Suzzi´s skor beställda.....

Solen upp: 6:55
Solen ner:17:04

Nu ska Suzzi få nya skor. Beställde dom idag och levereras om c:a 3 dagar.  Det blev Metzeler ME880 Marathon. Sen ska hjulen av och däcken skiftas. Det blir grymt. Sen är hojen klar ifall det nu skulle bli lite värme.....

Ha de!

Vart tog helgen vägen....

Solen upp: 7:04
Solen ner: 16:56

Jag skrev om bakslag i vädret förra gången och nu har det blivit det. Det har snöat hela dagen. Fy fan va äckligt. Vill ju inte ha sån skit mer. Nu ska det bli barmark och torra vägar....

Idag har det varit en meckar dag. Först böt jag bromsklossar på en Renault Laguna. Ett projekt som jag började med i sommras... Då böt jag bromsskivor i bak och jag hade en sida med klossar kvar som skulle dit. Idag kom dom dit i alla fall. Nu har jag byte av AC kvar på den. Ingen rolig sak, trångt och bökigt och säkerligen specialverktyg.

Sen bytte jag växel axeln på en Yamaha YZ 125. Gick rikitgit bra faktiskt sånär som på en bult till kicken som gick av när jag drog dit den. Måste ha varit dålig från början. Tog knappt i någonting innan den gick av. Eller så e jag för javla stark.... Är väldigt försiktig med att dra bultar. Vet att det kan va ett helvete att borra ur dom sen utan att skada gängen.

I natt kommer jag att somna ovaggad. Trött som f....

Sov gott.

Ha de!

Fredag igen....

Solen upp: 7:09
Solen ner: 16:51

Då var det fredag kväll igen. Härligt. Sovmorgon nalkas. Var ner till hojen och kollade in laddaren. Sköter sitt jobb. Blinkar och har sig som den ska. Kollar batteriet med jämna mellanrum för att återgå till underhåll. Kollade in klockan jag monterat på styret och den hade stannat. Batteri byte.

Idag när jag åkte in till jobbet fick man en sån där åka hoj känsla. Solen sken och det såg riktigt varmt ut när man tittade ut, men i själva verket var det -8 grader. Vägen var torr och fin på E18. Här i Rimbo är det fortfarande is/snö på vägarna. Man börjar i alla fall se att våren närmar sig, men än kan det bli bakslag. Läste i Metro att enlgit SMHI så kommer våren runt den 25 Mars. Det är väl då dygns medeltempen har nån viss grad, har jag för mig och den är över nollan helt klart. Runt 30 dagar kvar alltså. En månad. Jag tror ändå att nån helg innan kan man säkert ta ut hojen för en liten sväng. Kan ju vara riktigt varmt på dagen även om nätterna kan vara kalla. Förra året blev det varmt i mitten av Mars.

På Onsdag beställer jag nya skor till Suzzi. Det gäller att vara beredd som sagt. Dom som sitter på nu är riktigt slitna, så jag vill inte ta ut henne med dom. Får väl hem dom så att jag kan byta den 7 Mars förhoppningsvis. Sen är man beredd och taggad. Fan va kul de ska bli.....

Ha de!

Grattis på mig....

Solen upp: 7:20
Solen ner: 16:41

Grattis på mig. Jag vann en tävling i MC Nytt 1.09 där man skulle motivera varför just jag skulle vinna en Optimate 4 laddare till hojen

Från MC Nytt 1.09:
_____________________________________________________________________________________________

Runar vann laddaren

2009-02-06 Vi lottade ut en laddare av märket Optimate i MC-Nytt 1.09. Här är vinnaren.


Optimate 4 är den senaster versionen laddare i deras serie. Den lottade vi ut i MC-Nytt 1.09.
Tävlingsmomentet var att du som prenumerant skulle motivera varför just du skulle få vinna den fina laddaren!

Ur högen med tävlande tyckte vi Runar Larsson i Rimbo var bäst. Här är hans bidrag:
"Det var tidigt en morgon och jag skulle till jobbet. Solen hade gått upp och började skina så fint. Kollade in kamerorna på trafiken.nu i Stockholm för att se om vädret var fint där med och det var det. Kollade in SMHI för att se vädret för dagen och det skulle bli fint även när jag skulle åka hem. Saken var given Hoj till jobbet skulle det bli. På med alla mc kläder och ryggsäcken. Ner i garaget och satte nyckeln i Intrudern och vred om. Det var när jag tryckte på start knappen som "nära-döden-upplevelsen" kom i form av ett ynka litet knäpp från startmotorn. Batteriet var dött. Jag kände hur besvikelsen rann genom kroppen och varje cell fylldes med hat till det döda batteriet. Av med alla mc kläder igen och stressa till bussen för en bedrövlig färd mot arbetet, jämfört med vad det kunnat vara på Intrudern om bara batteriet hade varit laddat...."

För att aldrig igen behöva uppleva en sån bedrövlig start på dagen igen, så var han värd att vinna laddaren!

_____________________________________________________________________________________________

Tack snälla redaktionen på MC Nytt!!

Blev riktigt snopen när jag läste det idag på webben. Tog ett tag innan poletten ramla ner kan man säga. Laddaren sitter i hojen nu och laddar. En riktigt avancerad ladddare, med en massa program som gås igenom under laddningen för att till slut hamna på underhålls laddning. Gör även en typ av belastnings kontroll av batteriet för att se vad det tål under något moment. Mycket dioder som blinkar i olika färger under laddningens gång för att indikera status. Sånt gillar jag!!!

Ha de!

Scala Rider Q2....

Solen upp: 7:23
Solen ner: 16:38

Scala Rider Q2 (Bluetooth headset) installerade i hjälmarna. Gick bra att få in mick och hörlurar. Finjustering av placeringen av hörlurarna kvarstår, men i stort sett klart. Levererades i en en mycket gedigen förpackning som gav stort förtroende för produkten. Bra besksrivning medföljer så att para ihop grejorna med varandra eller annan utrsutning var inget problem.

Kom igång ganska sent ikväll så mer prov blir i morgon.  Om man bara kunde prova dom när man åker hoj med.

Ha de!

Suzzi ska få nya skor....

Solen upp: 7:26
Solen ner: 16:36

Suzzi ska få nya skor. Ordnar sig nog till slut ändå. Vet inte riktigt hur ännnu, men Suzzi´s skor går före allt annat. Vill ju inte att hon ska halka ikull när vi är ute.

Ha de!

Torsdag 12 Februari....

Solen upp: 7:31
Solen ner: 16:30

6 Minuter längre sen igår. Nu börjar det likna nåt. Visserligen kolsvart när man kommer hem fortfarande, men det är på rätt väg.

Snart har jag kursat färdigt för denna gång. Intressant och givande har det varit. I slutet av Maj ska jag dit igen för 3 dagar. Då blir det hoj till kursen om vädret tillåter.

Genom förkyld.Har varit lite små snorig under en längre tid, men nu har det fan brytit ut ordentligt. Världens nys attacker mellan varven. För lite hoj åkande har jag konstaterat. Va ner och klappade om hojen ikväll :-)

Ha de!

Segt som sirap....

Solen upp: 7:34
Solen ner:16:28

Nu var det segt som sirap. Övriga sidor fungerar bra men inte bloggen. Natten som var var jag ute och hämtade Tommy i Danderyd. Det snöade som f-a-n vid Söderhall. När jag kom till Brottby så slutade det igen. Ganska lokalt alltså. Hade säkert snöat ett par cm som det såg ut när vi åkte hem. Här hemma ligger snön kvar. I Stockholm är det ingen snö alls kvar.

Paketet har kommit och ligger å väntar. Får väl hämta det ändå när löningen kommer. Blev inte så bra planerat med denna beställning. Ågren ännu för däcken :-(

Ha de!

Måste bara whina......

Solen upp: 7:41
Solen ner: 16:20

Idag har det snöat igen :-(. Vill inte ha mer skitsnö nu...Riktigt sån där kletigt blötsnö som jag hatar! Man blir blöt bara man tittar ut. Så illa är det.

På plus sidan var faktiskt att idag var det för första gången som jag hörde fåglarna kvittra, vad dom nu hade att kvittra åt, men blunda man så kunde man nästan drömma sig bort till våren. Det vill säga om man stog under tak och inte fick en massa äcklig snö på sig.

Skulle backa ordern på Scala, men det var redan skickat. Inte min dag idag helt enkelt.

Ha de!

Snöar igen....

Solen upp: 7:44

Solen ner: 16:17
 
Det snöar igen lite då och då. Temperaturen ligger runt 0 eller +1 så det blir kladdigt och skitigt. Skittråkigt. Jag har ledsnat på det här nu. Nästa vecka blir det kurs hela veckan i Mörby Centrum. Skönt med ett litet break från den vanliga vardagen.

Ågren när jag tänker på däcken :-(

Ha de! 


Beställning lagd....

Solen upp:  7:49
Solen ner: 16:12

Impuls beställning lagd. Scala Rider Q2. Hur fan ska jag nu pussla ihop skor till hojen...! Det som var prio 1. Det här va ju typ "Kan tänkas". Ni slipper i alla fall mitt tjat om bluetooth headset i bloggen :-)

Det som avgjorde saken var egentligen ett inlägg i ett BIKE forum som jag deltagit i. Tre killar hade testat Scala och var helt nöjda med dom.

Så var det där med nya däck då ja....

Ha de!

Februari har kommit....

Solen upp: 7:54
Solen ned: 16:07

35 minuter längre dag igen!!

Då har Februari kommit. En för övrigt kort månad. 2 månader kvar innan det kan tänkas bli hoj åka igen lite smått. Får skaffa en "muckar kamm" och räkna ner dagarna på. Har några färdiga rutter att åka när man släpper ut Intrudern igen.

Kollade lite på däck i kväll. MC Däck Online har riktigt bra priser. Till priset av ett däck får man två där + pengar över till montering och det blir man ju inte sur för :-)

Kommande investeringar i fallande ordning:
Måste : Nya däck (Försöker sikta på inköp och montering i Februari)
Önskemål: Nya stötdämpare (Mars)
Kan tänkas: Scala Rider Q2 (Bluetooth headset) PS: De va då ett jävla tjat om dessa.DS

Ha de!

RSS 2.0