Vilken underbar dag.....

Vilken underbar dag det blev. Solen strålade och det var rena rama sommarvärmen. Vi började med att ta ut mamma på en tur i rullstol på Rimbo. Hon hade fått utbetalnings avier som kunde lösas in på ett flertal ställen (såg det ut som). Det enda säkra kortet enligt avin var OK-Q8. Vi traskade dit och försökte, men dom kunde inte lösa in dom, men kanske ICA kunde. Vi gick vidare till ICA, men inte heller där gick det. Vi fick iaf veta att Konsum kunde lösa in dom. Nu hör det till saken att Konsum passerade vi alldeles i början av vår färd. Att vi inte prövade där först, berodde på att det stog att dom kunde lösas in på Coop. Vad jag inte visste var att Konsum numera heter Coop Konsum. Hur många gånger har dom bytt namn egentligen? Där löste vi in avierna och gick sedan till Chocolate och tog en glass, pinsvettig efter gångmarschen. Ner igen till Birgittagården med mamma, lagom till hennes lunch.

Sen åkte vi hem och svidade om till hojkläder. Siktet var inställt på Grisslehamn. Lite ny fräsh (som om den hinner bli gammal) soppa á 13:22 litern från Shell nere i Vallby. Ett gäng med hojar passerade mot Hallstavik när vi tankade. Fulltankad igen så bar det iväg på 280 mot Hallstavik. Strax utanför Rimbo stod gänget som passerade vid Shell. Efter Edsbro tog vi av 76:an mot Söderbykarl. Ut på 283:an mot Grisslehamn. En del hojar mötte vi på vägen. Några åkte själva och en del var i par. Alla vinkade glatt, som vanligt. Ett kortare stopp gjorde vi i Älmsta där vi gick in på Knallen. En butik med lite av varje. Såg till exempel en Gardena koppling till trädgårdsslangen som jag köpt några dar tidigare för 12 kr. Jag fick ge 19 kr och tyckte det var bra. Fick ett SMS från svärmor att hon bjöd på mat när vi kom hem. Då var matfrågan avklarad och vi blev jätte tackasamma för det. Skönt å slippa tänka på det när man kommer hem. Vi åkte vidare mot Grisslehamn. I var och varannan korsning stod det skyltar om gårdsbutiker. En sålde t.ex ost från eget ysteri. För att inte tala om alla loppisar. Åkte längs med Väddö kanal och en del båtar var ute. Dom i båten var säkert minst lika lyckliga som vi.

Framme i Grisslehamn så gled vi ner en snabb sväng till hamnen runt bodarna. Morsade på två hojåkare som satt och vilade sig i skuggan. Båda åkte BMW 1200 GS. Vi åkte ut igen på 283:an mot Marinan och stannade och tog en glass. Vet inte vad stället heter, men det är typ första stället där man kan köpa glass på höger sida.  När vi satt och åt vår glass så hade Ålands båten lagt till. Ett stort gäng med hojar kom från båten. Det var säkert en 20 - 25 hojar. Var säkert nån klubb som hade varit över på Åland och åkt. En brokig skara hojar, med allt från sport hojar till glidare. När vi satt där så funderade vi på att ta vägen förbi syrran och hennes man för att hälsa på. Sagt å gjort. Vi äntrade hojen igen och gled iväg mot syrran.

Tillbaka på 283:an mot Norrtälje. Vek av över Trästabron. Skulle stanna där å ta ett kort tänkte jag, men det blev inte så. Jag e så dålig på å ta kort när vi e ute och åker (skärpning på mig). Tjusig bro. Minns när färjan gick över kanalen. Bron blev nog ett lyft för befolkningen som behövde passera kanalen. Direkt efter bron så går det en väg till vänster som e en trevlig hojväg till Älmsta. Vi åkte åt höger mot Herräng. Några kilometer efter bron så bor syrran. Där fick vi nybakad äppelkaka med vaniljsås och kaffe med bullar och kakor. Det smakade jättegott efter turen vi gjort. Mycket trevligt å träffa syrran å hennes man. Blir inte så ofta trots att vi bor nära. Det var dags att fortsätta hem igen till svärmor och maten.

Vi gled vidare i lugn takt mot Häverödal. Ut igen på Edobovägen mot 76:an. Passerade Skebobruk. Minns hur jag i unga år tillsammans med mamma åkte tåg till Skebobruk med våra trampcyklar och cyklade sen till min farbror i Ekeby, Söderbykarl. Edsbro passerades för andra gången idag och vidare mot Rimbo. Svängde in till svärmor och åt en underbar middag. Potatisgratäng och köttfärslimpa som var special för mig då dom andra åt kyckling till potatis gratängen. Är inte så förtjust i kyckling, men visst äter jag det. Efter maten blev det en snabbis upp till Lina och Rickard och Milo. Dom hade precis börjat på altanen idag. Plintarna var på plats, men inget mer. Milo blev rädd när vi kom brummande, men det gick snart över.

Hemma igen blev det ett eller kanske två glas vin på altanen som avslutning på denna underbara dag. Den var rätt. Rakt igenom. Nu ere gott å leve...

Nägra få bilder blev det iaf:
  
Ha de!

Kommentarer
Postat av: Tommy Larsson

Gillart starkt =)

2010-05-17 @ 16:59:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0