Söndag 19 September..

Då var det söndag och valdagen 2010.

Dagen började, efter allt vanliga, med att göra sin medborgerliga plikt och gå och rösta. Nu gäller det bara att hoppas igen då.

Det var ju uppehåll så det skulle bli en hojtur var det bestämt. Ringde å väckte Tommy så att vi skulle komma iväg. Monica var inte piggelin, så hon valde att passa soffan under ett täcke. Tommy la in röstkommande i luren så han via hjälmens bluetooth kunde ringa upp Jonathan. Jonathan meddelade att det regnade i Uppsala. Tommy och jag åkte mot Uppsala för vi skulle möta upp Jonathan som slutade sitt jobb och skulle haka på. Vi stämde träff på MAX i Uppsala brediv Biltema. Strax innan Uppsla gick vi in i regnet. Det regnade inte lika ihärdigt som igår, då det fullkomligt vräkte ner. Vi kom fram till MAX och snart dök Jonathan upp också. Efter en burgare så gav vi oss iväg.
Tommy och Jonathan synkade ihop sina hjälmar. Oftast funkar synkningen bra, men ibland strular det av nån anledning. Denna gång gick det kanon. Funkar fint att koppla 3 hjälmar. En av hjälmarna blir "bas hjälm" beroende på sättet man kopplar dom.


Ett hotfullt moln närmade sig när vi åkte från MAX. Riktigt mörkt på himlen och hade det varit mitt i sommaren, så hade det nog blivit ett rejält åskväder. Vi åkte tillbaka gamla vägen mot Rimbo. Efter Danmarks Söderby så svängde vi av mot Alsike. Alsike minns jag från när jag va liten. Vi hälsade på någon släkting där. Dom bodde alldeles bredvid järnvägen. Det såg inte alls ut som jag minns det. Kanske hade vägen fått en annan sträckning än förr. Jag tyckte att vägen korsade järnvägen och just där vid korset så bodde dom vi hälsade på.

Framme i Sigtuna var det dags för tankning för Tommy. Även om han klarat hemfärden så är det ju bra att va på den säkra sidan. Blir så meckigt med soppatorsk. Vi hade ännu så länge klarat oss från regn, men molnen tätnade alltmer. Vi tog en snabb runda i Sigtuna och var förbi Hamn Cafét. Två hojar var där, men vi fortsatte hemmåt för att undvika regnet så långt vi kunde och till en hemmagjord pizza som väntade. Vi tog 263:an mot Arlanda. Vid Arlanda så öppnades kranarna och det regnade en stund. Regnet varade tills vi svängde av från 273:an mot Skepptuna - Gottröra.

Vi landade hemma igen och trippmätaren visade på 13,9 mil. Inne väntade en god hemlagad pizza.

Ha de!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0