Mälaren Runt 2010

Så var årets upplaga av Mälaren Runt gjord. Ser redan fram emot nästa års runda.

I år åkte Tommy, Jonathan och Rickard med. Monica åkte med också bakpå. Rickard mötte upp vid Statoil i Solna. Det var strålande sol när vi åkte hemifrån och vi såg fram emot en härlig dag i sadeln. Ju närmare Solna vi kom så mulnade det på, men inget regn föll. Jonathan tog en frukost macka vid Statiol macken och Tommy en fika medans vi väntade på Rickard. Det dröjde inte många minuter innan Rickard gled in med sin BMW 1200 RT på macken.

Vi pratade en liten stund medans Jonathan och Tommy slukade sina inköpta varor. På med hjälmarna och vidare mot starten. Vi gjorde som förra året och körde ut på Essingen direkt utan att åka ner till själva starten. Ett år åkte vi ner till starten, men det var inte så kul att ligga i kö hela vägen bortom Södertälje. Vi åkte ungefär 10 minuter innan riktiga starten gick klockan 11. Många gjorde samma sak som vi och gled iväg före. Lite kö blev det men ingen fara alls. Värst blev det genom Södertälje, men så är det.


Första stoppet gjorde vi i Turinge som vi brukar. Det smakade riktigt gott med kaffe och mackor som Monica gjort iordning på morgonen. Här var det mer hojar än förra året när vi stannade. Några små regnstänk hade vi fått på oss, men inte så det blev blött. Skönt att sträcka lite på sig efter en stund i sadeln. Vi körde vidare på vår färd runt Mälaren.


Nästa stopp blir det traditionella vid Sulas MC i Strängnäs. Fram med fikat och mackorna igen. Lika gott denna gång vill jag lova. Här fick Sussie lite soppa som också hör till traditionen. Ganska liten tank, så jag kommer runt 20 mil på en tank. Lite avundsjuk på dom andra som inte behövde tanka. Vi övervägda om vi skulle ta av mot Enköping eller köra mot Eskilstuna. Det var lite mörka moln mot Eskilstuna, men vi valde det i alla fall.

På nåt sett så lyckades vi undvika regn trots dom mörka molnen. Bara enstaka små duggregn passerade vi. Den tråkigaste vägen är den efter Strängnäs mot Eskilstuna som uteslutande går på E20. Där skulle man hitta/ta en annan väg som är mindre. Finns säkert nån gammal väg mellan Strängnäs och Eskilstuna som är roligare. Vi passerade Enköping som verkar vara en mysig liten stad. Där går folk man ur huse för att se på hojarna som passerar. Genom hela Enköping är det fullt med folk som vinkar glatt. Balkongerna fyllda längs vägen med åskådare. Jag minns första gången vi åkte Mälaren Runt och blev förvånade att det var sån uppslutning med åskådare hela vägen. Gammal som ung tar sig ut för att titta. Härligt...

Såg några som inte skötte sig riktigt som man ska, med risk för påföljande incidenter. En hoj som låg längst ut till höger i vägrenen och körde förbi oss alla som stod i kö, för att sedan mer eller mindre bara vika in framför en bil som troligen inte uppmärksammade honom utan törnade till hojen så den höll på att välta. En hoj hade åkt av vägen på ett ställe. Vet ej hur det gick för föraren. Det var ganska grova stenar där cykeln låg så det måste ha slagit i ordentligt.

Längtar redan till nästa års Mälaren Runt.

Ha de!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0