Kvalificerat sktisnack...

Idag på väg till jobbet lyssnade jag på radio och fastnade på kanal 1 av alla kanaler. Blev lite intresserad av vad som egentligen sades. Det kan jag säga att det var egentligen ingenting. En massa bullshit som inte betydde någonting. En lam reporter som intervjuade en social sekreterarchef nånstans från norrbotten. Hon svarade inte på någonting av dom frågor som ställdes.

"Det kan jag inte svara på då jag inte har allt underlag". (Är du inte chef å ska ha koll på din organisation?)
"Har inte följt utredningen från början, så jag kan inte svara på det". (Är du inte insatt som chef för din avdelning?)
"Vi får se vad det blir för resultat och ta ställning utifrån det". (När kan ni se ett resultat?)
"Visar det sig vara så, så kommer vi att agera i enlighet med dom riktlinjer vi har". (Vilka är riktlinjerna?)

Debatten handlade om ett prejudikat om en missbrukare som inte kommit till avtalade möten och blev därför av med bostadsbidraget. Det visade sig att kommunen inte hade rätt att dra in bostads bidraget på dessa grunder. Sen kan man ju diskutera om det är rätt. Jämför med en långtids sjukskriven som "blir erbjuden" att arbetsträna. Tackar man nej eller struntar i föregående möten, så dras ersättningen från fösäkringskassan in. I det här landet ska man tydligen vara missbrukare eller brottsling för att slippa regler som vissa andra har.

Det som står i kursivt ovan är det som en person i chefsposition bara behöver kunna. Det kommer aldrig några motfrågor ( fet text ovan ) på det från tama reportrar. Kom att tänka på den minister, vad han nu heter, som uttalade sig att ingen skulle bli utan ersättning när dom blir utstämplade från f-kassan. Ingen reporter ställde frågan vad blir ersättningen? 70 kronor minus skatt om dagen? Lev på den ni.

Ha de!

Kul video...

Så en lite kul video. Festa med måtta!!
http://www.collegehumor.com/video:1924835

Ha de!

Söndag 27 Dec....

Nu ska jag sluta köra bil i mörker. Extralysen skall monteras. Blir lite som på den gamla goda tiden. Jag hade en Amazon med 4 Bosch Rally Knick, värst sorten på den tiden, med 100 w lampor i alla. 2 st dubbla reläear för att leverera ström till dom. Två fjärrljus i mitten och två kurvljus på sidorna. Skogen "brann" när man kom. Till och med lastbilar bländade av före mig. Man såg inte om man fick möte på kvällen.

Ha de!


Juldagen 2009....

Då vär julafton över. Idag blir det lite efterdyningar då Jennifer å Eddie, Lina å Rickard med Milo och Ted å Johanna kommer över. Det var en riktigt trevlig julafton med god mat och dryck. Vi hade köpt ett vitt vin, som Jeffär gillar,och det skulle Jeffär å jag dela på. Jeffär nöjde sig med ett glas så jag fick offra mig på resten. Det var ett gott vin.

Juldagen. Minns den från mina yngre dagar. Det var den tråkigaste dagen på hela året. Absolut ingenting var öppet. Jag vet inte om den yngre generationen tänkt på att det var inte så himla länge sedan alla, och jag menar alla, affärer var stängda på söndagar. Då fanns heller inga ÖB, Rusta eller Jula butiker. Biltema var bara ett postorderföretag med traditionell katalog som man kunde beställa ur. Inga Biltema affärer. Clas Ohlson butik fanns bara i Insjön, sen var det katalog beställningar som gällde. Det har förändrats en hel del.

Ganska intressant det här med "spinnoff  efekten". Tänkte på Trollhättan och SAAB. 3500 direkt berörda av en nedläggning. Sen har vi alla leverantörer av delar till SAAB och deras  underleverantörer. 3500 som skulle äta och fika kanske köpa sig ett äpple. Personalen från catering firman som skötte utspisningen övertalig. Catering firman i sin tur var kanske beroende av inkomsterna från SAAB och får avvecklas. Leverantören av kaffe som misste en stor kund. Man räknar med att om 3500 persoenr misster sitt job så blir den totala summan av personer som mister jobbet 8000. Om man då tänker att om 1% av ett helt lands befölkning, då räknat på inte bara arbetsföra personer, misster sitt jobb, så skulle väl det om något ligga i en regerings intressa att förhindra. Se efter vårt eget hus innan vi börjar bygga andras. Pengarna kan vara ett lån precis som vilket annat lån som helst fast med lite generösare villkor. Det räddar ju trots allt 8000 personers arbeten.

Ha de! och God fortsättning på julen.

Svinkallt....Nu ere...

6ae221e40080e83922d59feec30c2f50.png

Svinkallt....Nu ere svinkallt. 2 dagar kvar till jul med denna. Mer snö ska det komma natten till onsdag. ”Vackert” så det räcker och blir över. Visst e det ljusare, men wf. Ha de!


2 dagar till Julafton.....

2 dagar kvar till Julafton. Idag kom nya tvätt maskinen. Nu tvättas det igen, men den förra var bättre. 2 tim 10 minuter för 60 tvätt om den ska centrifugera med 1400 varv e piss dåligt. På den förra kunde man ställa in temperaturen separat + att man kunde reglera hastigheten på centrifugeringen mer än på denna. Men den fungerar iaf utan övervakning och det fattas väl bara det. Den va ju inte gratis direkt.

Snö som fan har vi fått å mer ska komma sägs det. Natten till onsdag ska det komma mer skit igen. Äckligt.

Ska försöka göra en semester rutt för hojen att lägga in i navigatorn. Vara borta några nätter skulle va fint.
Ha de!

Lördag före jul 2009......

Det e mycke nu. Kallt som fan. Vad ska man med vinter till? Finns inget överhuvet taget som e bra med vintern. Om någon kan nämna en ända sak så skulle det var kul å höra. Skriv och försök övertyga mig. Jag säger bara en sak. Äckligt.

Måste även vara första året som det e kallt. Har aldrig förut hört att elpriset höjts på grund av kyla. Bullshit. Nån ska tjäna pengar. Mer pengar, sorry. Snart stiger soppan också. Det e ju julhelg och mångar tar bilen för å träffa vänner och bekanta. Helt jävla sjukt. Inte att träffa vänner å bekanta, men soppa priset. Samma sak hela tiden och det konstiga e att vi fogar oss. Vi grymtar ett tag, sen tankar vi bilen och åker. Jag gör lika dant ska jag erkänna. Å andra sidan vad har man för alternativ. Passa in en svinkall buss. Suger fett.

Jag pendlar med buss varje veckodag till Stockholm och på vintern e re piss. På morgonen e bussen svinkall och blir överhuvudtaget inte varm på 5,5 mil. På kvällen är den varm fram till Gillingebanan ungefär, sen börjar det dra kallt så men är genomfrusen när man kliver av. Att inte värmesystemen i bussarna kan vara dimensionerade för detta, eller är det bara klantar vid reglagen. På sommaren är det åt andra hållet. Då måste full värme vara på för att bussfan inte ska koka. När man sen kliver ut i 28 gradig värme med solsken, så känns det svalt.

Är det konstigt varför fler inte åker buss?

Lite trevliga bilder, efter all whining. Clas ringde till jobbet å sa att jag skulle komma å hälsa på. Tog en fika med utanför Clas. Monica´s bröd va så jävla hårt att vi fick flytta undan det så det inte skull ramla ner på dom som gick nedanför oss. Dom kund fan ha blivit ihjäl slagna.
 


Ha de!

Inge bra..

0-15a5387784bcc49fd08187ecfee8b58b.png

Inge bra.. Det här ställer bara till problem för alla. Äckligt. Ha de!


God morgon...

0-1854d57bc2f6e0bd12697a1eb217dfe3.png

God morgon... Nu på väg till gruvan igen. Äcklig snö har kommit, men wf. Trött idag. Sista julbordet i jobbet avklarades igår. Skönt. Ha de!


Måndag.....

10 dagar kvar till jul. Fort går d. Kulorna rullar ut utan att några klappar köpts. Nu paja tvättmaskinen med. Fan va surt.
Ny e på väg.
I morgon ere jul middag med en leverantör på jobbet. Sista i jobbet å de ska bli skönt. Det blir jobbigt i längden med dessa jul middagar.

Hörde en bra låt:

Söndag kväll....

Då va söndagen över. En massa gott fika bröd och tårta blev det idag, då vi firade Lina och Anita som båda fyllt år. Cocos toppar börjar klart bli en favorit. På jobbet har vi haft cocos toppar några gånger till fredags fikat och dom har varit riktigt smaskiga. Damsugarna har helt klart fått en konkurent.

Tommy skulle pröva kameran idag när han körde lite cross med John i Rånässkogarna. Oturligt nog så lossnade kameran och det blev en skattjakt. Kameran e typ 4 cm lång, 1 cm bred och 0,5 cm djup. Tommy misstänkte att den lossnat dom första 150 meterna från Lina å Rickard´s hus. Den biten består av grovt svart singel. Kameran e också svart. Hur lätt är den att hitta på en skala..? Vi var säkert 5 stycken som gick upp och ner på vägen å spanade. Jag, Monica och Skorpan gick till det ställe där Tommy märkte att den var bort. En skaplig promenad.Milo va me, men han låg skönt nerbäddad i vagnen och sov. Vi hittade den inte. Sen kom proffset ut. Jeanette gick ner för vägen och på tillbaka vägen hittade hon den!!! Hon som inte ens visste hur det som vi letade efter såg ut. Den tjejen hittar allt. Nästa gång jag tappat nåt så ringer jag Nette. Tommy blev jätteglad förstås när hon hittade den. Vi hade nog alla räknat med att den va borta.

Ha de!


Söndag.....

Nu ere söndag. Veckorna går fort tycker jag vilket försås e ett stort +. Snart är det ju före hojsäsongen och inte efter!!! Låter mycket bättre.

Jag satt på bussen i Fredags och testade ett 3G modem, men det fungerade inte att sitta med när man åkte. Tänk att det är så dålig teckning fortfarande på modemen, att det bryts titt som tätt. Jag hade skrivit en hel del när jag skulle mellan spara så blev IE vit. Kollade uppkopplingen och den var bruten. Hände några gånger sen la ja av.

Igår var vi och åt en god middag i Norrtälje hos Johanna´s föräldrar. Mums... Det snöade äckligt när vi åkte in, men hade börja töat bort när vi åkte hem. Det kan vara snö på julafton och under den helgen, men sen klarar jag mig utan det. Veckan som kommer skulle bli kall. Ner till minus 14 grader enligt norrmannen. Inte bra.

Tommy¨s kamera har kommit och det var en smidig liten kamera vill jag säga. Väger endast 50 gr. Han har monterat ett fäste på hjälmen, så han skulle väl testa den idag. Har sett filmer från Youtube från den och dom var helt ok. Kollade lite hur jag skulle kunna fästa den på hojen. då det blir svårt å fästa den på min integralhjälm, men får man klura lite så vet man aldrig....

Såg en möjlighet på hojen och det var fästet till GPS¨n. Där skulle men kunna fästa den på bakplattan av hållaren. Måste testas under nästa säsong. Få se om bilden blir "vinglig/skakig" när den sitter monterad på styret.

Idag blire kombinerat födelsedags kalas för Anita och Lina hemma hos Lina. Jag ska skjutsa in Moa till Ted och Johanna i Norrtälje. Dom skulle gå på nåt julspel i Vigelsjö stallet tror ja de va.

Ha de!

Fredag. På väg till jobbet.....

Fredag och på väg till jobbet. Fortsätter senare. Trådlösa 3G modem e skit har jag nu konstaterat om man rör på sig.

Ha de!

I år kommer Tomten.....

I år kommer Tomten på motorcykel. Såg han igår i Norrtälje. Han hade nog varit å tankat på SP1. Han såg lite skum ut. Korta ben som inte ens stack ut utanför rocken.
Ha de!

Då va...

0-32c0ebf222e67c6b04a7678983cc2077.png

Då va man på väg igen... På väg till gruvan igen. Vädret stabilt . Regnar inte just nu, men har gjort. Idag ska jag utbilda rookies. Förstår inte vaför jag tycker tisdagar e piss. Dom e lite som miniatyr vinter. Finns där bara för att fylla ut hålrummet som skulle vara annars. Beigha e dom iaf. Najs me lur som e lätt å skriva på. Skulle va intressant å testa en iPhone, men jag vill ju inte installera iTunes och skaffa ett konto för att kunna ringa. Hur tänkte dom då? Ha de!


2:a advent.....

Då vare den 2:a advent och närmare hojssäsongen 2010! I lördags va spender byxorna på och dom han inte mer än åka av så paja sattelit-mottagar-helvetet. Långt ord så jag fick dela upp det. Bilden och alla kanaler försvinner. Får stänga av skiten en stund och sen söka efter kanalerna igen Har man tur så kan dom sparas, annars får man stänga av skiten igen och vänta ytterligare en stund. Beigh jävla apparat. Så jävla typiskt. Nu ska väl den ena efter den andra prylen gå åt helvete.

Ha de!

Spender byxor på.....

Idag va spender byxorna på. Har funderat under en tid att fixa en luftavfuktare, så idag slog jag till. Ännu ett helvete med vintern. Tvättkläder kan inte hängas ut, utan måste förstås hängas inne och det blir otroligt fuktigt. Ingen torktumlare då tumlare nummer två har packat ihop sen tidernas begynnelse. Bytte ett element 2 gånger i den som va svindyrt och tumlaren var relativt ny, men så pass gammal att garantin hade gått ut förstås. Avfuktaren var otroligt effektiv. Efter 15 minuter hade det samlats vatten i behållaren! Verkar va en bra investering.

Ha de!

Julmarknad på...

0-336fd0a690d2c5202c304d593aa67bab.png

Julmarknad på Sergels Torg...... Då har julmarknaden kommit igång. Var runt till H&M och hittade en vinterjacka. Otroligt. Ha de!


Onsdag 2 December.....

Idag vare kallt. Massor av frost på rutorna. Äckligt. Nu ere -6 grader. Knäppte ett kort i morse från Humlegården, när jag va på väg till jobbet. Gick från Tekniska. Solen hade presic gått upp och nådde inte riktigt ovanför hustaken.

Nu hare hänt. Blev med Facebook i går. Mycke ere å uppdatera, men wf.

Ha de!

RSS 2.0