Lördag 30 Oktober....

Såg en ny funktion på bloggen. En kalender med klocka. Vet inte vad den är till för ännu. Inget annat än datum och tid visades i en ruta och sen var det borta igen.

Då verkar det vara över för denna säsong då. Vadå över? Jo hojåkning. Kommer inte ihåg om jag waynat om detta förut, men säsongen blev kort. Sen start då det var kallt i början och ett tidigt slut.  Kort semester, med inte så många hojdagar på grund av vädret. Finaste vädret var ju efter midsommar, men då jobbade jag. Blev några turer på helgerna och några kortare i veckorna.

Idag ska det bära av till IKEA i Uppsala. Premiär för mig i nya butiken. Tänk att jag inte varit in där ännu. Minns kanske hur den gamla var. Visste man vad skull ha, så fick man ända ränna runt i hela butiken. Smart sätt för alltid åkte det ner nåt man inte behövde egentligen.

Ha de!


Söndag 17 Oktober..

Så var det söndag igen då. Idag skall det krattas löv innan snön kommer. Kan väl bli när som helst nu som det ser ut. Dom flesta löven har dråsat i backen. Ingen tromb i år heller som lyfter dom från tomten in till grannen. Synd. Flera grader kallt var det i natt. Väldigt tidigt. Va ska nu miljönissarna säga som har sagt att klimatet blir varmare? Jo dom säger väl att det blivit kallare på grund av miljöförstöringen. Det sägs ju att Golfströmmen har kylts ner och därför kommer det att bli kallare i norden. Ja säger då det. Finns ju alltid nåt å skylla på. För övrigt så finns det ingen statistik längre tillbaka än 100 år angående klimatet och under den tiden så har det pendlat ganska bra också.

Hojen skall få en tvätt idag och byte av olja. Fylla upp tanken. Hoppas fortfarande på att det ska bli mildare så man kan ta en höst sväng även om den inte blir så lång. Alla turer blir bonus för att korta ner avbrottet tills i vår. Känns som vanligt väldigt avlägset just nu när man tittar ut och ser gården full med löv och tempmätaren visar 3 grader.

Säsongen känndes väldigt kort i år då jag bara hade semester i 3 veckor och så var det inget toppväder under dessa veckor. Jobbade under den finaste perioden. Man får minnas dom fina dagar man ändå hade i sadeln. Ska under vintern byta styre till ett Dragbar. Tror att det kommer att bli bra. Inget fel på det jag har men man måste testa lite nytt.

Ha de!

Torsdag 14 Oktober...

Ikväll snöade det. Äckligt. Fan va lång vinter det kommer att bli om snön börjar komma redan. Ted la på vinterdäcken ikväll. Tjusigt målade plåtfälgar. Måste bara lägga ut en bild senare.

I helgen måste hojen bli tvättad. Byta olja och filter skulle va fint med och tanka upp den. Man hoppas ju fortfarande på att det ska gå och åka nån helg, men som det var ikväll verkar utsikterna vara dåliga för en sväng. Väldigt långt till April - Maj. Ett halvår :-(

Skulle vilja tröst handla lite. Platt TV, system kamera...

Ha de!

Lördag 9 Oktober...

Så var marknaden avklarad. Det var regn i stort sett hela dagen. Dom vanliga inköpen i form av strumpor, korv och nougat godis. En svångrem blev det. Tjusig med inpreglat Suzuki.

Vi har varit hundvakt sedan i Onsdags åt två charmtroll. Diezel och Zita. Blev en långpromenad idag med "trollen". Båda var riktigt nöjda efter promenaden. Båda kunde till och med sitta still en längre stund.
  

Efter långpromenaden blev det ladda för hojåka. Vi tog en sväng in till Norrtälje igen. Det var riktigt skönt å åka hoj igen. Va länge sen nu. Behöver tvättas. Om det blir väder får det bli en tvätt imorgon. Ser ut å kunna bli hojtvätt. Vädret ska bli hyfsat enligt yr.no

Ha de!

Söndag 3 Oktober..

En kortvecka som kommer. Jobbar Må - On. Semester Torsdag och Fredag. Rimbo marknad på Torsdag och då brukar jag ta ledigt. Inte för att det är så mycket att se, men fan man måste runt ändå.

Inget hojåka blev det i helgen. Skulle iaf bli en hojtvätt, men det sket sig det med. I lördags började dagen med att titta på Andreas som stog i mål för P82 i handboll. Dom vann båda matcherna. Bra grabbar. Sen bar det av till Norrtälje för att klippa sig och köpa present till Ewa som fyllt år. På eftermiddagen så åkte vi till Jakan och grattade Ewa. Dexter kollade in min muche som alla kids brukar göra. Hem igen för att ta emot Gerth, Jim och Lucia som kom för att grattta Andreas som fyllt år.

Söndagen blev det lite sämre väder än på lördagen, så hojåkar planerna grusades. In till Norrtälje och köpte lite schampo på ÖB. Söta personalen va i sina nya rosa tröjor. Åkte sen till Rusta för å köpa ett oljefyllt element, men det sket sig. Dom hade bara element för 400v kvar. En sort för 230v, men den var på 400W. Då kan man lika bra pissa i en mugg å ställa den på golvet (nästan iaf). In på Willys å handla på sig lite varor, så man slipper springa på den lokala Coop å ICA som skinnar en tamifan. Såg även att Willy´s börjar bli lite styva i korken och höja priserna ordentligt på vissa varor.

Summering av helgen: Inget hojåka och det mesta andra sket sig :-(

Ha de!

Fredag 1 Oktober...

GRATTIS EWA på födelsedagen...

Nu är kontorsflytten avklarad och allt börjar lugna ner sig lite. Hysteriska dagar har det varit. I morgon får man lite sovmorgon. Det tar på en att jobba 14 dagar i sträck Helgen vi flyttade jobbade jag 31,5 timmar. Kommer att bidra med en rejäl slant till staten. Jätte problem om inte telefonen står på samma sida som förut. Hur svårt kan det va att flytta den?? Man har vant sig med det mesta.
 


Äckligt väder har vi fått. 1,5 grader varmt på morgonen och is på bilrutorna. Fy fan. 7 månaders mörker att vänta. Jag har för mig att förra året så åkte jag hoj mycket senare än så här, men jag kan ha fel. Det var kanske någon helg med ovanligt varmt väder. Man kommer ihåg det man vill. Det blir ju skapligt varmt på dagarna, men då sitter man i gruvan.

 (Kollade ett gammalt inlägg och då åkte jag hoj till jobbet 27 November 2009. Sen kom snön i början på December)

Ha de!


RSS 2.0