Onsdag 26 Maj....

Idag blev det hoj till jobbet. Var lite småkyligt. Fodren har åkt ur kläderna så det kan va det som gjordet. Det var runt +7 grader när jag åkte. Ingen åskvärme under dagen heller då jag tog en promenad längs fasionabla Strandvägen. Ett gång havremoppar klapprade förbi.

Ha de!

Måndag 24 Maj.....

Nu har det kommit tillbaka lite kyla igen då. Idag var det visserligen sol, men fan ingen värme. Va ut en runda på lunchen och det var bara varmt i solen. I skuggan var det kyligt. Tog en liten promenad runda. Ska köra igång trackern i luren nästa gång tänkte jag.

Söndagen bjöd på strålande pissväder, så hojen fick stå inne. Ingen tur denna söndag inte. Regnade riktigt rejält ett tag och kom några smällar, fast dom var inte direkt nära.

Ha de!

Lördag 22 Maj...

Stårlande väder idag. Klippte gräset för första gången i år, men hade behövts tidigare. Var så högt på baksidan att klipparen stannade flera gånger för att det var så tjockt. Tvättade av hojen efter regnskuren som Jonathan å jag stötte på för ett par kvällar sedan.
Årets första grillning gick av stapeln. Gott med potatis sallad till.
Blev en sväng till Patrik och Angelica på kvällen. Åkte in till Willys först å handlade lite med betoning på lite. Packväskorna e pytte små om man ska handla nåt.

Annars hände det inget speciellt idag.
Morgondagen verkar bjuda på regn, så det blir inget hojåka av.

Ha de!

Onsdag 19 Maj....

Nu har värmen kommit. Undrar om den kommer att stanna? Ikväll var vi in till Norrtälje och provkörde Patrik´s Intruder 1400. Nog kändes det i motorstyrka att det var nästan dubbelt så stor kubik. Storleks mässigt på själva hojen så kändes den inte större än min. Det var större utrymme mellan mig å Monica och jag tyckte jag satt lite skönare på den. Monica tyckte också att hon satt lite skönare.

Nu ska jag försöka sälja min och se vad jag kan få för den. Kankse blir affär. Vem vet.


Foto: Patrik Samuelsson

Ha de!


Söndag den 16 Maj....

Inge hojåka idag. Vädret blev bättre på em, men då var redan "no driving in the dark" på gång. Började lite anspråkslöst med att bara montera extraljus hållaren och dito nummerskylts hållare. Nummerskylten höll nämligen på att lossna, så det var största anlednignen. När den var på plats, så måste man ju bara se hur det skulle se ut med extraljusen på. Såg riktigt bra ut. Började kolla lite på el-dragning och koppling av extraljusen. Började dra lite ledning och förbereda för inkoppling framöver. Wtf nu var ju nästan allt klart, så det var bara att fortsätta med montering och att koppla extraljusen till reläet. Snart spred sig 300 extra watt över gården. Nu är mörkrets dagar förbi.

Nu sitter dom där och ska bara riktas in när det börjar skymma.
Ha de!

Vilken underbar dag.....

Vilken underbar dag det blev. Solen strålade och det var rena rama sommarvärmen. Vi började med att ta ut mamma på en tur i rullstol på Rimbo. Hon hade fått utbetalnings avier som kunde lösas in på ett flertal ställen (såg det ut som). Det enda säkra kortet enligt avin var OK-Q8. Vi traskade dit och försökte, men dom kunde inte lösa in dom, men kanske ICA kunde. Vi gick vidare till ICA, men inte heller där gick det. Vi fick iaf veta att Konsum kunde lösa in dom. Nu hör det till saken att Konsum passerade vi alldeles i början av vår färd. Att vi inte prövade där först, berodde på att det stog att dom kunde lösas in på Coop. Vad jag inte visste var att Konsum numera heter Coop Konsum. Hur många gånger har dom bytt namn egentligen? Där löste vi in avierna och gick sedan till Chocolate och tog en glass, pinsvettig efter gångmarschen. Ner igen till Birgittagården med mamma, lagom till hennes lunch.

Sen åkte vi hem och svidade om till hojkläder. Siktet var inställt på Grisslehamn. Lite ny fräsh (som om den hinner bli gammal) soppa á 13:22 litern från Shell nere i Vallby. Ett gäng med hojar passerade mot Hallstavik när vi tankade. Fulltankad igen så bar det iväg på 280 mot Hallstavik. Strax utanför Rimbo stod gänget som passerade vid Shell. Efter Edsbro tog vi av 76:an mot Söderbykarl. Ut på 283:an mot Grisslehamn. En del hojar mötte vi på vägen. Några åkte själva och en del var i par. Alla vinkade glatt, som vanligt. Ett kortare stopp gjorde vi i Älmsta där vi gick in på Knallen. En butik med lite av varje. Såg till exempel en Gardena koppling till trädgårdsslangen som jag köpt några dar tidigare för 12 kr. Jag fick ge 19 kr och tyckte det var bra. Fick ett SMS från svärmor att hon bjöd på mat när vi kom hem. Då var matfrågan avklarad och vi blev jätte tackasamma för det. Skönt å slippa tänka på det när man kommer hem. Vi åkte vidare mot Grisslehamn. I var och varannan korsning stod det skyltar om gårdsbutiker. En sålde t.ex ost från eget ysteri. För att inte tala om alla loppisar. Åkte längs med Väddö kanal och en del båtar var ute. Dom i båten var säkert minst lika lyckliga som vi.

Framme i Grisslehamn så gled vi ner en snabb sväng till hamnen runt bodarna. Morsade på två hojåkare som satt och vilade sig i skuggan. Båda åkte BMW 1200 GS. Vi åkte ut igen på 283:an mot Marinan och stannade och tog en glass. Vet inte vad stället heter, men det är typ första stället där man kan köpa glass på höger sida.  När vi satt och åt vår glass så hade Ålands båten lagt till. Ett stort gäng med hojar kom från båten. Det var säkert en 20 - 25 hojar. Var säkert nån klubb som hade varit över på Åland och åkt. En brokig skara hojar, med allt från sport hojar till glidare. När vi satt där så funderade vi på att ta vägen förbi syrran och hennes man för att hälsa på. Sagt å gjort. Vi äntrade hojen igen och gled iväg mot syrran.

Tillbaka på 283:an mot Norrtälje. Vek av över Trästabron. Skulle stanna där å ta ett kort tänkte jag, men det blev inte så. Jag e så dålig på å ta kort när vi e ute och åker (skärpning på mig). Tjusig bro. Minns när färjan gick över kanalen. Bron blev nog ett lyft för befolkningen som behövde passera kanalen. Direkt efter bron så går det en väg till vänster som e en trevlig hojväg till Älmsta. Vi åkte åt höger mot Herräng. Några kilometer efter bron så bor syrran. Där fick vi nybakad äppelkaka med vaniljsås och kaffe med bullar och kakor. Det smakade jättegott efter turen vi gjort. Mycket trevligt å träffa syrran å hennes man. Blir inte så ofta trots att vi bor nära. Det var dags att fortsätta hem igen till svärmor och maten.

Vi gled vidare i lugn takt mot Häverödal. Ut igen på Edobovägen mot 76:an. Passerade Skebobruk. Minns hur jag i unga år tillsammans med mamma åkte tåg till Skebobruk med våra trampcyklar och cyklade sen till min farbror i Ekeby, Söderbykarl. Edsbro passerades för andra gången idag och vidare mot Rimbo. Svängde in till svärmor och åt en underbar middag. Potatisgratäng och köttfärslimpa som var special för mig då dom andra åt kyckling till potatis gratängen. Är inte så förtjust i kyckling, men visst äter jag det. Efter maten blev det en snabbis upp till Lina och Rickard och Milo. Dom hade precis börjat på altanen idag. Plintarna var på plats, men inget mer. Milo blev rädd när vi kom brummande, men det gick snart över.

Hemma igen blev det ett eller kanske två glas vin på altanen som avslutning på denna underbara dag. Den var rätt. Rakt igenom. Nu ere gott å leve...

Nägra få bilder blev det iaf:
  
Ha de!

Lördag 15 Maj...

Vilket väder!! +17 grader klockan 9:00. En strålande sol från en klarblå himmel och på en helg dessutom. Kan knappt tro det är sant. Hur ska denna dag tas tillvara på då?

Dum fråga va? Det kommer givetvis att tillbringas en del på hojen. Vi ska åka till Grisslehamn. Blir kanske en glass till och med. Ska försöka komma ihåg att fota lite. Idag ska hjälmkameran få följa med också. Om det blir nån film kan jag inte lova. Den har varit lite nyckig och ibland bestämt sig för att filma bara en bit, typ hemifrån och ner till centrum. Resultated har ändå blivit en 2,8 Gb stor fil. Hel mysko. Minneskortet klarar 8 Gb så det är inte det som e felet. På andra filmer som fungerat har en film på 50 minuter varit runt 1,7 Gb, alltså 1Gb mindre än den film som var på typ 6 minuter.

Ha de!

Onsdag 12 Maj...

En otroligt fin dag. Kan bero på att man fick åka hem tidigare, då det var halvdag i gruvan. Solen sken hela dagen. Toppen väder. Åkte hoj till gruvan idag igen. Milen rullar iväg fort. Dom senaste två veckorna har 93 mil körts. Hur har jag hunnit med? Åker jag till gruvan så blir det 11 mil och sen nån sväng på kvällen så e man snart upp i 21 mil den dagen. "Nån sväng" brukar ha en förmåga att hamna på 10 mil.

Såg en snygg hjälm i en MC tidning. Nu ikväll då jag gick igenom några av dom jag fått. Hinner fan inte kolla alla Jag har 2 stycken och sen kommer MC Folket också eftersom jag e med i SMC.

Hjälmen hade inbyggt solvisir (hett nu), fabriksmonterad Bluetooth (ooohh) och var öppningsbar (ooohh). Priset var överkomliga 2.895 kr (woow). Materialet var polycarbonat. En termoplast med exceptionell hållbarhet.
Hjälmen ska säljas av DaSilva Racing i Uppsala. Får väl åka dit med en hjälm och testa om Scala Rider Q2 fungerar ihop med denna. Testade Scala RiderQ2 med BMW´s system 6 hjälm med blåtand och det fungerade inte. Dom gick inte att para ihop. Det jag skulle sakna är radion i Scala Rider´n. Får nog kolla om Garmin 760´n går att koppla ihop med. Skulle inte tro det då jag i 760´n inte kan mata in siffror för att para ihop dom. Få se vad som väger tyngst.

Edit: Crossbones i Rimbo skulle också vara återförsäljare för hjälmen. Då kan man kolla där.

Ha de!


Tisdag 11 Maj....

Idag blev det hoj till jobbet. +4,7 grader vid starten 7:00 i morse, men solen värmde gött. Otroligt mcyket trafik och en del idioter som vanligt. Jag låg i vänsterfilen vid Täby Galopp och c:a 10 meter fram i högerfilen, som kryper fram, ser jag en svart BMW Q5. Värst sorten de. Förstod långt innan alltså att bakom ratten sitter en förare som e kapabel till vad som hellst. Jag fick min teori bekräftad ännu en gång om förare av vissa biltyper. När jag hade ungefär 50 meter kvar till bilen så svänger den fan över i min fil. Har man en sån bil så vet man inte vad blinkers e heller. Jag hängde på tuten och visade mina nya inköpta handskar i lysande gul färg med ett gult finger pekandes rakt upp. Kändes gött.

Hemresan var betydligt varmare. Kaos överallt på utfarterna. Knök fullt på Vallhallavägen, så jag valde Liljansskogen. Asfalterings arbeten någonstan inne vid Liljansskogen, så där var det ändå värre. Tvärstopp vid Östermalms City Camping. Allt stod stilla, så jag vände om igen för att ta mig ut via Lidingövägen, Vallhallavägen och Roslagstull. Passerade Tekniska Högskolan c:a 17:40, med andra ord 10 minuter senare än bussen som jag brukar ta. Tog sin lilla tid, men vid Albano så började det rulla på.

Väl hemma blev det en kvälls tur. Den gick via Gottröra - Löfsta Säteri - Fredriksberg - Torsholma - Salby - Kårsta - Rö - Finsta - Rimbo. En liten sväng på 6 mil. Fina små vägar. Ganska kurviga. Nette var med ikväll. Premiär turen för henne denna säsong. Denna kväll var första kvällen denna säsong som det inte blev lite kyligt innan vi kom hem igen.

Ha de! 


Måndag 10 Maj....

Igår blev det två vändor till Norrtälje. Blev varmare på eftermiddagen. Förmiddagen värmdes med stapling av ved, Blev riktigt bra. 10 kubik staplades i ett nafs. Nu väntar 2 x 10 till. Imrogon verkar det bli sol, så då blir det nog hoj till jobbet.

Ha de!

Fredag den 7 Maj....

Då vare fredag kväll igen och helgen framför oss. Enligt norrbaggen så ska det bli pissväder i helgen och han brukar inte ha så fel även om man just nu önskar det. Var ut igår kväll efter jobbet och körde lite med Tommy å Jonathan. Vi var in till Norrtälje och snurrade runt lite innan vi åkte hem igen. Blev som vanligt lite kyligt på hemvägen. Jag klarade mig bra med mina nya fina handskar, men Tommy och Jonathan frös. Mest om händerna. Tunna skinnhandskar blir kalla om det inte är någon värme i luften. Mina handskar e vadderade och sköna. Perfekta att ha på vår och höst och en och annan "sommar kväll" då tempen sjunkigt.

Ha de!

Onsdag 5 Maj.....

Idag fyllde man år. 11 år kvar till pension, men med min tur så höjs väl pensionsåldern samma år som jag ska gå i pension. Ingen riktig värme ännu. Det är bara solen som värmer ännu. Försvinner den så blir det kallt eller om man är i skuggan. Beight.

Latchade (stavas det så?) med Garmins MapSource program och klurade ut hur man skulle kunna göra för å ansluta sig till en färdig rutt som nån annan gjort. Va enklare än jag först trodde. Skulle vilja göra en långtur med hojen. Får väl kanske bli nån lite längre i sommar.

Nette kom och överraskade mig med en hojtårta till jobbet!!
 Ha de!

Man kan ju alltid önska....

Ja man kan ju alltid önska. Testade den på MC Live och den satt som en keps kan man säga. En mycket lätt hjälm. Carbon. Integrerat solvisir. Står högt på whish list.. Bilden från ACE Custom. Om jag skulle få önska nåt så var det att det fanns snabbfäste. Funkar ju med dubbel D-ring med när man pulat ett tag.
 Ha de!

Måndag 3 maj......

Äntligen ett hojfik med mat på nära håll. Texten nedan hämtad från deras sida Route 276.

Route 276  "Ett ställe att hänga på i sommar för motor intresserade"

Här kommer en liten presentation av oss och vårt nya koncept efter väg 276. ( se karta )

Vi tog över gamla nedslitna restaurangen/butiken i Åsättra (ca 1 mil efter Åkersberga på väg 276).

Genom 3 månaders slit med att renovera, städa har vi nu blivit klara med allt. Stället har fått ett rejält ansiktslyft och planerna inför sommaren är stora. Vårat primära mål är att bli ett attraktivt "hak" för motorentusiaster.

Här serveras rejäla portioner med hamburgare med namn som tex "Raggarburgare" eller  "Customburgare", eller varför inte sätta tänderna i en saftig hemlagad 200 grammare fullproppad med smaskiga tillbehör? I en härlig mix av motorljud och lukten av nygrillad mat samt glada människor tror vi sommar kvällarna kan bli fulländade.

Naturligtvis ska man även kunna unna sig en rejäl oxfile med potatisgratäng, eller om man vill känna hur Elvis kände sig efter att han hade satt i sig sin macka slinker man in i butiken där det finns färdiga mackor modell "HUGE". Eftersom kött är varje mans rättighet har vi grymt bra priser på köttet. För tillfället kan man köpa Oxfile för 139 kr kg eller gillar man entrecote bättre betalar man ynka 75 kr kg!

Runt 20 april fattas även beslut om vi kommer få rättigheter, vid ett ja kommer uteservering byggas och vi kan se framemot rock`n roll band som lirar.

Vidare kommer vi anordna tävlingar varje helg där folk kan visa upp sina bilar/hojjar och vinna priser.

Kordinaterna är: N59 31.667 E18 26.016

Ha de!


En ny film igen....

Klipp från resan tíll gruvan och hem igen.

Söndag 2 Maj...

En händelse rik helg. I lördags bar det av till Barkarby och MC Live 2010. Många hojar att kolla på och bli lite sugen.  Idag har vi blivit firade Tommy och jag. Dagen började kan man säga med en sväng till ACE Custom i Upplands Väsby. Tommy och jag investerade i ett par handskar ivar. Jag ett par tjockare, då dom gamla har börjat gå sönder, och Tommy ett par sommar handskar. Jag fastnade för ett par i lysande färg som var skitsköna. Nu ska det synas när man hytter med näven. Dom hade till och med en lite "gummilist" på vänster pekfinger för att torka av visiret från vatten när det regnar.

Hem igen från Ace Custom och tog emot födelsedags gästerna. Rickard ringde och han skulle ut en sväng med hojen och jag sa att han kunde titta förbi på en kopp. Han matade in adressen i GPS´n och sen bar det iväg. Han tog en fika och vi surrade en stund. Tommy och jag slog följe med honom och vi valde lite småvägar. Kårsta mot vallentuna blev det.

En liten kul grej hände. Jag har kontakt med Tommy via bluetooth och Rickard kunde jag ringa till. Vid en ganska skarp högersväng med skymd sikt finns det en korsning. Jag skulle säga åt Tommy att hålla igen lite då Rickard var en bit efter. Jag fick ingen kontakt med Tommy och han försvann runt kurvan. I backspegeln ser jag Rickard försvinna ner på vägen till vänster. Försökte få tag i Tommy igen, men lyckades inte. Ringde Rickard, men bluetooth headsetet kopplade ner. Vände och åkte efter Rickard och fick till slut tag på honom och bad han stanna så hämtade jag upp honom igen. Telefonen ringde och det var Tommy som upptäckt att vi var försvunna. Han hade sett mig åka ner på en annan väg och fäljde efter en bit innan han stannade och ringde.

Hur det kan bli om kommunikationen bara försvinner en lite stund. Min tanke var när jag såg Rickard vika av ner på vägen var: Jaha där försvann han också...

Jag fick tag i alla igen och i samlad trupp körde vi mot Vallentuna och vidare mot Upplands Väsby. Vi skiljdes vid Upplands Väsby. Tommy och jag tog en fika och en Cheesburgare på Donken. Vi åkte från Upplands Väsby mot Täby Kyrkby. Fint med GPS. Bara mata in hem och sen bär det iväg. Man blir ju alltid lotsad hem på nån väg. Vi åkte till slut mot Vallentuna igen och åkte hem samma väg som vi kom.

En kalas helg med mycket hojåka blev det.

SMC har en kampanj: SMCs Se Oss


Ha de!

Lördagen 1 Maj.....

Idag var vi (Tommy & Jag) till Barkarby för å kolla på MC LIve 2010. Lagom mycket folk då vädret inte va på topp. Mulet och blåsigt som fan. Det blev ingen provkörning av hojar. Risken e att man blir såld,. Satte mig dock på en Bandit 1250 FA och det räckte kan man säga. Ögonen gillar men kroppen säger ifrån. Samma sak med Ducati Multistrada.

Besikta hojen och den gick igenom med en hårsmån. Bullernivån får vara max 103 db och min hoj hade just 103 db. Det va en strykare kan man säga. En HD före mig hade inte lika tur 107,8 db, så det var bara att återkomma. Nu kan man köra 2 år igen.

Idag fick jag min födelsedagspresent. En mycket behövlig sak till min kära 740 GLT. Det var en ljuddämpare. Köpte röret som går över bakaxeln förut, men konstaterade ganska snart att den inte hade någonstans att sitta framåt. Tack allihopa för den fina presenten. Det var Ted som kom med förslaget fick jag höra. Han satte även dit den. Fan va bra med mekaniker.

Nägra bilder från MC Live i Barkarby:

 MV Agusta Ducati Multistrada Suzuki GSX-R 1000
Ha de!

RSS 2.0