser du en större bild.


Ha de!

RSS 2.0