Det gick och åka en dag till....

Igår kunde jag åka igen. Blev lite kallt på hemvägen, men va fan. Lite får man stå ut med.


Satt på jobbet och tittade ut. Klockan var 16:30 och det började redan bli riktigt mörkt. En halvtimma innan man slutade. Återställningen till normaltid (vintertid) gjorde sig påmind. Var till Rusta i helgen och såg där en H4 lampa som skulle ge ett vitare sken än en vanlig H4. Värt att testa tänkte jag och det visade sig att det blev vitare sken och så fick man den balla looken med ett blåare lyse sett framifrån, typ xenon ljus. Egentligen var dom menade att sitta på bilen, men jag får komplettera med en för bilen. Hela 29 kronor kostar en lampa. Det får man inte tag på vanliga H4 för på en mack. Återstår att se hur länge dom håller.


Idag e det buss som gäller. Frost på bilen och i gräset i kombination med blöta vägbanor verkar inget bra. Halt nere vid busstationen. Stor risk för halka. Blir alltid kallare vid soluppgång även om det är mulet. Kan nån förklara det?


Snart framme vid Danderyd där det blir byte till T-bana.


Ha de!


Det gäller passa på....

Dom sista två dagarna har det faktiskt varit sol så man har crusat till jobbet. Det ges nog inte så många tillfällen till att åka. Cykeln kommer att vara påställd hela vintern. Bara en massa bök att ställa av och på. Försäkringen var nästan gratis (tack Vesta).


Några små projekt för vintern:


  • Byta stötdämpare.
  • Byta stift och olja.
  • Byta däck fram och bak. Tänkte pröva Metzler ME 880 MARATHON från MC Däck online.
  • Puttsa förstås.

Tänkte köpa en mc lyft. Antingen från Jula eller Biltema. Kvittar vilket. Den typ jag tänkt mig finns på båda ställena. Enda som skiljer sig är färgen och priset med nån hundring. Det blir väl först den som e billigast.


Garaget har utökats med en Yamaha YZ 125 cross hoj. Tommy har skaffat en sen i sommras. Lyften kommer till användning för den med. Lite bökigt och osäkert att ha den uppallad på pallbockar när man meckar. Det blir ju lite mer meck med en sån hoj som slits mer.


Ha de!!


Då har det varit fint ett par dagar....

Då har det varit strålande fint ett par dagar. I Söndags var vi ut en sväng. 15 mil blev det. Härligt!! Var till Brovakten ( Lat: N 59º 36' 34.63" , Long: E 18º 40' 45.03")  på 276:an i  Stäket (Vettershaga). Mycket fin väg att åka. Speciellt mellan Österåker och Brottby. Bra asfalt och fina kurvor. När vi kom hem efter resan på kartan blev det en sväng till Norrtälje fram och tillbaka i stor sett. Jennifer hade glömt ett par filmrullar som hon skulle haft med sig, så man fick "offra" sig igen och åka in förstås.


Nya telefonen har kommit (Xperia) och jag har inte blivit besviken ännu. Gedigen Ericsson konstruktion. Känns hållbar kan man säga. Windows Mobile 6 som operativ, så det är en omställning från UIQ systemet dom haft förr.

Ha de!!

I väntan på solen....

Ingen X1:a i Fredags (10/10). Något knas med beställningen som gjordes långt tidigare. Fått bekräftat att på Måndag dyker den upp :-).

Idag Lördag så ska jag kratta löv. Moa kommer ner och hjälper morfar. Behövs lite hjäp. Om inte annat så kommer hon att prata i ett. Hon har så häftiga kommentarer med sin fantasi.

I morgon blir det sol enligt norska vädergurun. Då ska vi ut och åka lite hoj. Det gäller ju att passa på nu så här på slutet av säsongen. Längtar redan till nästa säsong. Ska bli mysigt att rulla ut på vägarna för första gången nästa säsong igen och veta att en hel sommar ligger framför en.

Nu ska jag ner till leksaksaffären med Andreas och Moa. Andreas ska se efter en present till en klasskompis och Moa ska kolla efter en kratta.

Ha de!

SE X1 släpps på Fredag....

På Fredag (10/10) så släpps Sony Ericsson Experia (X1) nämd tidigare i bloggen. Ska bli spännande att få testa den. Har förberett med en massa program att lägga in på den redan. Garmin Mobile XT är ett av dom. Har testat Mapsource som är "dator delen" av navigations programmet. Riktigt bra faktiskt. Har kört med TomTom tidigare och här finns det en hel del mer funktioner och det är alltid trevligt.

En bra sak med programmet är att man kan sitta hemma med datorn och göra upp en rutt som man sen för över till telefonen. Sen sätter man den på hojen och drar iväg med fika korgen packad i väskorna. Grymt. Verkar bara lite avlägset för tillfället. Man har i alla fall gått om tid på sig att göra färdvägar.

Funderar på att inte ställa av hojen under vintern då försäkringen för den var en baggis (1.256:- /år helförsäkrad) hos Vesta. Det kan ju förhoppningsvis bli någon dag med plusgrader på dagen och då gäller det att vara beredd.

Ha de!!

Måndag och sol igen....

Tänk att det slår sällan fel. Måndag och strålande sol.  Som ett hån. Sitter på mitt kontor. Tittar ut på den solupplysta fasaden mittemot. E man sugen på å grensla Intruder´n i stället??

Ha de!!

Löven yr....

Nu är det riktigt höstväder ute. Löven yr och regnet "faller" mer vågrätt än lodrätt. Äckligt! Men vad är att vänta. Får va glad så länge det inte är snö. Hoppas ännu på någon/några fina helger då man kan glida lite.

Ha de!!

Headseten i hjälmarna testade...

Då har vi testat headseten i hjälmarna. Jag hörde vad Monica sa i hastigheter upp till 90 Km/h. Monica hörde däremot inte mig i 90 Km/h. Hon hade mycket vindbrus i hjälmen av någon anledning. Justerade ena högtalar elementet och det blev lite bättre, men kunde fortfarande inte höra mig i 90. Får kolla lite mer om dom verkligen ligger för öronen.

Lite meckigt att få på sig allt. Mycke sladd som ska läggas rätt, men det blir väl en vana när man väl använt dom ett tag. Sändarknappen fungerade bra att ha på vänstra handtaget. Ett stor plus med denna lösning är att man kan ju ha kontakt med andra hojar med PMR radio som man är ute och åker med.


Nya fiket i Rimbo ligger här. (Lat: N 59º 44' 36.90" Long: E 18º 21' 56.09")

Ha de!


Dagen före "karnevalen...."

Då var det dags för Rimbo marknad igen.  Sägs var Sveriges största 1 dags markand. Det var bättre förr - är en vanlig kommentar, men just för marknaden stämmer den nog bäst in. Jag tror inte det har att göra med att man själv blivit lite äldre (bara lite). Jag tycker utbudet har minskat väldigt. Nu räcker det att gå runt 100 meter så har man sett det som finns. Samma saker fast olika priser. Men lik förbannat så är man där år efter år. Nåt visst är det i alla fall, men jag vet inte vad. En sak e ju bra och det är att jag brukar ta semester Torsdagen och Fredagen  i marknadsveckan. Så även i år. Måste hålla på traditionerna.

Norrmannen (www.yr.no) säger regn i morgon mellan 14:00 -- 17:00. På Fredag mulet och stor risk för regn. Lördag från klockan 14:00 uppsprickande molntäcke. Nog med väder observationer.

Väntar på en ny telefon. SE Xperia (X1). Ska bli riktigt spännande. Ska finnas en universal utgång för hörlurar (typ 2,5 mm japan plugg). Kanske man kan använda headsetet jag har i hjälmen till att lyssna på radio från telefonen. Skulle va coolt. För varje paket som kommer så hoppas man. Kommer att köra Garmin Mobile XT som navigator program. Har ett 8Gb SDHC kort (minneskort för den oinvigde). Körde TomTom på "gamla" SE P1i. Fungerade bra, men TomTom har dåligt med uppdateringar av kartor. För inte så länge sedan var grannens hus en bensinmack enligt TomTom.


Ska kolla efter en hållare till mobilen för styret på hojen. Touratech Webshop har lite av varje. Väl värt en koll om du e ute efter nåt tillbehör till hojen, typ what ever.

Ha de!!

RSS 2.0