Torsdag den 29 Juli....

Regnar ganska ordentligt nu. Nu kommer nog regnskurarna att avlösa varandra resten av semestern. Första soliga dagen som kommer blir det ut med hojen. Nu var det ganska länge sen det blev hojåka.

Ikväll blir det bilbingo igen. Andra gången man är där. Lite lugnare ikväll då tutan bör fungera. Jag säger bör för förra gången vi var dit, så tutade vi på en bekant på vägen ut till bingon. När vi var framme och skulle provtuta så fungerade den inte. Hoppas man får använda den ikväll.

Ha de!

Onsdag den 28 Juli.....

Regnet strilar ner och smattrar på altantaket. Igår var det fint, men det blev inget hojåka. Tänkte göra det idag, men vädret ville annat. Varmt är det fortfarande. Det börjar märkas på kvällarna att det går så sakteliga mot höst. Fukten börjar komma på kvällen.

Har blivit typ hundvakt på nåt sätt åt Diezel. En Alaskan Husky. Är bara valp (13 veckor, tror jag) ännu så det är mycket pyssel med den. Den har lärt sig att sitta på kommando och följer mig vart jag än går. Håller på och försöker få den att gå fint i koppel, men det är inte det lättaste. En hund som kräver mycket stimmulans för att inte bli uttråkad. Märks tydligt på han när han blir det för då hittas det på hyss. Kommer tydligen att bli en best på runt 40 kilo så det gäller att det blir pli på den.

Ha de!

Söndag den 25 Juli.....

Då har vi hunnit med lite firande av "födelsedagsbarn". Många garv blev det.

Två veckor kvar av semestern och vädret har blivit piss. Regn behövdes visserligen för svampens skull, men fan inget annat. Risken e väl att blir det så här nu ett tag framöver. Bergis 2 veckor minst.

Igår blev det en händelserik kväll och natt. Ted skulle åka med Henrik till Enköping, men dom kom liksom inte ända fram. Ett broräcke stoppade dom, med ganska stora plåtskador som följd, men som tur var inga större personskador. På väg till Akademsika så stannade ambulansen för ytterligare en olyck. Det var en polis bil som hade råkat ut för vattenplaning och brakat av vägen. Jag som trodde poliser var förskonade för den sortens fenomen och det trodde dom tydligen själva när dom körde i 150 km/h när det spöregnade ute. Var kanske tur att dom åkte av på högersidan och inte in i en mötande bil. Dom klarade sig rätt skapligt iaf. Henrik såg fin ut med en stor bula i skallen. han hade även ont i högerhanden. Robert och Ted hade ont i nacke och rygg och blev undersökta på Akuten på Akademiska i Uppsala. Robert hade inga direkta skador, men på Ted så fanns det en förskjutning i en kota i ryggen. Pontus och en kille till klarade sig utan skador och följde med bärgaren hem med Impan.

Bilder från födelsedagsfirandet:
   
Ha de!
 

Tisdag 20 Juli....

En solig semester dag igen. Härligt...

Vi var ut till Kaggeboda idag och firade Patric´s födelsedag. Han fyllde gentligen i söndags, men det var dagen efter American Car Show, så vi lät han sova ut. I morgon ska jag till Yankee Ranch och fixa till deras nya bredband. Blir det bra väder, så blir det åka dit med hojen. Enligt norrbaggen så ska det bli lite halvdant väder. Mulet med risk för regn.

Ha de!


Måndag 19 Juli....

Då har semestern börjat. Vackert väder och faktiskt inte så där jättevarmt som det varit. Behagligare alltså. Fläktar till och med när man sitter i skuggan. Lite svalare vindar och det e ju inte helt fel. Åkte hoj till jobbet förut och det blåste varmt när man åkte. Lite fläkt vill man ju ha i sina skyddskläder. I sommar har man sett många som åkt i hjälm T-shirt kortbyxor och gympa dojar. Läskigt undra vad dom tänker med. Bara en liten kullåkning skulle få dom att slipa ner köttet till benpiporna. Har sett när jag gått ifrån jobbet killar i rätt utsrustning skjutsat på tjejer med hjälm, T-shirt, kort kjol och stilett dojor. Snyggt, men knappast bra vid en olycka. Kan ju tilläggas att det har inte gått speciellt sakta heller.

Såg en Engelsk film om säkerhet på hoj som jag tycker e riktigt bra. Går ut på att tänka ett steg längre än där man är. Lägg märke till dom "tänkta" skyltarna:


Ha de!


Lördag den 17 Juli...

Idag var vi till American Car Show i Norrlälje. Ganska varmt men inte av värsta sorten. Mycket folk förstås och många fina bilar. en del vet jag inte vad dom gjorde där om inte bara för att skryta. Nya Ferrari och nya Jaguar. Va e det mot en Chevrolet Bel Air ´57. Inte mycket tycker jag.
  

Många fick leka av sig vid Burn Outen. Den värsta röken såg vi när vi hade lämnat detta och var i Socitets Parken och kollade in resten av bilarna. Rykte så pass att han inte såg någonting utan fick vänta tills röken skingrat sig.

Nu barnvakt åt Moa, Lukas och William.

Ha de!Torsdag den 15 Juli...

1 dag kvar sen tar jag semester...

Tvivlar någon på det så kan man just nu titta upp på himlen så vet man. Aftonbladet säger att Nu försvinner högsommaren. Ingen överraskning precis. Det har ju varit sol sen midsommar (3 veckor sen), så det måste ju börja regna någon gång. Blir bara lite pissigt att det ska börja samtidigt som min semetser. Risken finns ju att det kan regna ett bra tag när det väl börjat.


Ha de!

Tisdag den 6 Juli.....

En lite mulen dag idag, men ändå varmt.

Igår kväll tog vi en sväng ut till Furusund och tog en glass. Tommy och jag åkte hoj till våra gruvor. På hemvägen kom vi på att vi kunde ta en sväng senare och få med Jonathan också. Sagt å gjort.

Andreas åkte med ikväll. Vi åkte över Länna och Addarsnäs. En riktigt krokig väg som man riskerar att se sig själv i arslet. Roligare än att åka in till Norrtan å ta 276:an ut igen. Väldigt lite trafik ute på vägarna. Strax innan Furusund så såg vi en stor färja som var på våg mot Furusund. Vi parkerade hojarna och köpte en glass och stod å spanade efter färjan Långt innan den syntes hördes motorerna och därefter så tornade den upp sig bakom träden. Det var Baltiq Queen som var på väg till Tallin. Det var en riktig bjässe. Personerna på färjan såg ut som små svartmyror på däck. Inte mycket manöverutrymme fanns i kanalen mellan Furusund och Yxlan. I fören så plogade den upp en rejäl vall framför sig, men det blev inget svall alls vid stranden. Otroligt att en så stor båt inte gör mer vågor.
 
Ha de!


Söndag den 4 Juli....

Grattis Jennifer på 20:års dagen!!!

Idag har vi varit i stora staden och strövat omkring. I morgon vet jag en som ligger still eller inte rör sig speciellt fort. Ändå var det inga längre sträckor vi gick. Kanon väder och massor med folk. Red Bull hade ett jippo vid strömmen där olika team hade byggt sina egna "flyg farkoster" och via en ramp tog sig ut och ner i strömmen. Vi tog oss vidare upp tills slottet och sen en liten sväng genom Gamla Stan där vi träffade Ängeln Gabriel. Sen tog vi T-banan från Gamla Stan till Tekniska och sen buss hem igen.
       

En liten hojsväng blev det efter mat och fika. Vi skulle ta en kort sväng runt Skedviken och åkte mot Uppsala hållet.  Strax efter Alhamra hade det skett en trafikolycka och det blev stopp. En dam kom fram å fråga om det fanns någon annan väg förbi olycksplatsen då det va osäkert hur länge stoppet skulle vara. Vi tog med henne tillbaka till Rimbo och åkte via Rånäs - Fasterna - Alby ut på Uppsalavägen igen. Vid närmare eftertanke hade vi kunnat ta henne via Närtuna ut mot Gottröra. Vi tog av mot Rimbo igen och passerade olycksplatsen som nu var röjd. Såg en svart Bandit stå vid en hållplats tillsammans med Bill & Bull. Fick senare höra att den varit inbladad tillsammans med en Mercedes. Mercan va skapligt intryckt i fronten. Vet ännu inte hur det gick för dom inblandade.

Ha de!

RSS 2.0