IDAG BLEV DET HOJ TILL JOBBET......

Soloppgang 6:15
Solnedgang 19:27

Idag blev det äntligen hoj till jobbet. Helt jävla underbart. Det var +3 och sol när jag startade, men jag frös inte alls en enda gång. När jag kom fram var det runt +6 grader och sol. Helt fantastiskt. Hemresan var nog någon grad varmare ändå.

Nya däcken var helt suveräna. Gjorde en otroligt stor skillnad med nya däck. Inga spårningstendenser alls trots att jag körde medvetet där spår i asfalten fanns. Efter Gillingebanan precis innan motorvägen börjar är det spårigt som på Central stationen. Jag verkligen körde snett över spåren, men märkte ingenting av dom. Med förra däcken så fick man vid en omkörning parrera mellan vita strecken till och med. Ovanstående manöver gjorde man bara inte. Kom man på strecken så girade cykeln till. Det vär läskigt. Det gällde att va på sin vakt och styra emot.

Radion i headseten var väl för stadsbruk kan man väl säga. Här ute på vishan får man in P1 och nån Finsk kanal. Inte min smak i alla fall. Vid Brottby så lyckades jag få in RIX FM och då blev det bättre. Ska bli kul å testa snacket mellan två hjälmar. Det är ju huvudsaken att det funkar och helst bra.

På Lördag så skulle det bli runt +13 så då ska vi testa blåtanden mellan hjälmarna.

Nu börjar det kännas bra igen :-)
Ha de!

Nu börjar det äntligen likna nåt.....

 • Soloppgang 6:18
 • Solnedgang 19:25

 • Nu börjar det äntligen likna nåt med temperaturer runt +8 grader. Kanske, kanske blir det hoj i morgon till jobbet. Beror lite på tempen på morgon kulan liksom. I morse var det -1,5 grader och då är det inge kul. 5,5 mil är för långt då. Röjde i alla fall väg i garaget så att man kommer fram med hojen om det nu blir åka.

  Det var några som åkte idag såg jag när jag satt på bussen hem. 4 cyklar körde om bussen. Såg riktigt kul ut. Få se hur det blir i morgon. Man hoppas att det ska va läge och åka. Har ju ett par nya däck som inte prövats ännu.

  Ha de!


  Helgväder som vanligt.....

 • Soloppgang 6:21
 • Solnedgang 19:22

 • Så var helgen passerad och sommartid infallit. Vädret var sig likt i helgen kan man säga. Enda glädjen var att det inte snöade mer sen i Fredags. Kollade lite på vädret som kommer nästa vecka. Runt +8 grader och sol i början av veckan och på Fredag skulle det bli +13 grader. Fint när man sitter på kontoret :-(

  Gissa hur det ser ut för Lördag och Söndag? +2 på Lördag och +3 på Söndag. Kan de va mer jävligare?

  Ha de!


  Inge åka idag heller......

 • Soloppgang 5:24
 • Solnedgang 18:20

 • Det blev inge åka idag heller. Blött och skitigt efter gårdagens snöväder. Som högst +3 grader. Verkar inte kunna bli nåt imorgon heller  :-(.

  Har inte varit ner och putst på hojen. Fan blir ingen tid över eller så e ja för trött. Mycket skit just nu :-(

  Ha de!


  Ännu mer snö......

 • Soloppgang 5:27
 • Solnedgang 18:18

 • Så var det Fredag kväll och snöhelvete vräker ner igen. Fan. Verkar inte bli nå hoj åka imorgon inte. Ett par cm med snö igen :-(

  Ha de!


  På Tisdag ska re bli varmt......

 • Soloppgang 5:30
 • Solnedgang 18:15

 • Nu har man blitt lat och kopierat norrmannens uppgifter om solen upp å ner :-D

  På Tisdag ska det bli +11 grader och sol. Hoppas att det stämmer för då blir det hoj till jobbet. Måste testa däcken i helgen som kommer. Nyfiken.....

  Ha de!


  Skit kallt.....

  Solen upp: 5:33
  Solen ner: 18:13

  Nu har det varit skit kallt ett tag igen. -10 grader i morse. Äckligt. Nu börjar man bli riktigt desperat igen. Har inte testat nya däcken ännu. Får hoppas på helgen igen.Ser ut å bli +5 grader så en testa däcken sväng lär det bli. På Tisdag 31 Mars ser det ut å bli sol och +9 grader :-) Då blir det nog hoj till jobbet premiär!! Beror på hur kallt det är när man startar 7:15. Kan va ganska kallt eftersom det är molnfritt.

  I morgon kväll ska det nog bli en putsa hojen kväll. Behöver lite putsning såg jag när ja skruva dit hjulen igen.

  Ha de!

  Snö på backen igen.......

  Solen upp: 5:36
  Solen ner: 18:10

  Så var det snö ute igen då. Det var en seg vår som inte vill komma igång. Just som det börjar se lite ljust ut, så kommer mer snö igen och grusar dom utsikterna.

  Lite kvälls jobb denna vecka blir väl å byta däck på crossen, kanske putsa lite på Intrudern. Har blivit lite skitig då det duggregnade sista jag va ute. Gick ju trots allt ganska bra att byta däck på Intrudern. Ska bara greja ett däckjärn till eller 3 st längre däckjärn. Ju längre dom är så desto bättre häv effekt får man och behöver inte ta i så förbannat.

  Onsdag den 1 April verkar det bli värme på gång. +10 grader enligt norrmannen, men mulet. Sånt gillar vi. Brotsett från att det är mulet. Bara det inte är ett April skämt :-(. Längtar efter första gången man kan ta hojen till jobbet igen. Måste få åka nån gång ju...... Måtte det bli en helg också med bra väder så vi kan testa headseten nån gång. Det kommer säger dom lärde.

  Ha de!

  Blev ingen test sväng....

  Det blev ingen test sväng. Såg ruggigt ut från köksfönstret med termometern på 2,5 grader. För tillfället så far det lite snö i luften igen. Tråkigt. Skönt å veta att däcken har kommit på i alla fall. Nu e de bara å gasa när det blir väder för det. Lyften jag köpte var perfekt. Smidig å ha den när man ska putsa med. Bara hissa up å sätta sig på en stol bredvid och putsa. Hojen står riktigt stadigt på den utan att man spänner fast den.

  Milo har precis varit å hälsat på. Somnade i morfars famn.

  Ha de!

  Nu e dom på....

  Solen upp: 5:42
  Solen ner:18:05

  Nu har Suzzi fått på sig nya skorna. Hon blev så fin. Jag gav mig fan på att dom skulle på idag och med tipps från andra hojåkare så lyckades jag få på dom. Det var ett slit ,men när gubben fick jobba lite så åkte dom gamla av och dom nya på. Nu e det "bara" crossen kvar då. Kom aldrig in till Biltema idag för att köpa klossar till den.

  Nu skulle det vara kul att pröva hur det känns med nya däcken, men det är bara runt 3 grader. Fick tipps igen att man ska ta det ganska lungt när man bytt däck innan dom slits in lite. Det ligger tydligen ett skydddande skickt på dom som kan vara ganska halt innan det nöts bort. Sen är det lite mycket meck bara för att ta sig ut ur garaget av nån anledning. Jobbar kompisen skickade ett SMS och sa att han varit ut på premiär tur idag. Jag ringde upp honom sen och han lät mycket nöjd.

  Nu blir det en kopp kaffe, och fundering på om man ska ta omaket med att ta sig ut med hojen trots att det inte ser ut så lockande ut ute.

  Ha de!

  Måttligt jävla irriterad.....

  Solen upp: 5:45
  Solen ner: 18:03

  Nu e man måttligt jävla irriterad på den här jävla hålan. Här går fan inte å bo om man jobbar utanför Rimbo. Ska man ha nåt speciellt gjort så går det bara Mån-Fre 8:00 -- 17:00 sen e skiten stängt. Det e fan att man ska behöva ta ledigt för att lämna in ett par hjul för byta däck!!!!!

  Kom fan inte å säg att man ska handla och göra ärenden på orten. Ha helvetet öppet då på tider så man kan.

  Helt jävla sjukt!!!

  Alla hjul av......

  Solen upp: 5:48
  Solen ner: 18:01

  Ted var å köpte en insex 12mm idag, så nu har jag skruvat av framhjulet med. Nu är det bara å hänga på låset imorgon . Ska bli sol å 5 grader varmt, så det kan ju bli fint med en provtur sen. Ska in till Biltema med å köpa klossar till crossen. Bromsskivan kommer jag å skicka efter för halva priset jämfört hos Lelles.

  Gå å sova så att det blir Lördag.....

  Ha de!

  Nu är hjulen av.....

  Solen upp: 5:51
  Solen ner:17:58

  Nu är 3 av hjulen av och omsulning blir på Lördag. Framhjulet e kvar på min Intruder då jag behöver en 12mm insex. Ska kolla på Järnaffären vid Karlaplan i morgon om dom har det, men tvivlar på det. På crossen var bromsklossarna slut bak. Bromsskivan måste bytas med. Blev dyrt.

  Blir pressat schema på Lördag. Lämna  in hjulen (4 st). Åka till Lelles å köpa bromsskiva. Klossar får bli Biltema. Hem igen och hämta hjulen innan stängningdags. Montera fort som fan å ut och testa. Skulle bli hyfsat väder åtminstone på Lördag. Söndag var det värre. Då var det risk för regn eller snö.

  Ha de!

  Sol idag igen....

  Solen upp: 5:57
  Solen ner:17:53

  Idag blev det strålande sol mitt på dagen och höll i sig resten av dagen. Väntade på 17:30 bussen vid Tekniska och solen sken fortfarande. En BMW 800ST rullade förbi och det sved till i tarmen. OOOOHH va rart det såg ut!!!!

  Nu e det riktigt nära till det kommer att explodera på vägarna med hojar igen. Läste på BIKE forum att många hade varit ute idag och kört. Lyckliga dom. E man avundsjuk eller....? 

  Gjorde antydningar till att skruva loss hjulen ikväll. En perfekt kloss jag hade till Intrudern för att höja upp den det lilla som behövs för att lyften skall gå under var språlöst borta. 

  Ha de!

  Måndag och sol....

  Solen upp: 6:00
  Solen ner:17:51

  Ja idag satt man på jobbet igen och solen flödade utanför. Va ut på lunchen och det var riktigt behagligt, fast man var ju på fel ställe förstås. Givetvis skulle man varit på vägen med hojen, men så var det inte. På Lördag blir det omsulning av ett stycke Intruder och ett stycke Yamaha YZ125. Det blir att hänga på låset så man hinner montera på och testa samma dag.

  I veckan blir det demontering av hjul på båda cyklarna. På Intrudern kommer det att bli ekerputs. Inget vidare kul, men det blir snyggt när det är färdigt.

  Norrmannen (yr.no) har tyvärr backat om det fina väder som skulle komma till helgen. Söndagen såg riktigt bra ut förut med Sol och 8 grader varmt. Nu är det växlande molnighet och runt 4 grader som gäller, men det kan kanske ändra sig. Hoppas det bara blir till det bättre i så fall. 

  Söndag kväll.....

  Solen upp: 6:03
  Solen ner:17:48

  Idag blev det i alla fall en liten sväng. Det hade faktiskt hunnit torka upp. Det trodde jag inte i Lördags eftermiddag. 5 grader varmt, men mulet. Skulle ta en sväng till Norrtälje, men kom bara en liten bit utanför Rimbo så började det duggregna. Ett riktigt mörkt moln hade dykt upp. Kollade in bilarna jag mötte och dom var rätt så blöta och hade torkare på. Då  vände jag hemåt igen. Skulle tydligen inte lämna Rimbo för när jag kom tillbaka så sken det upp lite.

  Såg på hemvägen nåt jag inte sett på flera år. En rote. Å va fan e då de, säger några. Jo det är när tvä jakt/attack/spanings plan flyger med det ena strax bakom. Det var säkerligen 10 år sen sist jag såg det.

  Ha de! 

  Boring, boring....

  Ute snöar det fortfarande eller regnar. Piss. Det verkar inte bli nåt åka i morgon. Torkar väl inte upp på en vecka nu som det ser ut. Ligger i sängen och skriver i forum på BIKE. Läser om olika VD:ar på Aftonbladet och blir mer å mer förbannad. Flyttade det jag hade i AMF till annan förvaltare. Sug i er skithögar. Hoppas resten av era kunder gör samma sak.

  Ja stackars Falkengren, vd för SEB. Dom senaste tre åren har hon bara haft 8.042 kr i timmen. Stackars människa. Hur har hon klarat sig egentligen. Kanske hon fått hjälp nån månad av Socialen. Hon behöver jobba hela 2 timmar för att komma upp i samma månadslön som en sköterska. Hennes uttalande var ganska skönt "Avsikten var god, men det blev väldigt fel.".  Släng ut kärringen. Hon behöver komma tillbaks till verkligheten.

  Då va det Lördag....

  Solen upp: 6:06
  Solen ner:17:46

  Då va det Lördag och snön yr runt kåken. Ja riktigt så illa är det ju inte, men det känns så i alla fall. Snöar gör det ju från och till. Med detta jävla snöande så hinner det ju inte torka upp till i morgon. Om det nu mot förmodan inte skulle snöa då med. Det skulle bli runt 4 grader varmt i alla fall men mulet.

  Söndag kan det bli hoj......

  På Söndag skulle det tydligen bli 4 grader varmt å sol. Då kan det nog bli åka. Skulle villa få på nya däcken på Suzzi. Hoppas vägarna hinner torka upp.

  Fast det kommer ju en Lördag före.....


  Fredag igen.....

  Solen upp: 6:09

  Solen ner: 17:44


  Fredag igen. Härligt. Fast det är ju Fredag den 13:e så man får va på sin vakt. En som inte va på sin vakt va killen som körde in i garaget på jobbet med en Volvo XC90 och takbox. Knappt att bara bilen går in i garaget, så det blev en avskalad takbox som kom fram när han väl backade ut igen. Lät väldigt dyrt när det tog emot liksom.


  Väderutsikten ser väl hyfsad ut för helgen. Lördag möjligen lite nederbörd. 3 grader varmt. Måndag skulle det bli 6 grader varmt och sol. En eller två dagar försenat, men ändå. Skulle va mys å cruisa till jobbet på Måndag.

  Ha de!


  En dag utan snö.....

  Solen upp: 6:12
  Solen ner: 17:41

  Otroligt. En dag utan en enda ny snöflinga, men det ser ut å bli skitväder att tag framåt igen. Temp runt eller under 0. Inget bra.

  Nästa år blir det ingen MC Mässa i Älvsjö. Arrangörerna säger sig behöva se om konceptet och hitta nya former inför framtiden. Tråkiga typer. Det enda som man har att se framemot under årets pestigaste årstid. Jag tycker verkligen vintrarna har blivit en pest och pina....

  Vem har egentligen glädje av vinter? Dom kan man nog räkna på ena handens lillfinger.

  Vad kan man göra på vintern:

  Åka skidor (om man nu tycker om det)? Nä
  Ut å cykla? Nä
  Ut å grilla? Nä (går men inget trevligt)

  Vad man än ska ta sig till så blir det så mycket omständigare. Ska man åka med bilen så måste den borstas av från snö. Sen sätter man sig i den och allt immar igen på 0.3 sek och man ser inte ett skit.

  Bara att konstatera att vintern e en årstid som man helt kan va utan.

  Snö idag me.....

  Solen upp: 6:15
  Solen ner: 17:39

  Det har snöat idag med. Skit tråkigt. Nu hinner det kanske inte försvinna å torka upp till helgen. Skulle väl bli hyfsat väder på söndag.

  Nu har jag i alla fall "nypit" lite i Milo. Mysig liten kille. Nöjd och belåten.

  Ha de!

  Mer snö.....

  Solen upp: 6:18
  Solen ner: 17:36

  Idag har det snöat hela dagen. Hur jävla mycke snö som helst igen. I år har det varit ett riktigt Mars väder. Förra året var det i dagarna som det blev riktigt varmt. Det var runt mitten av Mars som det blev varmt, men lite svalare igen mot slutet. Hade tänkt åka en tur med frugan i helgen för att testa headseten, men det verkar inte va läge som det ser ut nu.

  En kul nyhet är i alla fall att man blivit morfar igen. En liten knubbis på 3910g såg världen på Måndagen den 9 Mars 18:43. Grattis Lina & Rickard. Väntar bara att få "nypa" lite i Milo.

  Ha de!

  Söndag kväll....

  Då var det söndag kväll igen och en veckas slit framför sig igen. Tänk att det det blev lite hoj åka idag. Nu vet man det att det går att åka lite trots att det bara är 3,5 grader. Torrt på vägen vill man i alla fall ha. För tillfället så snöar det igen:-(

  Otroliga kläder egentligen. Inte så där otroligt varma, tänker på sommaren, men ändå kan man köra när det bara är 3,5 grad varmt. Med den köldeffekt som 90-100 km/tim gör, så borde det ge minusgrader i alla fall. Jag körde i alla fall 2,5 mil. Det enda som jag började frysa om var höger hands fingrar. Nu kollade jag inte något nogrannare på handsken, men det kan hända att den blivit defekt. Ted har lånat dom och han har en förmåga att slita ner allt ganska snabbt. Nyinköpta jackan från mc mässan klarade sig galant och kostade bara 600 kr med alla skydd.

  Man kände sig ungefär som en flyttfågel som återvänt när man kom körande. Folk vände sig om och konstaterade att våren närmar sig. En del vinkade glatt. Nu vet jag hur tranorna vid Hornborgarsjön känner sig :-)

  När den första riktigt varma helgen kommer blir det en explotion av hojar på vägarna. I olika forum jag läst så längtar alla till att ta ut deras ögonstenar på första turen. På västkusten har dom kunnat kört lite från och till ett par dagar i Mars har jag sett, men just idag så snöade det. Rätt kul å höra deras hojväder och hur dom "vant" sig med det. Mailade till en kille förut som tyckte att vädret var toppen. Han kom nånstans ifrån norr. Det visade sig efter ett tag att han körde snöskoter och att hans säsong var snart slut.

  Ha de!

  Första turen gjord.....

  Idag kunde jag inte motstå frestelsen att ta ut hojen. Det blev en tur på 2,5 mil. Vädret var mulet och 3 grader varmt. Det blev lite kallt om ena handen, men annars helt ok. Skulle det bli för kallt så är det ju bara att värma sig på motorn. Riktigt mysigt att känna draget från cykeln igen.

  Nya jackan, inköpt på mc mässan, funkade super. Radion i headsetet fastnade för 2 kanaler. En finsk och en klassisk musik. Inget av dom e direkt min favorit. Får kolla mera senare. Kanske va skit bakom knapparna. Eftersom Monica inte va speciellt sugen att ge sig ut i den 3 gradiga "värmen" så får test mellan två hjälmar bli senare.

  Ha de!

  Tempen stiger.......

  Solen upp: 6:23
  Solen ner: 17:31

  Tempen stiger med rasande fart. Bara under den tid som jag fikat så steg den 0,7 grader.  Nästan en hel grad på runt 5 minuter. Nu uppe i hela 3,2 grader. Matematiskt sett så kommer det att bli 22 grader klockan 12 och då har Lisa mer päron än Kalle.....:-)

  Tittar ut genom fönstret och ser faktiskt skiftningar i molnen. Ingen blå spot, men skiftningar (gläds åt det lilla). Inte helt jävla grått som det varit ett tag igen. Idag kommer nog Rimbo att få höra en ljuvlig musik. Funderar starkt på att ta ut Suzzi på bara en liten sväng. Satt ju och torrgasade igår och blev ändå mer sugen som ni förstår.

  Ha de!

  Inget däckbyte....

  Solen upp: 6:29
  Solen ner: 17:29

  Det blev inget däckbyte idag. Körde sopor till sopstationen. Det var inget vidare väder ändå för att ut och provåka dom. 2  grader varmt men känns riktigt kallt ändå. Mulet som vanligt  och i morgon risk för snö igen. Ser inget bra ut alls.... :-(

  Tog i alla fall ut hojen ur garaget och torrgasade lite. Ljuvlig musik i öronen. Ted har slipat i garaget och fastän hojen var täckt, så har slipdamm besudlat min älskling. Får bli en vårtvätt också innan den tas ut på vägarna.

  Ha de!

  Tror du inte att det snöade igen.....

  Solen upp: 6:32
  Solen ner:17:24

  I morse kom det mer snö.... Försvinner visserligen lika fort igen,men det blir så förbannat blött och skitigt. Helgen ser inte nå vidare ut. Söndag risk för snö igen.

  Blir nog ingen pröva nya däcken sväng :-(

  Ha de!

  Nya sulorna till Suzzi...

  Solen upp:  6:35
  Solen ner: 17:21

  Nya sulorna till Suzzi kom idag. Såg riktigt fina ut. Det finns ju lite att slita på liksom. Ska verkligen bli intressant å få pröva dom på hojen. Kommer nog att vara stor skillnad mot dom jag har på. Jag har ju känt att i slutet på förra säsongen så var det riktigt spårigt. Trodde nästan nåt var fel. Och det var det i och för sig då. Hoppas på byte på lördag.

  Ha de!

  Däcken på väg.....

  Solen upp:   6:38
  Solen ner : 17:19

  Däcken var skickade från Tyskland för ett par dagar sen så dom dyker nog upp i morgon. Ska bli så jävla nice å få på dom. Kommer å bli för jävla fint på Suzzi. Lördag skulle det kanske kunna bli en liten, liten sväng med Suzzi för å testa dom. Möjligen lite sol mitt på dagen, men runt 1 grad varmt.

  Ha de!

  Mera snö.....

  Solen upp:6:41
  Solen ner: 17:16

  Nu snöar det för fullt igen. Runt 5 cm nysnö. Vidrigt.....Äckligt....

  Känns för varje gång det snöar som säsongen flyttas fram minst en dag eller 2 och i slutändan betyder det ju kortare säsong. Ska inte vara så här.....Måste spy... urk!!!

  Nu känns det bättre.

  Ha de!

  MC lyft i garaget.....

  Solen upp:6:44
  Solen ner: 17:14

  Idag va jag till Jula och investerade i en MC lyft. Man blev överraskad när man betalade. I katalogen står det 995 kr för den och i affären samma pris på lyften som är monterad. När man gick till hyllan för att hämta den stog det 1.195 kr, men va fan måste ju ha en om det ska va smidigt att mecka och att byta däck. I kassan kostade den sedan 895 kr. Inte blev jag grinig för det. Kul när det är åt det hållet nån gång med.

  Verkar vara en stabil lyft. Har inte testat ännu och lyft Suzzi, men det ska nog gå bra. Idag såg det så där gött ut igen. Solen sken och vägarna var torra, men kallt fortfarande. Nu börjar det klias ordentligt vill jag lova. När nya däcken kommer på blir det nog en sväng, bara det inte har kommit mer äcklig snö.

  Siktar alltså på däckbyte nu på Lördag och om vädret blir bra så blir det däcktestar sväng. Däcken bör väl komma nu på Tisdag typ. Fan va nice. Hänger väl på låset till Gummiverkstan på lördag morgon.

  Vill det sig väl så blir det nya stöt dämpare i Mars. Sen har jag gjort det som behövs på Suzzi.  Dämparna funkar väl ett tag till, men dom e lite trötta. Fjädrarna i dom e inte va dom borde va, så risk för genomslag finns när jag skjutsar. Och sen så e det nog lite extra gungigt.

  Ha de!

  RSS 2.0