Lördagen den 28 Augusti....

Idag blev det en sväng på 24 mil. En tur jag tänkt göra förra året, men nu blev den av.

Vaknade med att solen sken in genom persiennerna. Helt ok att sätt att vakna på en ledig dag. Yr.no hade lyckats igen med att spå vädret. Jonathan kom ner och skulle hänga på en bit innan han var tvungen att åka till jobbet. Efter sedvanvlig tankning av hojarna så bar det iväg på 280 mot Hallstavik. Vid korsningen Uppsalavägen och 76:an så stannade vi och snackede lite innan Jonathan skulle fortsätta mot Uppsala via Bladåker. Tommy och jag åkte ner mot Hallstavik för att ta Kustvägen upp mot Hargshamn. En riktigt slingrig väg med backe upp och backe ner. Nu hade dom reparerat vägen på första delen genom att lägga på nån slags grus. Grus och hoj är två element som inte går bra ihop. Kände ett par gånger att cykeln släppte, men får man bara inte panik och börjar bromsa och ha sig, så rättar hojen till sånt själv. Om det nu inte är för mycket vill säga, men då har man nog valt fel körstil från början mot vad vägen tillåter.

Ut på 76:an igen och fortsatte mot Östhammar. I somras letade vi efter ett fik som vi var på i Östhammar utan att hitta det igen. Senare slog det mig att det inte låg i Östhammar utan i Öregrund. Vi passerade Östhammar och åkte via Ed Sjövreten - Karön - Rovön - Björknäs - Söderby Karlsäng till Öregrund. Liten fin väg från Östhammar till Öregrund. Väl framme i Öregrund hittade vi fiket direkt. Nu blev det ingen fika utan vi tog en 150 gr istället. Vi gick runt ner vid bodarna och kollade lite. Verkar va ett mysigt ställe Öregrund, men är väl total dött på vintern kan jag tänka mig.

Upp igen i sadeln och vidare. Gimo var nästa tänkta stoppställe. Bolkavägen ut till 76:an och sedan söderut. Passerade Norrskedika som det faktiskt var lite liv och rörelse i. Dom få affärer längs 76:an som fanns var öppna. Bakluckeloppis utanför festplatsen. Inte så mycket bilar, men det kanske hade varit mera tidigare. Var där för typ 100 år sen och såg på Thorleifs. Strax kom vi fram till Gimo. Letade oss in till centrum och där var något slags jippo. Artister som sjöng på torget framför Gimo Gallerian. Inte så mycket folk tror jag även om Gimo inte är så stort, men mer en så kan dom prestera. Vädret var ju kalas. Swedbank hade trassel med sina bankomater för varken i Öregrund eller i Gimo så funkade dom. Fiket i Gallerian kunde inte ta kort, men tjejen sa att det gick bra att ta ut i en klädbutik bredvid. Sagt å gjort. Nu kunde vi få en välbehövd fika. Klart godkänt kaffe. Blev en dammsugare till Tommy och en Toscakaka till mig. Satt fint. Det var tänkt att vi från Gimo skulle ta oss hem via väg 273 mot Almunge, men vi bestämde oss för att följa väg 288 in till Uppsala.

Ut från Gallerian och upp i sadeln igen. En mycket tråkigare sångare än dom tjejer som sjöng när vi kom dit. Ut på 288 och kosan styrdes mot Uppsala. Tråkig väg att åka hoj på långa rakor och 90 väg. Vi skulle till Fyrishov och surra lite med Jonathan. Vi kom fram till Fyrishov och Jonathan kom strax ut. Han verkar inte ha långt till dörren han inte. Vi snackde en stund och funderade på alternativa vägar hem, men klockan sprang iväg så vi bestämde oss för att ta gamla Uppsala vägen hem. Väl hemma så var maten alldeles strax klar så det var bara att sätta sig. Gott efter en dag i sadeln.

Vad som grämer mig var att jag glömde min telefon och därmed kameran. Den la jag på laddning i morse, så den skulle va pigg hela dagen. Kom på att den låg hemma när vi hade åkt runt 1 mil hemifrån. Surt. Kul att lägga upp foton för att sedan titta på i vinter och drömma sig tillbaka.

Ha de!

Mälaren Runt 2010

Så var årets upplaga av Mälaren Runt gjord. Ser redan fram emot nästa års runda.

I år åkte Tommy, Jonathan och Rickard med. Monica åkte med också bakpå. Rickard mötte upp vid Statoil i Solna. Det var strålande sol när vi åkte hemifrån och vi såg fram emot en härlig dag i sadeln. Ju närmare Solna vi kom så mulnade det på, men inget regn föll. Jonathan tog en frukost macka vid Statiol macken och Tommy en fika medans vi väntade på Rickard. Det dröjde inte många minuter innan Rickard gled in med sin BMW 1200 RT på macken.

Vi pratade en liten stund medans Jonathan och Tommy slukade sina inköpta varor. På med hjälmarna och vidare mot starten. Vi gjorde som förra året och körde ut på Essingen direkt utan att åka ner till själva starten. Ett år åkte vi ner till starten, men det var inte så kul att ligga i kö hela vägen bortom Södertälje. Vi åkte ungefär 10 minuter innan riktiga starten gick klockan 11. Många gjorde samma sak som vi och gled iväg före. Lite kö blev det men ingen fara alls. Värst blev det genom Södertälje, men så är det.


Första stoppet gjorde vi i Turinge som vi brukar. Det smakade riktigt gott med kaffe och mackor som Monica gjort iordning på morgonen. Här var det mer hojar än förra året när vi stannade. Några små regnstänk hade vi fått på oss, men inte så det blev blött. Skönt att sträcka lite på sig efter en stund i sadeln. Vi körde vidare på vår färd runt Mälaren.


Nästa stopp blir det traditionella vid Sulas MC i Strängnäs. Fram med fikat och mackorna igen. Lika gott denna gång vill jag lova. Här fick Sussie lite soppa som också hör till traditionen. Ganska liten tank, så jag kommer runt 20 mil på en tank. Lite avundsjuk på dom andra som inte behövde tanka. Vi övervägda om vi skulle ta av mot Enköping eller köra mot Eskilstuna. Det var lite mörka moln mot Eskilstuna, men vi valde det i alla fall.

På nåt sett så lyckades vi undvika regn trots dom mörka molnen. Bara enstaka små duggregn passerade vi. Den tråkigaste vägen är den efter Strängnäs mot Eskilstuna som uteslutande går på E20. Där skulle man hitta/ta en annan väg som är mindre. Finns säkert nån gammal väg mellan Strängnäs och Eskilstuna som är roligare. Vi passerade Enköping som verkar vara en mysig liten stad. Där går folk man ur huse för att se på hojarna som passerar. Genom hela Enköping är det fullt med folk som vinkar glatt. Balkongerna fyllda längs vägen med åskådare. Jag minns första gången vi åkte Mälaren Runt och blev förvånade att det var sån uppslutning med åskådare hela vägen. Gammal som ung tar sig ut för att titta. Härligt...

Såg några som inte skötte sig riktigt som man ska, med risk för påföljande incidenter. En hoj som låg längst ut till höger i vägrenen och körde förbi oss alla som stod i kö, för att sedan mer eller mindre bara vika in framför en bil som troligen inte uppmärksammade honom utan törnade till hojen så den höll på att välta. En hoj hade åkt av vägen på ett ställe. Vet ej hur det gick för föraren. Det var ganska grova stenar där cykeln låg så det måste ha slagit i ordentligt.

Längtar redan till nästa års Mälaren Runt.

Ha de!Söndag 1 Augusti.....

Så var det söndag då och i morgon börjar sista semester veckan. Den skall tydligen börjas med regn måndag och tisdag. Onsdag ska bli fin och resten av semestern blir halvtaskig eller halvbra.

Idag var det iaf en fin dag fast blåsig. Lasse ringde och vi tog en tur upp till Singö och fikade. Vi tog raka vägen upp på 263:an. Fick parera lite i vindbyarna. Vi mötte många hojar. Det var ju ett tag sen det var så här fint väder, så många passade nog på. En våffla med 2 kulor blev det efter mackan och kaffet. En Rom/Russin och en marsipan/choklad. Skitgott. Dök upp lite fler hojar medans vi satt där. Raketer och glidare och touring. Blandat alltså. Snackade med två som kom på HD och det visade sig att dom hade en bekant boende i Rimbo. Ingen vi kände, men ändå.

Vi åkte hem samma väg och följde med Lasse till Preem i Norrtälje där han skulle hyra en film. Passade på att kolla lufttrycken i däcken och det var för lite som jag misstänkte. Det känns direkt när det är för lite tryck. Nu var det hela 1 kps för lite i fram och det gör hojen trögstyrd vid låga farter och "gungig" på nåt sätt. Bak var det bättre. Där skillde det bara 0,5 kps. Hojen gick som på räls hem till Rimbo igen. 

Ha de!

RSS 2.0