Söndag den 31 Jan....

 • Sunrise 08:01
 • Sunset 15:58
  -9, växlande molnughet. Lätt snöfall.
 • Idag har vi varit ner till Birgittagården och hyllat mamma som fyller 87. Det har inte hänt nå speciellt annars på fronten. Black & Decker maskinen var för stor den med, så jag måste skruva bort ramen som håller fotpinnarna bak. Beight men så får det bli.

  Ha de!


  Tisdag 26 Jan...

 • Sunrise 08:12
 • Sunset 15:46
  -8, mulet.
 • Då har tisdagen passerat med. Var till Clas idag och bytte skruvdragaren. Blev att lätta på lädret och köpa en Black & Decker mini skruvdragare. En krafitigare maskin som orkade mer helt enkelt. Jag minns när Black & Decker dök upp i handeln. Den ansågs vara en ren hobby maskin som var billig. Då fanns väl egentligen bara Bosch på marknaden. Pappa hade en Black & Decker borrmaskin och den fungerar än idag. Den är minst 40 år gammal. Nu har dom stigit i pris och status. Köpte till en sats med bits och borrar.

  Blev ingen test att borra i bullten som sitter kvar i hojen ikväll. Tiden rann iväg igen. Såg till att sprida ut lönen till höger och vänster igen. Tänk om det skulle gå lika snabbt att tjäna ihop den som att sprida ut den.

  Ha de!


  Måndag 25 Jan....

 • Sunrise 08:14
 • Sunset 15:43
  -8, halv klart.
 • Idag bar det av till gubbdagiset och investerasdes. Gängverktyg och liten skruvdragare och bågfil. Gjorde en ny bult till höger fotpinne. blev riktigt bra om jag får säga det själv. Skruvdragaren åker tillbaka imorgon. Såg att den var raffinerat öppnad i ena sidan och det visade sig sen att den inte tog emot laddning. Jobbigt. Troligen någon på Clas som istället för å trassla med reklamation helt enkelt hängde ut den igen. Bökigt e de iaf å gå tillbaka med grejor som inte fungerar. Andra grejen nu på ganska kort tid. En luftavfuktare förut. Kommer troligen å lägga på lite cash för å köpa en med bättre kvalité. Verkar kunna fungera att borra i bulten som sitter kvar med en sådan. Vänstra sidan är klar och det blev stor skillnad på benvinkel för Monica och hon tyckte att det kändes mycket bättre.
   
  Bild 1 e orginal och bild 2 e med fotpinnen nedflyttat. Inte världens bästa bilder men på dom vita revären på mjukis brallorna ser man att benet e mycket rakare. Från nästan 90 grader till 120 ungefär.

  Nu till något helt annat. Kan man köra ett spett i grannens förbannade luft/luft burk som sitter på huset och för ett sjuhelvetes liv? Låter helt enkelt för djävligt och burk fan sitter typ 7 meter från sovrummet. Förbannat irriterande e de.

  Ha de!


  To do list...

  Plocka in ved 
  Skruva på Sussie
  Montera Scala Rider

  Bara viktiga saker som ni ser....


  Söndag 24 Jan....

 • Sunrise 08:16
 • Sunset 15:41
  -8, lätta moln. Solen kommer fram ibland.
 • Då vare dagen före då bidraget för forlorad arbetstid kommer. Alltid lika trevligt när det kommer. Kunnde vara oftare dock...

  Idag blir det vedinplock igen. Går åt som fan när det är så här kallt. Inte bra. Sen ska jag göra plats i garaget för å hissa upp hojen på lyften och börja ta bort fästet för fotpinnar satsen. Dämparna måste bort med och då ere bra med lyften så man kan anpassa bakhjulet bättre med svingen, genom att höja å sänka lyften. Borra ur bullten som gått av och montera tillbaka fästet. I morgon blire Clas för inköp av bågfil och gängverktygssats för att "tillverka" den nya bullten som ska hålla sänksatsen. Hittade faktiskt en som skulle passa på järnbutiken med lite modifikation. Otroligt. Köpte ett par stycken, så fungerar det med den första jag gör.

  Sen ska det väl bli lite montering av Scala Rider Q2 i Tommy´s nya tjusiga hjälm. Sen blir det väl lite kontakt tester med alla tre hjälmarna få se hur det fungerar.

  Ha de!


  Lördag 23 Jan.....

 • Sunrise 08:18
 • Sunset 15:38
  -9, lätta moln.

  Pissit kallt igen. Äckligt. Vill ha värme nu.
  Överväger om jag ändå ska skruva bort pakethållar delen som fotpinnarna sitter på. Det blir ju så mycket lättare att borra upp ett hål i bulten med den bortmonterad. Risken är väl annars att man lyckas skada gängen istället och det e värre problem än nu.
 • Det får nog bli lite skruva Kanske redan ikväll rentav. Var till järnbutiken å fixade 6 mm bullt och en 2 mm borr. Borrar har alltid en förmåga att försvinna precis som allt annat. Bulten behöver modefieras lite i form av kapning och omgängning ner till 5 mm. Då uppstod genast två problem igen. Ingen bågfil och samtliga delar till gängsatsen borta. Får bli ett beösk hos Clas Ohlson på måndag och investering igen.

  Ha de!


  Torsdag 21 Jan....

 • Sunrise 08:22
 • Sunset 15:33
  -3, mulet, (mycke stabilt väder må ja säga)

  4 minuter + per dag. Går åt rätt håll nu. I kväll kom iaf ena sidans sänkningssats på. Blev hyfsat. Lite skrangligt tycker jag, men har inte riktigt fatta funktionen med den mikroskopiskt lilla insex skruven...Nu e man ju skitskraj att skruva fast dom med. Igår tog jag inte i hårt alls. Såg ut som det var nåt med bulten om man tittar på brottytan, men nu e ja försiktig. Kruxet med den mystiska skruven är att den måste skruvas dit när järnet är borta. Kanske inte ens ska va där på min hoj utan kanske till någon annan. Samma sats kanske fungerar på nån annan och istället för att plocka bort den lilla skruven är det samma sats med skruvar. IKEA syndromet. Ibland skruvar över på grund av detta och man funderar så man blir tokig vart dom ska vara.

  Får göra nya försök i morgon. 2 brickor var med som jag inte lyckats få dit någon stans med. Lilla skruven kanske ska bort och brickorna användas istället på min hoj. Kändes lite glapp i sidled när man drog fast järnet.

  Sen blir det att fnula på hur jag får bort resten av den trasig bulten. Ska kolla hur mycket som måste skruvas bort för att få loss ramen som fotpinnarna sitter i. Kanske blir att det är det bästa ändå. Kan bli svårt även med vinkelchuck typ, att kunna borra upp ett hål för skruvurdragaren.

  Ha de!

 • Onsdag den 20 Jan....

 • Sunrise 08:24
 • Sunset 15:31
  -3, mulet.
 • Hämtade ut sänkningssatsen till fotpinnarna ikväll. Skruvade loss ena och började pilla dit sänkningen vilket visade sig vare lite mer meck än jag trodde. Väl intrimmade med tillhörande pytte lilla insexskruv, så började jag dra fast den. Då gick bult helvetet av. Gissa om det blev ramsa. Sitter så till att jag inte kommer åt med borrmaskin för att borra upp, så att jag kan dra i skruvurdragaren. Möjligen kan jag komma åt med hjälp av en böjlig axel att fästa i borrmaskinen, men nån sån har man ju inte. Allternativet är att skruva bort hela delen med pakethållaren och det är ett jävla meck. Blinkersen sitter även där så för att få nån nytta med det, så måste även dom lossas från den ramen.

  Skulle mäta bulten som gick av med skjutmåttet. Der gick åt helvete det med. Skjutmåttet rörde sig inte en mm. Hur fan kan ett skjutmått gå sönder. Kan fan bara ske här hemma. Bulten e för övrigt nån jävla specialare med, som säkert inte finns å få tag på. Får väl bli en special lösning. Skulle titta i Clas Ohlson´s katalogen efter bulten och hittar inte en enda jävla katalog. Webb butiken e värdelös om man letar efter nåt som man inte riktigt vet vad det heter. Söker man på bultar får man upp typ 4 artiklar och inget av dessa e nån jävla bult.

  Nu ere jävligt pissigt!!!!!

  Ha de!


  Tisdag 19 Jan....

 • Sunrise 08:26
 • Sunset 15:29
  -3, mulet, lätt snöfall.
 • Om ni kommer ihåg så började, den 12 Augusti 2009, en viss bearbetning av Monica angående en ny typ av hoj. En sport/Touring hoj och då en Suzuki Bandit 1250 SA, Jag har den som bakgrundsbild på datorn och ju mer man ser den ju mer gillar man den. Jag sa redan då att små portioner lite då och då skulle nog göra susen och det har det. Ikväll när hon såg bilden så tyckte hon att den var snygg och vad annat kan man säga. Hon frågade om det blir nästa hoj och vad en sådan kostar. Nu börjar det likna nåt....

  Tyvärr tror jag nog att passagerar platsen inte e vad den är på Intrudern. Jag skulle vilja provköra en Intruder 1400 och denna och jämföra hur dom är. Ska försöka göra det i sommar.

  Ha de!


  Måndag 18 Jan.....

 • Sunrise 08:27
 • Sunset 15:26
  -3, mulet, lätt snöfall
 • Då kom det en skvätt snö igen då. Vad annat är att vänta, men det känns inte bra. Va ner i garaget och vred igång hojen. Nu gick det bättre när batteriet hade fått lite godis. Nu längtar man riktigt mycket till man kan rulla ut.... I morgon blir det nog meck med fotpinnarna bak.

  Ha de!


  Söndag 17 Jan.....

 • Sunrise 08:29
 • Sunset 15:24
  -3, mulet, lite blåsigt, så det kändes rätt kallt :-(
 • Idag blev iaf hojen tvättad! Nu e den skapligt ren igen, men den behöver mer putts på sig. Ska gå igenom den med Autosol så kromen glänser ordentligt. Försökte dra igång den för å lyssna, men vill den inte brumma så brummar den inte. Fick sätta batteriet på laddning. Var ett tag sen jag hade det på underhållsladdning.

  Ha de! 


  Blogginlägg av Andreas , runars son ! :)

  Ja, hej pappsens blogg ! :)
  Det har inte blivit ett enda åkning nu när det är snöigt..
  Haha jag vet pappas dröm just nu.. Att det ska bli sol !
  Han har pratat lite om sin motorcykel idag att han putsat den och det!
  Förmodligen HAR eller SKA han skriva det.
  Jag har nog hört mer än 9999 ord från pappa denna Vinter, haha !
  Ja, det var väl allt jag orkade skriva , hehe..
  Skriver inte på länge nu om han blir sur, det vet man ju faktiskt inte, haha.
  Ja men hejdå pappsens blogg ! :)

  Vi syns i sommar, sussie ! ( Suzukin ) :)

  Lördag 16 Jan....

 • Sunrise 08:30
 • Sunset 15:22
  -1,5, mulet.
 • William kom hem idag redan. Skulle komma på söndag, men dom hade ledsnat å va i "fängelset". Stor ståldörr till rummet kändes lite skumt. En nöjd liten kille som kollade nyfiket, när han åkte runt från famn till famn.

  Här har han fått ny blöja och ligger så nöjd.

  Blev alltså ingen hojtvätt idag, men ska bli imorgon om vädret tillåter. Verkar bli hyfsat varmt imorgon med.

  Ha de!


  Fredag den 15 Jan....

 • Sunrise 08:32
 • Sunset 15:19
  -3, mulet, några snökorn.
 • Då har man blivit farfar sen sist man skrev. William tittade ut den 14 Januari 22:44. Här är han 1 dygn gammal eller ung kanske man kan säga. I morgon Lördag ska vi åka å hälsa på dom och på söndag kommer dom hem till Norrtälje.

  Ska försöka tvätta hojen imorgon. Skulle bli runt -2 grader, så då ska man väl kunna tvätta den och torka den i garaget.

  Ha de! 


  Onsdag den 13 Jan.....

 • Sunrise 08:35
 • Sunset 15:15
  -10, disigt
 • Om man tycker det är kallt kan man kolla på Eureka, Canada. Dom har -20 på sommaren och ner till -40 på vintern. Det är den kallaste bebodda staden.. Att dom inte flyttat förr förvånar mig. Hur fan kam man bo i ett sånt klimat. Sommer vs Vinter = pest vs kolera.

  Kan någon förklara varför såna där hörlurar man har till telefonen alltid trasslar till sig så förbannat? Jag har radio och mp3 i telefonen, men jag drar mig för att lyssna på grund av det jävla trasslet med lurarna. Överallt ser man folk som sitter och pillar och tråcklar för att få nån ordning på sladdarna. Man hinner åka typ en mil innan man lyckats reda ut den gordisk knuten.

  Såg på Clas Ohlson i Täby ett par blåtands hörlurar. Ska kolla mer på dom. Ett problem blir ju att lyssna på radio, då sladden till lurarna är antennen. Men å andra sidan kan ju skiten ligga där som en boll. Kan använda en del av sladden och skippa lur delen.

  Ha de!


  Tisdag den 12 Mars.....

  Sunrise 08:36
  Sunset 15:13
  -12 grader, disigt.


  Idag kom sänknings satsen för bakre fotpinnarna. Hämta dom får jag göra när ersättningen för förlorad fritid kommer. Ska bli intressant å se hur det blir. Tror det kan bli riktigt bra med dom 13 cm lägre än nu. Monica kommer å sitta som en drottning.

  Kollade inlägg från 2009 och så att jag åkte hoj den 8 Mars. Det var visserligen bara +3 grader, men 2,5 mil blev det. Efter det blev det snö igen och den 31 Mars åkte jag hoj till jobbet första gången. Få se hur det blir i år..

  Enligt norrmannen så skulle det bli riktigt milt (-1) på lördag. Om det blir det så kommer Sussie å få en tvätt. Får ågren varje gång jag passerar genom garaget...Men det går ju fan inte å tvätta hojen när det är -10 eller kallare.

  Ha de!


  Ny garmin sida.....

  Ny sida för Garmin där jag laddar upp mina rutter med hojen.

  Ha de!

  Lördag 9 Jan......

  Då blev det lördag igen. Några dagar närmare säsongen igen. Lite moddning ska ske på hojen innan pårlan ska ut. Fotpinnar bak skall sänkas 13 cm. Blir nog mycket mindre knä vinkel för Monica. Hon får ont i benen om det blir lite längre sträckor. Stötdämpare skall bytas. Va på g redan förra året men blev inget byte. Nu slår det igenom om det kommer större gropar. Inte bra. Sänk satsen för fotpinnarna blir niog först ut. Löjligt vad det ska kosta egentligen. Men så ere. Vill man va fin får man lida pin.

  Solen skiner ute. Vet inte hur kallt det är ännu, men kan tänka mig att det e nog runt 13-14 minus (Edit: -18 ). På schemat står ved inplockning igen och upp till Nette å fixa med hennes dator. Sen brukar det i vanlig ordning tillkomma en hel del, så det man tänkt blir inte av iaf.

  Nu ska jag masa mig upp och se om det finns färdig kaffe eller om man e tvungen å koka.

  Ha de!

  Gruvan väntar...

  Då väntar gruvan igen. Dags å börja jobba igen. Känns tungt som vanligt. Kallt som fan, men förra året den 6 Kan var det runt -15 grader också. I alla fall på nätterna. Ska ju bli ite mildare nu här iaf. "bara" -5 så man får leta efter myggoljan.

  Idag har det inte hänt så mycket heller. Var å lekte med Milo en stund. Han leende smittar av sig. PLockade in lite ved igen. Eldat i öppna spisen för å få lite extra värme. -24 grader var det i morse när man vaknade. Inget kul. Blir lite ukylt inne med då vi vedeldar. 14 grader hade vi i morse, men det stiger ganska fort när man börjar elda.
   
  Ha de!


  Man blir verkligen orolig.....

  Man blir verkligen orolig för den globala uppvärmningen. Endast -20 grader och det väntas bli -40 grader i Dalarna. Ett tåg satt fast i snön i 20 timmar i Kina. 100 personer hade frusit ihjäl, nu kommer jag inte ihåg vart. Tänk vad kallt det hade varit annars...

  Ha de!

  Lördag 2 Jan....

  Idag snöar det igen. Äckligt..
  Vilken tur att vi har fått en global uppvärmning. Nu är det -9 grader. Undrar hur kallt det hade varit annars? Ja mycke bullshit ere nu förtiden.

  Läste att "faran" för svininfluensan är nu över tack vare massvaccinering och handsprit. För det första. Hur många av Sveriges befolkning har vaccinerats? Inga siffror har visats. För det andra. Handsprit hjälper bara mot baciller inte virus som svinis är. Inte mycke alltså som tyder på att dom åtgärder som gjorts har hjälpt. Detta har precis som vilken fluensa som helst, avtagit av sig självt, men som vanligt så finns det smarta personer som tar tillfället i akt att tjäna pengar. Allt handllar om pengar.

  Äntligen kom sanningen fram om mellandagsrean med. Smart drag att höja ordinarie priset innan för att sedan ha mellandags rea med större vinst än med ordinarie pris. Är det någon som tror att butikerna säljer varor utan att gå med vinnst? Stor vinst dessutom. I så fall är ni välkomna till verkligheten.

  Ha de!


  Nyårsdagen 2010....

  Ja då var det ett nytt år igen. Summering av året som varit. Största händelserna är väl två nya pluttar till släkten (Milo och Dexter). Björn och Ewa´s bröllop är en annan stor händelse. Väldigt tätt efter kommer den fantastiska dagen då vi åkte Mälaren Runt. Bredde mackor som vi lämnade kvar i hallen hemma. Fast egentligen så var varje gång vi var ute och åkte hoj fantastisk. Vann på triss lott. 10 tusendelar av 1 miljon (på hela året typ). Låter mer än dom 100 kronor som det egentligen var.

  Vad händer 2010? Två pluttar till detta år. En är beräknad till den 4 Januari (Ted & Johanna) och en ska komma i Juni eller var det Juli (Lina & Rickard). Då e vi uppe i 6 barnbarn. Mälaren Runt blir den 21 Augusti. Hoppas vädret blir som 2009. Då var det kanon väder hela dagen. Underbart. Hoppas fortfarande på den där stora Triss vinsten. Kanske  kommer den i år...

  God fortsättning får man väl säga nu då..

  Ha de!

  RSS 2.0