Valborg nalkas.....

 • Soloppgang 4:53
 • Solnedgang 20:35

 • Nu är det snart valborgshelg. Eventuellt kommer det att bli en liten tur igen. 14 mil denna gång. Har lagt ut en karta på Norrtälje Bikers under inlägget Samkörning. Ska bli hyfsat väder igen utom på Söndag då det skulle bli sämre. Start klockan 12:00 på Lördag hamnen Norrtälje vid silosarna.

  Ha de!


  Ett år sen jag......

 • Soloppgang 4:59
 • Solnedgang 20:30

 • Idag är det ett år sen jag tog en cigg. Har gått bättre än jag trott att sluta röka, men jag ska erkänna att röksuget kommer fortfarande ibland. Drömmer om Sussie när det blir som värst.

  Denna helg blev det många mil. I Lördags blev långturen av med Andreas på bönpallen. Det blev totalt 19,2 mil på Lördagen. Vi blev bara 3 stycken. Mötte Calle (Carl-S på BIKE.SE) vid Vassunda. Vi åkte till Venngarn där vi skulle möta upp Rickard. Fiket var stängt så efter en stund åkte Calle å jag ut till 263:an igen för att vänta där. Rickard dök upp på sin blå springare (BMW F 800 ST). Vi snackade en liten stund innan vi drog vidare till Skokloster. Tog en fika där. Här är det stor fika varning. 2 baguetter, 1 kaffe och 1 cola kostade 175 kr. Helt jävla sjukt. Hörde inte riktigt va tjejen sa och betalade med kort. När jag sen såg vad det kosta höll jag på att smälla av. Hur fan kan dom ta 175 för nåt sånt. Va så jävla dyrt så jag fick äta upp tomaterna till och med :-( Det sjuka va att det stog inga priser uppsatta heller och nu förstår jag varför.

  Vi åkte vidare mot Uppsala på mycket fina vägar då Calle som är från trakten kännde till dom. Otroligt stora åkrar det fanns där. Man kunde se flera kilometer åt vänster, rakt fram och åt höger. Vi åkte väster om sjön Ekoln. Till slut efter många fina kurvor så kom vi ut på 255:an igen och åkte mot Arlanda - Sigtuna. Vida Vassunda skildes jag och Rickard igen. Han körde mot Arlanda för att ta sig vidare hem. Andreas och jag körde mot Rimbo igen. Vi svängde in i Knivsta och tog en glass. Sen åkte vi hem igen. Vid soppa macken innan man kommer till motorvägen kom 6 hojar ut från macken och låg bakom oss hela vägen till Rimbo. Coolt.

  Scala Rider Q2 (Bluetooth headseten) imponerar. För jä.... häftigt att kunna prata med varandra när man åker. Man vänjer sig snabbt med detta. I dag så var Monica å jag in till Norrtälje och kolla på en present till Tommy som fyller 20 den 2 Maj. Vi hittade den och slog till, men Angelica fick hämta den. Svårt att forsla på hojen. Det jag egentligen skulle komma till va att vi åkte en liten bit bara och slog inte på headseten den biten, men vi prata med varandra utan att höra ett skit va nån sa. Radiodelen i dom är helt kass här ute. När man kommer till Brottby så börjar man kunna använda den med svårighet. Testet med hur långt dom fungerar kvarstår. Ska fungera upp till 500 meter enligt specifikationen.

  Ha de!


  Kalas väder idag.....

 • Soloppgang 5:04
 • Solnedgang 20:26

 • Idag bjöds det på kalasväder. Hoj till jobbet blev det. Hemvägen togs via Arninge å Jula och en 18 mm hylsa modell lång köptes. Byte av stift i morgon innan det bär iväg på långturen. Vädret ska bli fint. Vi blir nog bara 3 stycken som åker. Jag från Rimbo, Calle möter upp i Vassunda och Rickard vid Venngarn.

  Ikväll blev det en snabb sväng in till Norrtälje och hem igen. På Rösa vägen har jag flera gånger sett en kuf som håller för öronen när man "smyger" förbi. Kan bara säga att man e väldigt frestad att växla ner och dra lite.  Konstig prick.

  Ha de!


  Ingen hoj till jobbet idag.....

 • Soloppgang 5:07
 • Solnedgang 20:23

 • Det blev ingen hoj till jobbet idag. Minus 1 grad på morgonen när man ska åka. Inget vidare att sitta 5,5 mil i det. Får hoppas på morgondagen i stället. Ser mer lovande ut. Då blir det en sväng förbi Jula i Arninge och köpa 18 mm lång hylsa för stiften.


  Lördag blir det åka....

 • Soloppgang 5:10
 • Solnedgang 20:21

 • På Lödag ska svängen till Venngarn och Skokloster bli av. Vädret ser ut å bli fint hela helgen igen. Börjar bli varmare redan på Freda´n, så då blir det hoj till jobbet med. Kan det bli bättre - lönehelg och fint väder. Najs. Den här gången ska Andreas åka med. Vi var ut å åkte en liten sväng i Tisdags kväll, men det va faktiskt lite kallt. Andreas ville åka ikväll igen, men tempen sjönk 4 grader på 20 minuter ner till 8 grader :-(

  I morgon kväll skulle det bli varmare så då får vi ta en tur i stället. Köpte nya stift till hojen idag.Skulle sätt dit dom och normalt så är stiften 16 eller 21 mm, men här var det 18 mm. Underligt. Har inte sett nån sånt förut. Om det blir hoj i morgon så blir det en sväng förbi Jula i Arninge och köpa lång 18 mm hylsa så blir det byta stift innan Lördag.

  Inte en enda mer har hört av sig om turen på Lördag. Tråkigt :-( Vi är 3 stycken än så länge, men jag är ensam från starten.

  Ha de!


  Locka med fler......

 • Soloppgang 5:19
 • Solnedgang 20:13

 • Ska försöka locka med fler till den 25 :e eller den 26:e ( http://norrteljebikers.forumportal.se/board/kora-den-25-eller-26-april-2009-t121.html ). Få se hur det går. Vädret ska bli kanon igen. Nu i veckan blir det riktigt bakslag på nätterna med ner till -6 grader. Vänder från Torsdag kan man säga.

  Ha de!

  Nästa helg......

  Nästa helg 25 - 26 så kan det bli en långsväng igen. Funderar på att köra till Venngarn - Skokloster - 263 mot Enköping - upp 55:an mot Uppsala. En "liten" sväng på runt 20 mil. Skulle bli bra väder så det kan nog bli riktigt fint.

  Kollade runt på nätet om hållare för GPS och hittade en site med hållare för alla möjliga modeller och sätt att fästa dom. Väldigt sugen på Garmin Nuvi 760. PC CIty i Uppsala hade kvar. Ryktas att PC City blivit uppköpta å ska lägga ner. Får kanske ta en sväng förbi på Lördag.
  Var in och kikade nu efter Garmin Nuvi 760 och fanns inte kvar i nätbutiken längre bara i Uppsala än så länge. Lär väl ta slut innan Lördag :-(

  Var in och tittade nyss på nätet och nu e dom slut :-(. Gick fort på slutet.

  Ha de!

  Så vare Lördag......

 • Soloppgang 5:22
 • Solnedgang 20:11

 • Det blev som jag misstänkte igår. Idag är det inget vidare väder. Nu (10:05) är det 3,5 grader och fan trot, men snöflingor dalade ner nyss. Ere April väder eller......?

  Solen tittar fram ibland och då ser det riktigt skönt ut genom köksfönstret, men sticker man ut näsan så känner man att det inte är nån vidare värme ute. Får kanske bli lite tvätt och dammsugning av bil idag. Under förutsättning att det blir runt 10 grader nån gång under dagen. Bilen är i stort behov av tvätt och total städning. Sussie får nog vila idag som det verkar, men man vet aldrig.

  Tittat runt lite på Bike.se och såg en film om nya YZF R1. Riktigt snygg och fick riktigt bra betyg av testförarna som hade en Fireblade som jämförelse. Börjar faktiskt tycka att sporthojar e rätt fina ändå, men jag skulle nog inte klara av köra en sån en längre tid. Prövade en R1 förut och klara väl typ 2 km, sen va re ont i ryggen. Kanske satt fel och spände mig väl troligen, men ändå. Största problemet är när jag sätter mig på en sporthoj å ska sätta upp fötterna på pinnarna. Då får jag så jävla ont i höften. Har absolut inget med ålder att göra...Inget för mig. Däremot en touring hoj. Det skulle kanske va nåt i så fall. Får väl testa Tommy´s sen :-), men Sussie kan va lugn. Hon får hänga med att bra tag till. Nu när hon tagit sånglektioner så sjunger hon riktigt fint :-). Undrar om Harry tycker lika dan´t. Du vet han som åker runt i en flerfärgad bil.

  Ha de!


  Taskig fiber.....

 • Soloppgang 5:24
 • Solnedgang 20:08

 • En fiberoptisk lina har det varit brott på så man har levt utan internet ett tag. Verkar skakig fortfarande. Fungerar, fungerar ikke. Ringde Tele2 innan jag visste vad det var, men dom hade inte en susning. Va trött man blir när man felanmäler nåt sådant. Förklarade att jag startat om routern/adsl modemet  och att datorn vär direktansluten till routern/adsl modemet, samt att den röda lampan för Internet lyser. Talade även om att jag är IT tekniker. Den trötta jäveln i andra änden av luren har inte lyssnat ett skit på vad jag sagt, utan följer sitt "manus" som han har framför sig och frågar
  --- Har du startat om modemet?
  --- Ja det har jag!
  --- Är datorn ansluten direkt rill modemet med kabel?
  --- Ja, det är den.!.

  Sen skiter man i att fortsätta. Säger nåt typ -- Nää, tyvärr kan jag inte hjälpa dig längre. Du får nog ringa supporten. Tack för att du ringde.
  Då först slutar den jävlen å läsa från manuset.

  Fredag och i Idag blev det hoj till jobbet igen. 3 grader vid starten. Konstigt att det inte vill bli nån värme på morgonen ännu. En morgon var det till och med frost. Ett litet lager is på bilrutan. Såna dar blir det definitivt ingen hoj till jobbet. För långt med 5,5 mil. Helgen verkar inte bjuda på nåt kalas väder, men mitt på dan ska det väll gå att lura med Monica igen. Bara solen kommer fram så blir det lite varmare och ser skönare ut.

  Ha de! 


  Påsken förbi....

 • Soloppgang 5:36
 • Solnedgang 19:59


 • Då var påsken förbi. Nu e det bara slit å släp igen. Snart 1:a Maj som infaller en Fredag, vilket inte är helt fel. En lite längre helg igen. Helgen som var blev jätte härlig. Ett suveränt hojväder gav många mil på hojen. Lördagen blev det en lång tur med Calle från Uppsala. Söndagen blev det en mindre tur ut till Lasse. Han hade inte tagit ut sin hoj ännu. Jag har redan hunnit med 100 mil.

  Tommy blev frälst på landsvägs åka när han åkte med i Lördags och ska satsa på hoj kort. Hoppas att han hinner skaffa hoj i sommar så vi kan gasa runt och övningsköra. Va smidigare att övningsköra med hoj än med bil. Ingen handledarkurs behövdes trots att jag tycker att åka hoj kräver mer av föraren. Man måste va på sin vakt hela tiden. Dels planera sin egen framfart men även järnkoll på andras.

  Ha de!

  22 mil idag......

 • Soloppgang 5:42
 • Solnedgang 19:54

 • Idag blev det 22 mil innan hojen åkte in i garaget. 15,7 mil av dom blev kartan från gårdagens inlägg. Mysig väg hela vägen. Calle från Uppsala kom över och hängde på och Tommy åkte med mig. Hur mycket hojar som helst i Vaxholm. En hamburgare i Vaxholm innan vi fortsatte mot Vallentuna och Upplands Väsby. Fin väg mellan Vallentuna och Upplands Väsby. Vidare mot Sigtuna hållet och svängde av på 255 mot Uppsala. Strax innan Vassunda stannade vi för en bensträckare å lite snack.  Calle gasade på mot Uppsala och vi tog av mot Knivsta. I Knivsta blev det en rast med en glass från ICA Affären. Sen vidare hem mot Rimbo igen. Otroligt många ute på vägarna med. Nu e nog alla hojar som finns luftade igen.

  På kvällen blev det en sväng till Norrtälje och fikade hos Johanna´s föräldrar. Vi var hemma igen runt 20:30.

  Ha de!


  Det blev regn....

 • Soloppgang 5:48
 • Solnedgang 19:49

 • Det blev mycket riktigt regn och ingen hoj till jobbet.  I går kväll så regnade det så det smattrade på rutorna. Börjar se lite ljusare ut, men  fortfarande mycke molnigt. Helgen verkar bli bra med sol och värme. På Lördag blir det en sväng på 15,7 mil (se karta här bredvid). Från Rimbo till Vaxholm och sen till Upplands Väsby upp till Knivsta och sen till Rimbo igen. Så mycket mindre vägar som möjligt blir det. Ska lägga över rutten till luren och testa att köra med den på tanken. Blir najs d :-)
  Testade X1:an i hållaren och den var för liten. Kan inte använda den som GPS till hojen :-(.  Jobbigt det blev. Måste nog köpa en äkta Garmin Nuvi 760. Fast jag fyller ju år snart så......


  Ha de!


  Regn i morgon.....

 • Soloppgang 5:51
 • Solnedgang 19:46

 • I morgon skulle det bli regn. Jag hade tänkt åka hoj men ser inte så ut. Lördag ska bli en riktigt fin dag igen +17 grader. Som förra Lördagen alltså.

  Ska bli en sväng på kustvägen (276) mot Åkersberga,  Österåker och Brottby och hem igen. En kille från Uppsala som jag kommit i kontakt med på Bike.se kommer å komma hit för att åka med. Ska bli kul å göra en ny bekantskap med ännu en hojfrälst.

  Välkommen till Rimbo, Calle.

  Ha de!


  Snart påsk och ledighet.......

 • Soloppgang 5:51
 • Solnedgang 19:46

 • Så var det snart påsk. Några extra dagar ledigt. Sitter fint. Vädret verkar kunna bli skapligt och Fredagen blir väl den bästa av dom med +14 grader och växlande molnighet. Bästa av allt är ju att det är en låååång Fredag :-)

  Spikpistoler e farliga, eller hur Ted? Gick bra trots allt. Spiken borta, tummen kvar.

  Hoj åkning kan det bli på Fredag som det ser ut. Tänkte annars glida till jobbet på Torsdag då det är halvdag, men verkar bli regn, så det blir inget av med de. Tidigare i kväll kom en molnfront och drog in ganska fort. blev mulet över hela himlen på runt 30 minuter. Tyder dock på att molnen rörde sig snabbt och då kan dom ju va borta snabbt med.

  Har redan kört runt 60 mil denna hoj säsong. 25 mil av dom blev i Lördags.

  Oj klockan redan 00:53. Nu står John B Lund i dörren igen.

  Sov gott.


  Idag blev det långtur....

 • Soloppgang 6:03
 • Solnedgang 19:37

 • En fantastisk dag. Riktigt sommarväder. Idag kom nog dom flesta hojar ut på vägarna. Mötte en hel del.

  Idag blev det en riktig långtur. Totalt 25 mil. Var till Solna och provkörde lite BMW. Provkörde en K 1300 GT och en R 1200 RT. 1300 kubikaren var en klar vinnare av dessa hojar. Stor skillnad på motor. 1300:an hade en 4 cylindrig motor och 1200:an hade en typisk BMW motor med 2 liggande cyllar. Mycket smidigare motor i 1300:an. Dyra va dom med alla möjliga finesser. 1300:an var extra utrustad för 16.000 kr. Priset för 1300:an börjar på 183 900 kr.

  Tacka vet jag min Intruder. Det e grejor det. Inget lull lull. Vet inte om jag skulle köpa en BMW även om jag nu hade råd. Skulle va kul å pröva en Intruder 1400.

  Efter provkörningen åkte vi ut till Arlanda och fikade. Sen tillbaka mot Stockholm på E4 och tog av vid avfarten mot Vallentuna och hem mot Rimbo via Brottby.

  Ha de!


  Solna, Haga Norra i morgon.........

 • Soloppgang 6:06
 • Solnedgang 19:34

 • Solna i morgon. BMW har test körning av hojar i Haga Norra. Vi ska ut å glida lite, så då har vi ett mål i alla fall. Ska bli fint väder så det lär va mycket hojar ute på vägarna. Har inte mött speciellt många alls dom dagar jag åkt till eller hem från jobbet. Kan röra sig om max 3 stycken.

  Har hittils åkt 43 mil :-)  i år . Milen rullar iväg ganska snabbt. Blir mer och mer imponerad av Scala Rider Q2. Idag var vi upp till Ekebyholms skolan och hämta böcker. Monica gick in i skolan med hjälmen på och hämtade dom och jag stod utanför och vi kunde prata med varandra utan problem. Det har vi inte kunnat utan hjälmarna :-). Riktigt imponerande. Kan faktiskt stämma att räckvidden kan vara 500 m som det står i manualen. Vi får testa nån gång. Blir mer och mer övertygad att jag köpt rätt märke och  typ. Inte den som egentligen är vald för förare och passagerare ( Scala Rider Team).

  Ä det inte alltför kallt i morgon förmiddag så blir det tvätt av hojen. Måste ju glänsa när man ska ut och glida.

  Ha de!


  Idag blev det 17 mil.....

 • Soloppgang 6:09
 • Solnedgang 19:32

 • Idag blev det 17 härliga mil, 10 mil till och från jobbet och 7 mil med Monica på kvällen. Vi prövade headseten och dom fungerade helt suveränt. Inga problem att höra varandra i 150 Km/h. Skit smidigt att bara prata utan att trycka på nån knapp som förut och att båda kunde prata samtidigt. Det blir ju så ibland. På Lördag om vädret blir som lovat kommer vi att göra en längre tur. Kan nog bli en kortare tur i morgon kväll med :-)

  Vi var in till Norrtälje och snurrade lite innan vi åkte hem och snurrade lite till i Rimbo.

  Ha de!


  En underbar dag igen......

 • Soloppgang 6:12
 • Solnedgang 19:30

 • En underbar dag igen som man fick njuta av inne på kontoret :-(

  Nu börjar det dyka upp mer och mer hojar på vägarna. Idag hade det varit flera stycken och fikat här i Rimbo. En annan satt ju lugnt å tryggt på sin stol på kontoret. Till helgen skulle det bli +13 grader och sol. Kan det bli bättre..? Då kommer det att explodera med hojar ute i trafiken. Dom flesta är lediga och för många blir det kanske första turen för säsongen,

  Då kommer det att bli test av blåtanden vill jag lova. Kommer att bli några mil med fika korg i packväskan.

  Ha de!


  RSS 2.0