Nu var det nästan borta igen...

Nu var det vattenskidor som gäller igen. Snön har nästan smält bort helt. Inte bra det heller. Nu e det skitigt och blött. Jag har konstaterat att den värsta abstinensen för hoj åkande har minskat. Det e lite som med att bada. Det går liksom över om det inte e väder för det. Nu e jag förstås inte så mycket för att bada, men åka hoj det e jag mycke för. Jag vet inte om jag nämnt det förut, men jag har faktiskt inte rökt en cigarett sen den 26 April 2008!!! Å inga mesiga plåster eller nåt annat skit istället. Duktiga jag. Apropå det här med abstinens.

Det har gått riktigt bra, fast ibland känns det jävligt och man vill ta en cigarett. Då får man drömma sig fram till sommaren och att man sitter och åker på Intrudern. Har åkt ganska många mil vid det här laget och några till lär det bli.

Å du ! Kör inte fortare än din skyddsängel kan flyga.

Ha de!

Mera blev det....

Det kom ändå mer snö. Bussarna ställdes in från Söndag kväll på grund av snö och halka. På Tisdagen rullade dom igen. Nu e de runt 4 dm. Himla mycket för att vara vinter. Runt 2 grader kallt. Ska bli varmare i veckan. Uppemot +8 grader. Jag tycker väl ändå att när väl skiten kommit ner så kan den väl få ligga kvar. Nu när Jennifer och jag (mest Jennifer) har skottat så fint. Smälter detta bort nu så blir det bara skitigt och kladdigt. Inte bra det heller. Fan va kinkig man e. Får nog börja med Pampers :-)

Å du ! Kör inte fortare än din skyddsängel kan flyga.

Ha de!

Så här ser det ut nu....

Då har den första snön kommit. Så här ser det ut. Ungefär 1,5 dm snö.

  

Äckligt va ? Bara ut å skotta :-( När allt e klart kommer plogbilen och lägger igen skiten igen.

Ha de!

Kallt som bara den....

Nu var vintern här. Inte så mycket snö än men kylan börjar komma. -3 grader för tillfället. Man tänker mycket på hur skönt det ska bli när värmen vänder åter och man glider ut med hojen igen. Verkar ganska avlägset för tillfället (har skrivit det förut :-)). Men den som väntar på nåt gott....

Läste lite om däck för några kvällar sen. Vilken typ av däck som är bäst i förhållande till körstil (hoj). Var väl inga vetenskapliga utlåtanden, men bra ändå att läsa. Dom flesta kom väl fram till att vad man än valde för custom däck så var dom bättre än dom man hade innan. Det kan jag klart hålla med om. Kollade mitt bakdäck och det var helt slätt på mitten. Otroligt vad det har blivit slitet under sommaren. Har väl kört runt 600 mil under sommaren, så det kanske e normalt slitage. Däcket var ju inte precis nytt när jag köpte hojen. Inte undra på att hojen har börjat spåra så förbannat på sista tiden. Riktigt läskig att köra om det var grusväg.

Främdäcket var väl inte heller så mycket att hurra för. Läge alltså för nya däck. Valet står mellan Metzeler och Bridgestone. Bridgestone har mer mönster. Metzeler gör väl bara MC däck vad jag vet, så dom borde vara mer specialiserade än Bridgestone som även gör bildäck. Prismässigt så skiljer det inte många kronor.

Nån som har erfarenhet av dessa?

Metzeler  Bridgestone

Ha de!E man sugen eller....

Hemska årstid. Ett helt onödig årstid. Ingen, absolut ingen kan tycka om denna årstid. Om någon gör det är det nog dags att söka för det. Mörkt, skitigt, blött och blåsigt. Den "stora lampan" har man inte sett på länge nu. Kolsvart när man kommer hem efter ett fullbordat varv i ekorrhjulet. :-(

Längtar verkligen tills det börjar bli varmt igen och hojen kan tas fram för första turen....

Ha de!

Nattöppet hos Lelles MC Uppsala......

Hej igen.

Var till Lelles MC i Uppsala den 30/10. Dom hade nattöppet och rea på varor. Tommy köpte på sig lite saker till crossen. Växelarm, skydd för händerna och lite till. Mycket folk var det.

Hojen har blivit tvättad och nu återstår puttsen. Blev ordentligt skitig sist jag åkte till jobbet. Testade att åka gamla vägen till Brottby där jag gick på E18. Har väl aldrig mött så många lastbilar å långtradare som jag gjorde då på gamla vägen. Kanske tänkte mer på det bara för att med varje lastbil så kom en skur av skitvatten. Surt. Med detär det väl även läge att tvätta kläderna. Brukar vara svårt med impregneringen efter en tvätt. Någon som har bra tips?

Växelarmen till crossen fungerade utmärkt. Det var den gamla armen som var slut och inte själva axeln som tur var. Bytte däck på den förut till bättre begagnade. Krängde av bakdäcket själv, men insåg att det skulle spara mycket tid att lämna in däcken på Rimbo Gummiverkstad. 2 timmar senare så hämtade vi dom igen. Mycket smidigt. Helt hopplöst utan maskin att få på däcken igen utan att sabba slangen. Inte så kul när man fått på däcken och märker att man nypit hål på slangen när man satte på däcket.

Satt och tittade på ett program på TV:n igår om två killar som åkte hoj från Skottland genom Afrika ner till Cape Town. Vilken häftig resa. Dom hade förstås ett skapligt backup team, med möjligheter att laga cyklarna på plats och även förstås skicka iväg dom helt på bil vilket kom att behövas. Man blev sugen på att göra en resa. Inte av dessa proportioner, men en resa i Sverige på nån vecka. Tänkte planera en färdplan i Garmin, med ställen vi vill besöka. Man har ju en hel vinter på sig att planera.

Ha de!

RSS 2.0